'Van Nistelrooy al medisch gekeurd door HSV'

Niets lijkt de komst van Ruud van Nistelrooy naar Hamburger SV meer in de weg te staan. De 33-jarige spits doorstond gisteren met succes de medische keuring, die werd uitgevoerd in een kliniek in Madrid. Dat melden het Duitse Bild en de Spaanse sportkranten AS en Marca. Van Nistelrooy liet bovendien zelf weten graag naar HSV te willen gaan.

De komst van Van Nistelrooy wordt naar verwachting morgen door HSV bekendgemaakt. De club wil zich eerst volledig concentreren op de belangrijke competitiewedstrijd van vandaag tegen Borussia Dortmund. Van Nistelrooy kan dan morgen voor aanvang van de wedstrijd tussen Real Madrid en Malaga afscheid nemen van het publiek in het Estadio Bernabeu.

Van Nistelrooy mag bij Real Madrid transfervrij vertrekken. De spits raakte dit seizoen op een zijspoor bij de Spaanse topclub door de moordende concurrentie en een slepende knie- en spierblessure. Volgens Bild tekent Van Nistelrooy bij HSV een contract tot het einde van het seizoen, dat vervolgens door de club met een jaar kan worden verlengd.

De Bundesliga zou na de Premier League en de Primera Division de derde Europese topcompetitie zijn waar Van Nistelrooy aan de slag gaat. Hij komt in Hamburg zijn landgenoten Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen tegen. Ploeggenoot Rafael van der Vaart, tussen 2005 en 2008 spelend in Hamburg, zou de 64-voudig international hebben geadviseerd om voor HSV te kiezen.