FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 november 2009

Meisje niest continu

De twaalfjarige Lauren Johnson niest 12.000 keer per dag. Doktoren hebben geen idee hoe ze de Amerikaanse tiener uit Virginia kunnen helpen.

"Ik nies gemiddeld zo'n acht tot negen keer per minuut," vertelt het meisje tegen Fox News. Lauren niest de hele dag door. Alleen als ze diep in slaap is, stopt het niezen.

Toen Lauren twee weken geleden kou vatte, begon het niezen. Sindsdien is het meisje al door zes artsen onderzocht, waarvan er één  meldde dat het om een psychische aandoening gaat, die veroorzaakt wordt door stress. 

Met dank aan xman en bierspons voor de submit.

De twaalfjarige Lauren Johnson niest 12.000 keer per dag.

Uit de cel dankzij Facebook

Een 19-jarige man uit New York (Verenigde Staten) die vast zat vanwege beroving, is vrijgelaten dankzij zijn Facebook pagina. Hier had hij namelijk een berichtje op geplaatst dat hem vrijpleitte.

Rodney Bradfort zat twaalf dagen vast omdat hij verdacht werd van het beroven van twee mensen in het complex waar hij woont. Bradfort en een aantal getuigen hielden na de arrestatie echter vol dat hij onschuldig was. Hij zou namelijk bij zijn vader, die ruim 21 kilometer verderop woont, zijn op het moment dat de misdaad plaatsvond.

Het ogenschijnlijk onbelangrijke en onschuldige berichtje dat hij die dag op facebook plaatste, waarin hij aan zijn vriendin vroeg waar de pannenkoeken waren, bleek achteraf zijn redding. De advocaten van de jongen konden namelijk bewijzen dat het berichtje was geplaatst vanaf het ip-adres van zijn vader.

Volgens John G. Browning, advocaat op het gebied van recht en sociale netwerken, is dit de eerste zaak is waarin Facebook als alibi wordt gebruikt.

Miljardenverlies voor Porsche

De Duitse sportautofabrikant Porsche heeft in het gebroken boekjaar 2008-2009 een miljardenverlies geleden als gevolg van de mislukte plannen voor de overname van Volkswagen (VW). Voor belastingen schreef Porsche een verlies van 4,4 miljard euro, zo maakte het concern vandaag bekend.

Porsche vatte eerder het idee op om Volkwagen in te lijven en kocht daarvoor een grote hoeveelheid aandelen VW op. Deze aandelen zijn het afgelopen jaar zeer sterk in waarde gedaald, waardoor Porsche nu miljarden moet afschrijven.

De sportautoproducent stak zich fors in de schulden om de aandelen op te kopen en kwam vervolgens in financiële problemen omdat kredietverleners, getroffen door de crisis, niet meewerkten. De rollen werden toen omgedraaid, en Volkswagen staat nu op het punt om Porsche over te nemen.

Als gevolg van de Duitse belastingwetgeving schrijft Porsche nog wel een nettowinst van 8,2 miljoen euro. Het concern bereikte deze week een overeenkomst met banken voor een lening van 8,5 miljard euro. Het krediet is bedoeld om een bestaande lening te herfinancieren.

Fors verlies voor Porsche  (foto: ANP)

Berlusconi maakt weer 'egoïstische' wet

In Italië is vandaag ophef ontstaan over een nieuw wetsontwerp 'ad personam' van premier Silvio Berlusconi. Zo worden de gelegenheidswetten genoemd die speciaal worden gemaakt om de regeringsleider of zijn vrienden en familie uit de problemen te helpen.

Berlusconi's partij PDL diende vandaag in de Senaat een wetsontwerp in dat voorziet in de verjaring van een strafzaak als er twee jaar na de aanklacht nog geen uitspraak in eerste aanleg is. Volgens Italiaanse magistraten zouden daardoor vooral complexe zaken sneuvelen. Gedacht moet worden aan corruptie, ambtsmisbruik, boekhoudtrucs, belastingfraude en andere economische delicten, het soort zaken dat Berlusconi en zijn vrienden aan hun broek hebben.

Berlusconi probeerde eerder onder berechting uit te komen door zichzelf immuniteit te laten geven tijdens zijn ambtstermijn, maar het Constitutioneel Hof van Italië stak daar een stokje voor.

Knuffels

Alphamusic stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Wie je het ook vraagt, mijn familie, vrienden of zelfs vage kennisen zullen het je allemaal kunnen vertellen: Ik ben enorm knuffelbaar. Knuffelig. Hoe je het ook maar wilt noemen. Ik knuffel alles wat los en vast zit – ik ben zelfs dus inderdaad bij tijd en wijle een bomenknuffelaar als er niets anders voorhanden is – en geniet er ongelooflijk van.

Wereldrecord bh afdoen voor cup E-babe

Hieperdepiep hoera voor Rosie Jones. De Britse schone (een van de weinige) heeft het Guinnes Book of Records gehaald. Zij wist in slechts een minuut tijd haar beha zeven maal om- en af te doen.

Jones, gezegend met een riante cup 75 E, nam het tijdens de wereldrecordpoging op tegen Becky Rule. Ondanks dat Rule een expert schijnt te zijn in het verwisselen van bh's, werd zij met 6-7 verslagen.

Rosie komt met het nieuwe wereldrecord in de 2010-editie te staan van het fameuze recordboek. "Het was een stuk zwaarder dan het er uitzag", laat de rondborstige brunette weten. "Mijn hand doet zeer, mijn arm doet pijn en mijn spieren zijn sterker geworden."

Toch klaagt de kersverse wereldrecordhoudster beha wisselen in een minuut niet. "Ik ben zo trots dat ik het recordboek heb gehaald. Ik kan niet wachten het iedereen te vertellen!"


Weer eens wat anders dan een wereldrecord schaatsen (NSFW)

Cing komt met Het laatste raam

Cing staat bekend om de ietwat vreemde adventures die ze ontwikkelen, naast Another Code: Two Memories op de Nintendo DS en het vervolg Another Code R op de Wii ook Hotel Dusk: Room 215 op de DS. Dat laatstgenoemde spel gaat nu ook een vervolg krijgen in de vorm van Last Window: Midnight Promise.

In Hotel Dusk: Room 215 kroop je in de huid van Kyle Hyde, een ontslagen politie-agent die aan het werk gaat als verkoper en door omstandigheden in een hotel strandt. Ook in Last Window zul je als Kyle Hyde aan de slag gaan, maar nu in het Los Angeles van de jaren '80.

Het spel zal in Japan al in januari in de schappen liggen, een Europese releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Patricia Paay poseert voor Playboy

Patricia Paay zal toch te zien zijn in het kerstnummer van mannenblad Playboy. Hoewel 'La Paay' het eergisteren nog ontkende, werd het nieuws vandaag bevestigd door een uitgelekt persbericht.

Met haar leeftijd van zestig jaar wordt Patricia Paay de oudste vrouw ooit die in het blad komt te staan. Ze komt hiermee in het Guinness Book of Records, zo meldt ze aan Albert Verlinde van RTL Boulevard.

Eergisteren wilde Paay nog niets zeggen over de reportage, omdat ze had afgesproken dat Playboy het nieuws zelf naar buiten zou brengen. Patricia hoopt met de reportage de internationale pers te halen, haar Engelse agent heeft daarvoor al plannen. Ook hoopt Paay in de show van Oprah Winfrey te komen.

Laat Coole Piet het maar niet horen!

Murray onderuit in Parijs

Andy Murray heeft een vroegtijdig einde zien komen aan zijn optreden in Parijs. De Brit ging in het Master Series toernooi onderuit tegen de Tsjech Radek Stepanek. Murray won de eerste set met 6-1, maar zag daarna zijn tegenstander met 6-3 en 6-4 winnen.

"Ik was niet op mijn best," zei Murray die woensdag pas na middernacht klaar was tegen James Blake. "Ik lag pas om vier uur 's nachts op bed en dat is natuurlijk geen goede voorbereiding op een wedstrijd." De Brit bereidt zich nu voor op het officieuze WK in Londen. "Na een paar dagen vrij zal ik me weer goed voelen. Ik kijk uit naar Londen, ik ga daar mijn uiterste best doen."

Voetganger dood na aanrijding in Oosterhout

Een voetganger is vandaag in Oosterhout om het leven gekomen nadat hij was aangereden door een auto. De nog onbekende voetganger stak de Burgemeester Holtroplaan over en werd daar door een 21-jarige automobilist uit Breda aangereden.

De automobilist reed bij het ongeval door, maar meldde zich even later op het politiebureau. De jongeman wordt als verdachte beschouwd terwijl de politie de precieze toedracht van het ongeval onderzoekt.

Man belt 911 voor seks

Een man uit Tampa, in de Amerikaanse staat Florida, is gisteren opgepakt wegens misbruik van het nationale alarmnummer. De 29-jarige man belde constant met 911 om met de vrouwelijke operator over seks te praten.

Zo stelde de beller aan de vrouw vragen over haar borsten en of ze met hem wilde vrijen. Tijdens de gesprekken gaf de man aan zichzelf af te trekken. Toen de politie hem gisteren vroeg of dit waar was, wilde hij echter niet toegeven dat hij zat te rukken.

De vieze man beweerde allerlei nummers te hebben gebeld om met de persoon aan de andere kant van de lijn seksgesprekken te voeren. Toen zijn beltegoed op was, was het alarmnummer het enige dat hij nog kon bellen. Hij bleef 911 lastigvallen, omdat hij dacht dat hij er geen problemen mee zou krijgen.

Aoyama naar MotoGP

Hiroshi Aoyama maakt in 2010 zijn debuut in de MotoGP-klasse. Afgelopen weekend pakte de Japanner de laatste wereldtitel in de 250cc. De 250cc houdt na dit seizoen op te bestaan en maakt plaats voor de Moto2.

De 28-jarige Aoyama was zes jaar actief bij de kwartliters. De Japanner gaat bij de renstal van Interwetten Honda een team vormen met de Zwitser Thomas Lühti. Lühti rijdt in 2010 in de Moto2-klasse.

Skeletonner Van Wees in achterhoede

Skeletonner Peter van Wees heeft bij de eerste wereldbekerwedstrijd in Park City geen potten kunnen breken. De Nederlander kwam in de Verenigde Staten niet verder dan een 25e plaats. De Let Martins Dukurs pakte de zege.

De 36-jarige Van Wees kwam in de eerste run tot een tijd van 51,45 seconden. Hiermee was hij 1,7 seconden langzamer dan Dukurs en niet snel genoeg om door te gaan naar de tweede afdaling. De Duitser Sandro Stielicke werd in de wedstrijd tweede, voor de Brit Kristian Bromley.

Van Wees is aan zijn laatste seizoen bezig en wil zich nog plaatsen voor de Olympische Spelen in Vancouver. Hiervoor moet hij bij een wereldbekerwedstrijd een plaats bij de beste acht veroveren. In 2002 en in 2006 lukte hem dit niet.

Kind gelovige ouders onder toezicht

Een kind van streng gelovige ouders is door de jeugdrechter in Groningen onder toezicht van Jeugdzorg gesteld. De hoogbegaafde jongen was meerdere keren van huis weggelopen, omdat hij vond dat hij door zijn ouders belemmerd werd in zijn ontwikkeling.

De ouders van de jongen zijn zogenoemde zevendedagsadventisten. Omdat het niet binnen dat geloof past dat de kinderen een reguliere school bezoeken, hebben ze een ontheffing van de leerplicht gekregen. De ouders kunnen de kinderen dan thuis onderwijzen.

Inmiddels zit de jongen in een brugklas op een normale school. Hij woont voorlopig bij zijn grootmoeder, nadat hij door de politie in verwarde staat werd aangetroffen in een zelfgebouwd hutje in een plantsoen. De Raad voor de Kinderbescherming gaat nu onderzoeken hoe het met de andere kinderen in het gezin zit.

De Adventkerk zegt op hun website dat het gezin geen lid van de kerk is, maar dat ze slechts interesse tonen. "Bovendien zij vermeld dat de Adventkerk geenszins thuisonderwijs voorstaat. Sommige media hebben die indruk gewekt. Hoewel er in een aantal landen hier en daar lidmaten zijn die de voorkeur geven aan thuisonderwijs heeft de kerk in Nederland herhaaldelijk verklaard daarvan beslist geen voorstander te zijn. Binnen de Nederlandse adventgemeenschap komt dit dan ook slechts incidenteel voor."

Met dank aan bierspons voor de submit.

Britten lelijkste mensen ter wereld

Het bewijs is eindelijk geleverd. De Britten kunnen zich scharen onder de lelijkste mensen van deze planeet. Volgens een internationale datingsite voor mooie mensen worden Engelsen slechts sporadisch toegelaten.

Op de site Beautiful People moet men om een profiel te maken een foto van zichzelf uploaden. Leden hebben hierna 48 uur de tijd om het aspirant lid te beoordelen. Indien de newbie mooi genoeg wordt bevonden, mag deze zich inschrijven als lid.

Minder dan een op de acht Britse mannen is het gelukt om te worden opgenomen als lid. Ook vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk zijn niet gewild. Slechts vijftien procent van de aanmeldingen van vrouwen werd gehonoreerd.

Wat vast niemand zal verbazen is dat de Scandinaviërs het mooist worden bevonden. Zweedse mannen worden met 65 procent van de goedgekeurde aanvragen het mooist bevonden. Bij de vrouwen zijn de Noorse dames favoriet, bij hen mag maar liefst 76 procent zichzelf oprecht mooi noemen.

De datingsite voor alleen mooie mensen werd zeven jaar geleden opgericht in Denemarken, waarna het zich snel over de wereld verspreidde. De afgelopen twee weken werden een kleine 1,8 miljoen mensen te lelijk bevonden. Slechts een op de vijf mensen die een aanvraag indienden werd toegelaten als lid.

Babes
Een plaatje heeft zelden toepasselijker kunnen zijn

De Playstationstore is weer geüpdatet

De wekelijkse update van de Playstation Store is er weer. Voor de Playstation 3 is er voor Fallout 3 weer een hele mooie berg DLC bij gekomen en Burnout kun je nu samen met Big Surf Island in een bundel aanschaffen. Natuurlijk ontbreken in de wekelijkse update Guitar Hero en Rock Band niet met wat extra nummers om weer even voorruit te kunnen. Voor degene die wel eens een ander thema voor op hun Playstation 3 willen, krijgen deze week vier extra keuzes erbij. Voor de PSP zijn er deze week weer vier nieuwe spellen bijgekomen en gratis content voor Dynasty Warriors. Al met al dus een mooie update voor zowel de Playstation 3 als de PSP.

Fallout 3
Broken Steel (€9.99)
Operation Anchorage (€9.99)
The Pitt (€9.99)
Point Lookout (€9.99)
Mothership Zeta (€9.99)

Burnout Paradise - Big Surf Bundle
(Burnout Paradise full game and Big Surf Island pack) (£27.99/€34.99)
Buzz! Euro Sports Quiz (£3.99/€4.99)
Fat Princess Pack (gratis)
Speed Oocher Pack (£1.59/€1.99)
EyePet; Lucky Dip Styling Pack 4 (gratis)
Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic - Mistress of Mime en Shaolin Scarecrow karakters (gratis)

Guitar Hero 5
Fly Away by Lenny Kravitz (£1.59/€1.99)
Lady by Lenny Kravitz (£1.59/€1.99)
Let Love Rule by Lenny Kravitz (£1.59/€1.99)
Lenny Kravitz Track Pack (£4.39/€5.49)

Rock Band
A Day Like This; SpongeBob SquarePants (£0.59/€0.79)
Club Foot - Kasabian (£0.99/€1.49)
Dead Leaves and the Dirty Ground - White Stripes (£0.99/€1.49)
Employee of the Month; SpongeBob SquarePants (£0.59/€0.79)
Girl, You Have No Faith in Medicine by White Stripes (£0.99/€1.49)
Icky Thump by White Stripes (£0.99/€1.49)
Ridin; the Hook – SpongeBob SquarePants (£0.59/€0.79)
Smash It Up (Part II) by The Damned (£0.99/€1.49)
White Stripes Pack 01 (alle bovenstaande nummers van White Stripes) (£2.49/€3.99)

Videos (gratis)
Avatar Dev Diary 2
Dante's Inferno Anger Dev Diary
Ratchet & Clank: A Crack in Time Launch Trailer
Just Cause 2 Island of Panua Mini Doc 2

Premium Themes
Wise Father Theme (£1.19/€1.49)
Yuefeng Theme (£1.19/€1.49)
King Zumo Theme (£1.19/€1.49)
Cavalier Warrior Theme (£1.19/€1.49)


PlayStation Store via PSP en Media Go

Downloadable Games
Street Fighter Alpha Max 3 (£13.99/€17.99)
Major League Baseball 2K9 (£11.99/€14.99)
Mana Khemia: Student Alliance (£19.99/€24.99)
Bubble Trubble (£3.99/€4.99)

Demo
Jax and Daxter: The Lost Frontier Demo (gratis)

Extra content
Dynasty Warriors: Strikeforce; 7 extra quests (gratis)

Rock Band Unplugged
Excuse Me Mr. - No Doubt (£0.99/€1.49)
I'm Shipping Up To Boston - Dropkick Murphys (£0.99/€1.49)

Advocaat: "Oefenduels laatste kans"

De Belgische bondscoach Dick Advocaat neemt de aankomende oefenduels tegen tegen Hongarije en Qatar zeer serieus. Het is voor een aantal spelers hun laatste kans zich te bewijzen.

"De spelers moeten niet denken dat dit oefenwedstrijden worden", aldus Advocaat. "Het worden de twee laatste kansen om me te tonen wat ze kunnen en vooral om te bewijzen dat ze echt deel willen uitmaken van deze groep. Ik heb sterk de indruk dat bepaalde spelers zich belangrijker wanen dan de groep."

Schutter VS aangeklaagd voor 13 moorden

Een Amerikaanse militaire aanklager klaagt majoor Nidal Hasan, die vorige week een bloedbad aanrichtte in Fort Hood, aan wegens dertienvoudige moord. Dat maakte een woordvoerder van de onderzoeksafdeling voor criminaliteit van het leger vandaag bekend tijdens een persconferentie op de legerbasis in Texas.

Hasan schoot vorige week donderdag om zich heen op Fort Hood, een van de grootste militaire complexen ter wereld. De schutter werd uiteindelijk door politieagenten uitgeschakeld. Hij ligt in een ziekenhuis. Naast de dertien doden, twaalf militairen en een burger, vielen er ook 42 gewonden tijdens de schietpartij.

President Barack Obama heeft een onderzoek gelast naar de rapportages van de veiligheidsdiensten over Hasan. De 39-jarige man van Palestijnse komaf zou zijn gepest omdat hij moslim is, en zou de laatste tijd zijn geradicaliseerd. De veiligheidsdiensten zijn de afgelopen dagen bekritiseerd omdat ze zouden hebben gefaald het gevaar dat Hasan vormde te onderkennen.

Voormalig coach Federer begeleider Vergeer

De vroegere coach van Roger Federer, Sven Groeneveld, is de nieuwe begeleider van rolstoeltennisster Esther Vergeer.

Dat maakte de vijfvoudig paralympisch kampioen vandaag bekend. Behalve Federer was Groeneveld in het verleden ook coach van onder andere Ana Ivanovic en Caroline Wozniacki. Hij is de eerste topcoach uit het 'lopende' tennis die een speelster uit het rolstoeltennis onder zijn hoede neemt.

Vergeer is al tien jaar aanvoerder van de wereldranglijst en verloor sinds januari 2003 geen wedstrijd in het enkelspel.

Haase na walk-over naar kwartfinale

Robin Haase heeft de kwartfinale bereikt van het Challenger toernooi in Jersey. De Hagenaar hoefde niet eens in actie te komen doordat zijn tegenstander Stefano Galvani moest afzeggen vanwege griep.

Haase zal het in de kwartfinale op moeten nemen tegen de Wit-Rus Uladzimir Ignatik. Ignatik speelde dit jaar twee keer eerder tegen een Nederlander, beide keren in de finale van een Futuretoernooi. Ignatik trok in beide partijen tegen Mark Vervoort en Thomas Schoorel aan het langste eind.

Denen nodigen 191 leiders uit voor klimaattop

De Deense premier Lars Loekke Rasmussen heeft 191 staatshoofden en regeringsleiders uitgenodigd voor deelname aan de klimaattop van volgende maand in Kopenhagen. Dat meldde het kantoor van Rasmussen vandaag.

De conferentie heeft plaats van 7 tot 18 december in de Deense hoofdstad en moet zorgen voor een volwaardige opvolger van het Kyoto-protocol over de vermindering van broeikasgassen, dat in 2012 afloopt. De verwachtingen voor de top zijn niet hoog gespannen.

Bekende namen verbonden aan nieuwe st. Haarlem

Na Arthur Numan, Martin Haar en Gerard van der Lem steunen ook Piet Keur, Barry van Galen en nog meer bekende namen de wervingsacties van HFC Haarlem. Zij toonden zich bereid om zich als sympathisant aan de stichting Hart voor Haarlem te verbinden.

Keur en Van Galen begonnen beiden hun carrière bij HFC Haarlem. Keur maakte bij Haarlem furore door honderd competitiedoelpunten voor de club te scoren. Van Galen debuteerde in 1991 bij HFC Haarlem en speelde twee seizoenen voor de roodbroeken. Van Galen, die meestal als spits werd opgesteld, scoorde 26 doelpunten in 57 wedstrijden en dwong daarmee een transfer naar Roda JC af.

Gregory van der Wiel, de rechtsback van Ajax en het Nederlands elftal, is nog één van de sympathisanten van de stichting. Van der Wiel speelde drie seizoenen in de jeugd van HFC Haarlem, waarna hij de overstap maakte naar Ajax en wist door te breken in het eerste elftal.

"Zo'n club mag nooit verloren gaan", aldus Van der Wiel in een reactie. "Dus daar wil ik graag mijn naam aan verbinden." De 21-jarige verdediger speelde tot dusver vijf interlands en is één van de meest recente voorbeelden van profspelers die (een deel van) hun jeugdopleiding volgden bij HFC Haarlem.

Na toezeggingen van meerdere oud-spelers en -trainers heeft ook Ruud Gullit zich als sympathisant verbonden aan Hart voor Haarlem. Gullit begon zijn profcarrière op 16-jarige leeftijd bij HFC Haarlem, waar Barry Hughes hem naar toe wist te halen. Gullit speelde drie seizoenen voor de roodbroeken, waarin hij 91 wedstrijden speelde en 32 maal doel trof.

Een glansrijke loopbaan volgde voor Gullit. De Zwarte Tulp verkaste naar Feyenoord en speelde eveneens voor PSV Eindhoven, AC Milan, Sampdoria en Chelsea. Gullit is één van de bekendste en meest succesvolle voetballers uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis en was aanvoerder van het Nederlands elftal toen dat in 1988 Europees kampioen werd.

Records sneuvelen op Wereldrecorddag

Over de hele wereld hebben duizenden mensen vandaag geprobeerd om records te verbeteren om zich een plek te verwerven in het Guinness World Records Book. De vele pogingen hielden verband met de eveneens naar het Ierse biermerk genoemde Wereldrecorddag, die voor de vijfde keer werd gehouden.

Een groot aantal pogingen bleek succesvol. In Londen slaagde 'Ironman' Manjit Singh erin met zijn haren een 8,5 ton wegende bus 21,2 meter voort te bewegen. Singh boekte daarmee een overwinning op zichzelf, aangezien de 59-jarige twee jaar geleden nog faalde toen hij een bus wilde verslepen met zijn oren.

In Nieuw-Zeeland zette Alistair Galpin zelfs drie wereldrecords op zijn naam. Hij spuugde een champagnekurk vijf meter ver, blies een munt 37,6 centimeter weg en gebruikte een rietje om een malteser (rond snoepje) 11,2 meter te verplaatsen. De Libanees Nabil Karam beschikt nu officieel over de grootste collectie miniatuurauto's. De official die de wagentjes telde, stopte daarmee na 22.222 exemplaren. In de Finse hoofdstad Helsinki persten mensen van 76 nationaliteiten zich in een saunaruimte, eveneens goed voor een nieuw record.

Het Guinness World Records Book ontstond in 1955. De bierbrouwer wilde daarmee een einde maken aan kroegruzies over allerhande records.

Premier ziet meer steun hogere AOW-leeftijd

Premier Jan Peter Balkenende ziet het draagvlak voor een verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar toenemen. Naast de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie is ook een deel van de oppositie voorstander van een verhoging, zo constateerde de premier vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

VVD, D66 en GroenLinks zijn voor aanpassing van de AOW, maar bekritiseren de manier waarop het kabinet de pensioenleeftijd wil verhogen. SP en PVV zijn sowieso tegen. "Er is iets veranderd in Nederland", zei Balkenende, verwijzend naar het taboe dat jaren geleden nog bestond op het ter discussie stellen van de pensioenleeftijd.

Ook buiten de Kamer ziet Balkenende steun voor de noodzaak van de maatregel. Vakcentrale FNV verzet zich volgens de premier fel, maar andere vakbonden denken in zijn ogen genuanceerder. Ook stelde hij dat de meeste jongerenorganisatie en werkgevers voor verhoging van de pensioenleeftijd zijn.

Man opgepakt voor moordpoging Cor van Hout

De Nationale Recherche heeft op 12 oktober een verdachte aangehouden van de mislukte liquidatiepoging in maart 1996 op Heinekenontvoerder Cor van Hout. Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) vandaag gezegd naar aanleiding van berichtgeving van Peter R. de Vries.

De opgepakte man is een 50-jarige Serviër, en is voorlopig vastgezet. De aanslag op Van Hout is een van de openstaande liquidaties of pogingen daartoe waarnaar het OM onderzoek doet, aldus de woordvoerder.

Davydenko als zevende naar Tour Finals

Er is nog maar één plaats te vergeven voor de ATP World Tour Finals in Londen later deze maand. Vandaag verzekerde Nikolai Davydenko zich, ondanks een nederlaag als zevende voor dit prestigieuze toernooi.

De Rus verloor op het Masters toernooi van Parijs zelf van de Zweed Robin Söderling, maar dankzij de nederlaag van Fernando Verdasco later op de dag plaatste hij zich voor de Tour Finals. Davydenko is na Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Juan Martin Del Potro en Andy Roddick dus de zevende speler in Londen.

Voor de laatste plek zijn nog vier spelers in de strijd. Namelijk Verdasco, Söderling, de Chileen Fernando Gonzalez en de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Stichting Hart voor Haarlem opgericht

Om een substantiële bijdrage te leveren aan het voortbestaan en aan een gezonde toekomst van HFC Haarlem is de stichting Hart voor Haarlem opgericht. Die stelt zich op korte termijn ten doel wervingsacties te coördineren om financiële middelen te verzamelen ter ondersteuning van het voortbestaan van HFC Haarlem.

Op de middellange termijn wil de stichting zorg dragen voor een bredere basis voor de club. Een groot aantal betrokkenen zegde direct zijn medewerking toe. Zo toonde oud-speler Martin Haar zich bereid om zich als ambassadeur aan de stichting te verbinden. Ook Arthur Numan en voormalig trainer Gerard van der Lem verbonden zich als sympathisanten aan deze stichting.

Supporter Charles de Jong, die met zijn scootmobiel een tocht van zeven uur maakte om de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles te bezoeken en daarmee 2.100 euro bij elkaar kreeg, werd vanuit de supportersgroep als ambassadeur benoemd.

De Stichting Hart voor Haarlem wil vooral uitdragen dat HFC Haarlem een mooi product is. Een club met 120 jaar historie, vol met sportieve hoogte- en dieptepunten en met vele bekende spelers en trainers. Een zeer professionele jeugdopleiding (de laatste in het westelijk deel van de Randstad) waar veel talenten uit voort zijn gekomen en dat een leerbedrijf is voor studenten. Daarnaast is er de stichting 'HFC Haarlem voor Haarlem (en) meer' van waaruit de sociaal maatschappelijke projecten worden georganiseerd.

De lopende projecten 'Kickie on Tour' (wijk- en pleinenproject), 'EFfies omhoog' (ondersteuning aan amateurverenigingen) en de re-integratieprojecten zijn zeer succesvol en worden volledig ondersteund door technische staf en selectie. HFC Haarlem doet dus wat terug voor de stad want HFC Haarlem is voor de Haarlemmers en wil daar mee verwezenlijken dat Haarlemmers er zijn voor HFC Haarlem.

"De komende weken en maanden hebben we enorm veel handjes nodig, mensen die op pad gaan voor de club om geld bij elkaar te halen. Er komen deur-aan-deuracties, kaartacties voor thuiswedstrijden, een sms-actie, enzovoorts. Alle beetjes helpen, hoe meer mensen er achter de club gaan staan, hoe beter", aldus een woordvoerder.

"Als iedere supporter bijvoorbeeld zijn voetbalteam meeneemt naar een thuiswedstrijd, of alle collega’s vraagt een sms te sturen, dan zijn we daar ook mee geholpen. We roepen iedereen met 'hart voor Haarlem' op om achter de club te gaan staan!"

Eerder had Ajax al aangegeven de noodlijdende club niet te willen helpen, en ook het gemeentebestuur van Haarlem steekt geen helpende hand toe.

Specialized overweegt overstap naar Astana

Fietsenfabrikant Specialized gaat erg ver om Alberto Contador op hun materiaal in het peloton te zien rijden. Nadat men eerder aangaf Quick Step te helpen de Spanjaard naar hun ploeg te krijgen, hebben ze inmiddels een B-plan opgesteld.

Volgens Biciclismo zou Specialized, als de tweevoudig Tourwinnaar bij Astana blijft rijden, sponsor van de Kazachse formatie willen worden. Hierdoor zou het Belgische Quick Step zonder materiaalsponsor komen te zitten.

Blunder met griepvaccinatie

Elf bewoners van het verzorgingstehuis Amaris Theodotion in Laren zijn in het ziekenhuis opgenomen. Ze hadden insuline toegediend gekregen in plaats van het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Voor zover bekend, verkeert niemand van de veelal oudere bewoners in levensgevaar.

De oorzaak van de blunder is nog niet bekend. Er is een onderzoek ingesteld naar hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Met dank aan vulli voor de herschreven submit.

Altaïr rent en hakt in trailer Assassin's Creed: Bloodlines

Twee jaar geleden maakten we kennis met Altaïr in Assassin's Creed. Wie dacht dat we na zijn uitstapje naar de DS van hem af waren, heeft het bij het onjuiste eind, want in Assassin's Creed: Bloodlines zien we hoe Altaïr zijn gezworen vijanden, de Templars, volgt naar Cyprus. Daar hopen de Templars in het geheim te kunnen leven tot ze sterk genoeg zijn om de orde der Assassijnen het hoofd te kunnen bieden. Dat die hoop vrij snel vervliegt wordt wel duidelijk uit onderstaande trailer.

Assassin's Creed: Bloodlines verschijnt tegelijkertijd met Assassin's Creed 2 op 20 november exclusief op de PSP. Leuke bonus is dat deze game in de PS3-versie van Assassin's Creed 2 bonus content kan unlocken en vice versa.

Commissariaat onderzoekt weer TROS-programma

Het Commissariaat voor de Media is weer een onderzoek begonnen naar een kinderserie van de TROS. Een woordvoerster van het orgaan liet vandaag weten dat het programma Sprookjesboomfeest onderwerp is van een onderzoek. Waarom het commissariaat onderzoek doet naar de tv-serie, wilde de woordvoerster niet zeggen.

Eerder deze week kreeg de omroep een boete van 270.000 euro opgelegd, omdat bij het maken van het kinderprogramma Bibaboerderij volgens het commissariaat de sponsorregels waren overtreden. De serie werd betaald door supermarktketen C1000.

Minister Ronald Plasterk (Media) verlengde vorige week de zendmachtiging van de TROS op voorwaarde dat de omroep zich voortaan beter aan de Mediawet houdt. Een jurist ziet daar voortaan op toe.

Taliban slaan terug in Zuid-Waziristan

Het leger van Pakistan heeft vandaag te maken gekregen met de zwaarste verliezen sinds het begin van het offensief een maand geleden tegen de Taliban in Zuid-Waziristan. Zeker zeventien militairen kwamen om het leven tijdens gevechten met de radicaalislamitische verzetsstrijders, zo meldden Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen.

Een dag eerder vonden tien militairen de dood door twee incidenten in de naburige regio Mohmand, die eveneens in het onrustige noordwesten van Pakistan ligt. Circa 30.000 militairen strijden in Zuid-Waziristan tegen ongeveer 10.000 goed bewapende militanten, die onder meer afkomstig zijn uit Oezbekistan, Afghanistan en landen uit het Midden-Oosten.

De tribale gebieden nabij de grens met Afghanistan gelden als bolwerk van de Taliban en van de terreurbeweging al-Qaeda.

Zware verliezen voor Pakistaans leger in zuid-Waziristan  (foto: ANP)

Orie emotioneel tijdens presentatie sponsoren

Sinds vandaag heeft de schaatsploeg van Jac Orie weer sponsoren. Tijdens de presentatie van het trio werd het de coach van de formatie, die geruime tijd door DSB werd gesponsord, het te kwaad en gaf zijn tranen de vrije loop.

"Pff, ik weet niet wat me bezielde," aldus Orie na afloop van de presentatie. "Dit is me nog nooit overkomen."

"Om de sponsoring heb ik me eigenlijk niet zo druk gemaakt," vervolgde hij. "Wel om de prestaties tijdens de NK. En toen ik tijdens de presentatie al die gasten bij elkaar zag, flitsten al die mooie momenten van de NK langs me heen. Veertien medailles, hè. Tja, toen werd ik even emotioneel."

Toch zal de schaatsploeg er licht op achteruit gaan. "We zitten nu op zo'n 92 procent van ons vorige budget. Daarom moeten we allemaal een beetje salaris inleveren."

Botsing bezorgt Babovic pijnlijke neus

Stefan Babovic zal tot maandag a.s. niet op het veld te zien zijn. De middenvelder van Feyenoord botste vandaag met een ploeggenoot en stapte vervolgens met een pijnlijke neus van het veld.

Vlak daarna bezocht Babovic het ziekenhuis. Daar concludeerde men dat het reukorgaan van de Serviër niet gebroken is. Toch zal de voetballer een paar dagen rust moeten houden.

Babovic hoopt maandag weer bij de selectie van Feyenoord aan te sluiten.

Van Driel uit selectie RBC Roosendaal gezet

Na een felle woordenwisseling op de training heeft RBC Roosendaal-trainer Rini Coolen Mels van Driel uit de selectie gezet.

Van Driel raakte donderdagochtend op de training in conflict met Coolen, waarna er een felle woordenwisseling volgde. De oefenmeester stuurde Van Driel daarop weg, zo meldt BN/De Stem.

Van Driel en Coolen lagen eerder al in de clinch. Zo werd de voormalig aanvoerder van de club uit Roosendaal al eens een week lang disciplinair geschorst. Dit ook na een uiting van kritiek op een beslissing van Coolen.

Vrijdagavond wacht eerst de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, maar trainer Coolen is van plan om de zaterdag daarop in gesprek te gaan met Van Driel. Dan wordt er dieper ingegaan op de vraag of de speler nog wel bij RBC kan blijven.

GGD klaar voor grote prikactie

De GGD Midden-Nederland is klaar voor de grote Mexicaanse griepprikactie. In de regio worden acht sporthallen ingericht als priklocatie voor kinderen tot vier jaar en huisgenoten van baby's tot zes maanden. Dat meldde de GGD vandaag.

"We hebben nog nooit zo weinig voorbereidingstijd gehad. In twee weken moet alles geregeld zijn. Liever hadden we in kleine locaties dicht bij kinderen thuis geprikt, maar dat bleek logistiek onmogelijk", aldus directeur Henk Kruisselbrink.

Per locatie kunnen 5000 kinderen per dag worden geprikt. Er zijn tien prikkers beschikbaar die ieder 50 kinderen per uur inenten. "We hebben 1100 mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Dat is personeel van de GGD, maar ook bijvoorbeeld studenten worden ingezet", aldus een woordvoerster.

Elke GGD bepaalt zijn eigen werkwijze om alle kinderen op tijd ingeënt te krijgen.

Sterrenmasseur voor rechter om verkrachting

Een Franse 'sterrenmasseur', die onder anderen Penelope Cruz, Sylvester Stallone en Tom Cruise tot zijn cliëntèle rekent, stond vandaag in Nice voor de tweede maal terecht op verdenking van verkrachting.

Thierry Chichportich (50) werd in 2006 al veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van dertien vrouwen. De masseur wordt nu verdacht van nog twee verkrachtingen.

Voor het bijwonen van de behandeling van zijn zaak in Nice mocht Chichportich vandaag zijn cel even verlaten.

Een van de slachtoffers vertelde de rechtbank dat de masseur haar in 2001 uitnodigde voor een etentje bij hem thuis. Zij viel na het eten in slaap en werd later wakker met het idee dat ze in haar slaap was verkracht. Ook het tweede slachtoffer claimt buitenwesten te zijn geraakt na het drinken van een kop thee bij Chichportich. De masseur spreekt alle beschuldigingen tegen.

Enkele van zijn bekende klanten schreven aanbevelingen in een boek, dat de masseur aan jonge meiden liet zien om indruk op ze te maken.

Defensie: te weinig geld om banen te vullen

Defensie heeft de komende jaren niet genoeg geld om het personeelsbestand volledig te vullen. Dat komt door bezuinigingen als gevolg van de economische crisis. Dat heeft staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

De krijgsmacht heeft al jaren een hardnekkig tekort aan personeel, vooral aan militairen. Dit jaar is de organisatie voor ruim 93 procent gevuld en dat zal in 2015 zijn opgelopen tot ruim 98 procent. Er zijn nu 6300 vacatures en over zes jaar zullen nog steeds 1100 banen niet opgevuld zijn, schrijft De Vries.

Aan burgerpersoneel is een overschot, aldus De Vries. Vierhonderd burgers bezetten tijdelijk militaire functies, dus eigenlijk zijn er 6700 militaire vacatures. Begin dit jaar waren dat er overigens nog 7600. Mocht Defensie al genoeg nieuwe mensen kunnen aantrekken, dan zal de organisatie het aantal vacatures langzamer invullen.

Kiescommissie India erkent 'derde sekse'

Transseksuelen in India zijn een stap dichterbij een officiële 'derde sekse'-identiteit. Zij kunnen voortaan de categorie 'ander' kiezen als ze hun geslacht moeten aanduiden op hun kieskaart. Dat heeft de kiescommissie vandaag besloten.

De beslissing geldt ook voor andere formulieren en webpagina's die door de kiescommissie worden gebruikt. Eerder mochten transseksuelen alleen hun stem uitbrengen of zich verkiesbaar stellen als ze 'vrouw' of 'man' invulden op hun registratieformulier. Daardoor brachten zij hun stem vaak niet uit. Ook hebben transseksuelen problemen bij zaken als het huren van een huis of het openen van een bankrekening, waarbij om documenten van de kiescommissie wordt gevraagd.

Er zijn naar schatting 1 tot 2 miljoen transseksuelen in India, waar zij hijra's of eunuchen worden genoemd. Dit zijn vooral mannen die zich als vrouwen kleden en mannen die een sekseverandering hebben ondergaan.

Hannover: "Nooit meer rugnummer 1"

Als het aan de supporters van Hannover 96 ligt dan zal hun club nooit meer het rugnummer 1 aan een doelman verstrekken. De fans doen dit uit eerbetoon aan doelman Robert Enke die twee dagen geleden zelfmoord pleegde.

De dood van de doelman is hard aangekomen in Hannover en de rest van Duitsland. Zo heeft het land uit eerbetoon aan hem de oefenwedstrijd tegen Chili afgelast en trainen de spelers van Hannover pas na het weekend weer. Ook zal mogelijk we Bundesligawedstrijd tegen Schalke 04 uitgesteld gaan worden.

[WB] Kuipers niet op 500 meter in Thialf

Simon Kuipers heeft afgezegd voor de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen aankomend weekend. De sprinter wil geen enkel risico nemen vanwege zijn liesblessure.

Vorige week, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn, liep de Kuipers de blessure op. Eerder deze week bleek tijdens een mri-scan dat hij geen spierscheuring heeft opgelopen.

Zondag zal hij wel aan de start verschijnen van de 1.000 meter.

Google moet half miljoen betalen aan Barrichello

Van de rechtbank in Sao Paulo moet internetconcern Google een schadevergoeding van 500.000 dollar (zo'n 340.000 euro) betalen aan Rubens Barrichello

Op Googles netwerksite Orkut, één van de concurenten van Facebook, staan meer dan 300 valse profielen onder de naam van Rubens Barrichello online. Omdat het internetconcern heeft nagelaten deze te verwijderen, heeft de rechtbank bepaald dat er een schadevergoeding betaald moet gaan worden.

Indien Google de profielen niet direct verwijderd, kan de schadevergoeding nog oplopen tot een bedrag van 700.000 dollar (470.000 euro).

Krajicek verliest van Halep

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om bij het ITF-toernooi in Minsk door te dringen tot de kwartfinales. De Almeerse ging in drie sets onderuit tegen Simona Halep.

De Roemeense begon goed aan de partij tegen Krajicek. Met 6-4 wist ze de eerste set binnen te halen. De Nederlandse pakte de tweede set met 7-5, waarna de derde set de beslissing moest brengen. In een spannende set ging de tiebreak uiteindelijk met 7-4 naar Halep, waardoor zij de wedstrijd met 6-4, 5-7 en 7-6 wist te winnen.

Robben niet tegen Italië

Arjen Robben komt aankomende zaterdag niet in actie in de oefeninterland tegen Italië, en naar alle waarschijnlijkheid zal hij ook het oefenduel tegen Paraguay aankomende week aan zich voorbij moeten laten gaan.

De aanvaller van Bayern München heeft nog te veel last van de knieblessure die hij eind september opliep tijdens het Champions League-duel met Juventus. Na zijn operatie was Robben sneller dan verwacht weer inzetbaar. Afgelopen dinsdag, bij zijn aankomst in het trainingskamp van Oranje, gaf Robben al aan dat een langere revalidatieperiode misschien toch verstandig was geweest.

Vrouwen vaker 'bi-schierig'

Volgens een Amerikaans onderzoek zijn vrouwen steeds vaker 'bi-schierig'. Vrouwen met een actief seksleven zouden steeds meer geïnteresseerd zijn in seksegenoten.

Uit het onderzoek is gebleken dat zeven procent van de ondervraagde dames al ervaring heeft met een partner van hetzelfde geslacht. Seksuologe Ellen Van Houdenhove stelt dat een vrijpartij met een andere vrouw één van de meest voorkomende fantasieën bij vrouwen is.

Dat 'bi-schierigheid' vooral voorkomt bij vrouwen kan als volgt verklaard worden: het eerste liefdesobject is volgens Freud altijd de moeder. Jongens ruilen deze later in voor een andere vrouw, terwijl meisjes veelal op zoek gaan naar een partner van het andere geslacht. Vrouwen kennen op deze wijze echter beide geslachten als liefedesobject.

Ferguson voor twee duels geschorst

De trainer van Manchester United, Alex Ferguson, zal de komende twee competitieduels van zijn club moeten bekijken vanaf de tribune.

Ferguson werd door de Engelse voetbalbond geschorst voor vier duels, waarvan twee voorwaardelijk. Begin vorige maand na het gelijkspel (2-2) tegen Sunderland had Ferguson zich kritisch uitgelaten over scheidsrechter Alan Wiley. Volgens Ferguson was Wiley niet fit genoeg om wedstrijden op het hoogste niveau te leiden. Naast de schorsing kreeg Ferguson ook een boete van ruim 22.000 euro.

[Upd] Ploeg Orie vindt nieuwe sponsors

De schaatsploeg van Jac Orie heeft twee sponsors gevonden voor de rest van dit seizoen. Dit meldt De Telegraaf.

Vorige maand werd de ploeg, waar onder meer Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Mark Tuitert voor rijden, getroffen door het faillissement van hoofdsponsor DSB. Gisteravond werd er, vanwege de ontwikkelingen bij de schaatsploeg, overleg gevoerd met de curator van de DSB Bank.

Vandaag worden de nieuwe sponsors gepresenteerd. Een van de twee nieuwe geldschieters zou zich voor meerdere jaren aan de ploeg hebben verbonden.

Update 16:00 uur

Control, Mats en Skihut zijn de nieuwe sponsors van de schaatsploeg van coach Jac Orie. Control interim financials is hoofdsponsor. Control heeft de intentie om de schaatsploeg voor langere tijd te ondersteunen.

Sportkledingketen Skihut gaat de kleding verzorgen, internetwinkel Mats geldt als tijdelijke geldschieter.

'Leerlingen Eindhoven haalden geintje uit'

De gaslucht waardoor gisteren het Stedelijk College Eindhoven aan de Avignonlaan in die plaats ontruimd werd, is verspreid door scholieren die een geintje wilden uithalen. De betreffende leerlingen kunnen volgens de schoolleiding rekenen op 'een opvoedkundig gesprek' en 'pittige maatregelen'.

Door het gas kregen dertig leerlingen last aan hun neus, ogen en keel. Bij geen van hen is blijvend letsel geconstateerd. Zevenhonderd scholieren en medewerkers moesten het gebouw verlaten, omdat de herkomst van het gas onbekend was. De lessen werden pas vanochtend hervat.

Vliegverkeer platgelegd voor examens

In Zuid-Korea is vandaag al het vliegverkeer platgelegd om absolute rust te garanderen tijdens het landelijke toelatingsexamen voor de universiteit. Hierdoor liepen 94 binnenlandse en twee buitenlandse vluchten vertraging op. De overheid ziet dit examen als cruciaal voor de toekomst van het Aziatische land.

Naast het stilleggen van het vliegverkeer, heeft de Zuid-Koreaanse overheid nog meer maatregelen getroffen. Zo geldt er nabij de examenlocaties de hele dag een toeterverbod voor automobilisten. Ook zijn overheidsgebouwen en bedrijven een uur later geopend, zodat de studenten geen last zouden hebben van eventuele files. Voor het vervoer van de studenten naar de examenlocaties werden extra treinen en bussen ingezet.

Met dank aan copernicus voor de submit.

Derde titel IO Interactive iets compleet anders?

IO Interactive is inmiddels een bekende naam in gamesland. Onder meer de Hitman-serie en Kane & Lynch: Dead Men zijn van hun hand. Momenteel zijn ze bezig met twee nieuwe games: een vijfde Hitman-game en het vervolg op Kane & Lynch: Dead Men getiteld Kane & Lynch: Dog Days, waar onlangs nog een teaser voor uitgekomen is. Maar de Deense jongens en meisjes vinden dat niet genoeg, want men is bezig met een derde titel naar het schijnt.


Kane & Lynch: Dead Men

Veel is er nog niet over bekend, maar de onbekende bron beweert dat de game compleet anders is dan wat dan ook op de markt. Het is een multiplatformgame die momenteel drie jaar in ontwikkeling is. Verder zal de nadruk in deze game vooral op geweld liggen, een absoluut verrassende wending gezien de vorige games van de studio. Om een beeld te schetsen moet je al het geweld van Hitman en Kane & Lynch voor de geest halen en het dan ongescript voorstellen.

Beagle-medewerkers betrokken bij ongeluk

Vier medewerkers van het VPRO-programma Beagle, in het kielzog van Darwin, zijn gisteravond betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeluk in Argentinië. Een van de inzittenden, Petra Niegeman, is daarbij overleden. Scheeparts Charles Boissevain en historica Jane Cameron liggen in kritieke toestand in een ziekenhuis in Trelew in Patagonië, maakte de VPRO vandaag bekend.

Een vierde inzittende, radioverslaggever Marten Minkema, is met lichte verwondingen opgenomen. De auto waarin ze zaten, kwam in botsing met een vrachtwagen op 60 kilometer van Puerto Madryn, de havenstad waar de clipper van de VPRO-ploeg sinds enkele dagen ligt.

Djokovic eenvoudig door in Parijs

Novak Djokovic heeft zich vandaag vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinales van het Masters-toernooi in Parijs. De Serviër, als derde geplaatst in de Franse hoofdstad, versloeg de Fransman Arnaud Clément met tweemaal 6-2.

In de kwartfinales treft Djokovic de als negende geplaatste Zweed Robin Söderling. Söderling versloeg eerder vandaag de als zesde geplaatste Rus Nikolaj Davydenko met 6-3, 3-6 en 6-4.

Command & Conquer 4 komt in maart 2010

18 maart 2010, schrijf die datum in je agenda, want dat is de dag dat een van de oudste RTS-series in gamesland tot een einde komt. Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat Command & Conquer 4: Tiberian Twilight op die dag in de winkels zal liggen. Het eerste deel verscheen in 1995 en zette gelijk een nieuwe standaard voor het RTS-genre. Met realistische cut-scenes en een nadrukkelijk verhaal kreeg de game veel mensen aan de PC gekluisterd. Het vierde deel zal de verhaallijn over de GDI, NOD en de Tiberium tot een einde brengen.

Dit laatste deel neemt ons mee naar het jaar 2062. Vrijwel de hele wereld is onbewoonbaar gemaakt door Tiberium en de mensheid wordt dan ook met uitsterven bedreigd. Het lijkt er op dat zelfs de zelfbenoemde messias Kane zich erbij neer gaat leggen dat Tiberium er niet is om de mensheid een nieuw tijdperk in te leiden en hij lijkt vrede te willen sluiten met de GDI. Of Kane dit echt meent, of dat de oorlog tussen de NOD en GDI tot een nieuwe climax zal komen, zullen we uiteindelijk merken als we gaan spelen.

Tiberian Twilight kent een aantal vernieuwingen ten opzichte van zijn voorgangers. Zo is er een nieuw ervarings- en klassensysteem om mee te spelen, is er net als in Red Alert 3 de mogelijkheid om de hele game in co-op te spelen en is er een multiplayer waarin je het met vier medespelers tegen vijf anderen mag opnemen.

Jongeren lopen meeste risico op H1N1-infectie

Jongeren lopen het meeste risico om besmet te raken met de Mexicaanse Griep. Als ouderen echter besmet zijn, dreigen zij het vaakst aan de ziekte te overlijden. Dat bleek gisteren uit de meest recente onderzoeksgegevens uit Mexico, die werden gepubliceerd op de website van medisch vakblad the Lancet.

Onderzoekers van het Mexicaanse instituut voor sociale voorzieningen analyseerden de gegevens van bijna 6945 mensen met de Mexicaanse griep. Van hen was 56 procent tussen de tien en 39 jaar oud. Deze leeftijdsgroep komt veel in aanraking met anderen. Van de 60 tot 69-jarige grieppatiënten heeft 5,7 procent de griepvariant niet overleefd. Van de mensen tussen de 20 en 29 stierf 0.9 procent. Mensen met een chronische ziekte lopen volgens de onderzoekers zes keer meer risico aan de ziekte te overlijden.

De Mexicaanse griep is iets dodelijker dan de seizoensgevoelige griep die jaarlijks om zich heen grijpt. Wereldwijd sterft tussen de 0,2 en 1,23 procent van de geïnfecteerden aan de Mexicaanse griep terwijl de seizoensgevoelige griep voor 0,1 procent van de zieken dodelijk is. De Spaanse griep, die in 1918 rondwaarde, eiste 2,5 procent levens, oftewel tientallen miljoenen mensen.

Huntelaar in beeld bij HSV

Klaas-Jan Huntelaar moet spelen om niet uit de gratie te raken bij bondscoach Bert van Marwijk. Het Duitse Hamburger SV wil 'The Hunter' daarbij helpen.

Huntelaar kan geen basisplaats forceren bij zijn huidige werkgever AC Milan. Coach Leonardo verkiest Filippo Inzaghi en Marco Borriello boven de Nederlander.

Het werkt speculaties over een nieuwe transfer in de hand. Liverpool, Tottenham Hotspur werden al eerder gelinkt aan de voormalig topscorer van de Eredivisie. Het Duitse Bild voegt HSV aan de lijst van geïnteresseerden toe.

Bij Hamburg, waar oud-Eredivisie-spelers Romeo Castelen, Joris Mathijsen, Eljero Elia en Marcus Berg spelen, kampen de spitsen Mladen Petric en Paolo Guerrero met langdurige blessures. Huntelaar moet het scorend vermogen van Die Rothosen op pijl gaan houden.

Benitez wil Van der Vaart bij Liverpool

Liverpool wil Rafael van der Vaart huren van Real Madrid. Trainer Rafael Benitez denkt dat een tijdelijke overstap naar Anfield de kans dat Van der Vaart geselecteerd wordt voor het WK aanzienlijk vergroot.

De Liverpool-manager overweegt volgens The Daily Mirror zijn ex-werkgever Real Madrid te benaderen met het verzoek om de 26-jarige Nederlander een half jaar te huren. Nadat Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar vertrokken bij Real, was het langere verblijf van Van der Vaart een verrassing. De spelmaker uit Heemskerk heeft echter niet meer dan een bijrol kunnen bemachtigen in de ploeg van trainer Manuel Pellegrini.

Benitez is van plan de Nederlander in de tweede seizoenshelft in de Premier League meer dan een bijrol te geven. Hij wil zijn ploeg, momenteel teleurstellend zevende, een nieuwe impuls geven en denkt daarbij aan huurovereenkomsten. Zo zou Roman Pavlyuchenko ook in de belangstelling van The Reds staan.

Klose in quarantaine

Miroslav Klose, zijn vrouw en twee zoontjes zijn in quarantaine geplaatst met verschijnselen van de Mexicaanse griep. Het is daardoor onzeker of Klose aankomende woensdag in actie kan komen voor Duitsland in de interland tegen Ivoorkust.

De spits van Bayern München en zijn vrouw werden ter observatie opgenomen in een ziekenhuis in München. Dit nadat bij hun tweeling-zoontjes de Mexicaanse griep werd geconstateerd.

"We moeten afwachten hoe de situatie zich de komende uren ontwikkelt," aldus Bayern München-directeur Markus Hoerwick eerder vandaag.

USF1 heeft inschrijfgeld gewoon overgemaakt

Het nieuwe Formule 1-team USF1 heeft naar nu bekend is geworden voor 1 november gewoon het inschrijfgeld voor 2010 aan de FIA betaald. Onlangs rezen er twijfels over de Formule 1-deelname van de renstal, maar deze kunnen nu met deze betaling de prullenbak in.

De nieuwe president van de senaat van de FIA Nick Craw zei tegen SpeedTV dat hij de geruchten over het afhaken van USF1 beu was. "Ik heb twee keer een volledige rondleiding door de fabriek van het team (in Charlotte, red.) genoten en was erg onder de indruk. Voor wie er nog bewijs nodig heeft over of Team USF1 er in 2010 bij zal zijn: ze hebben tien dagen geleden het inschrijfgeld overgemaakt."

Hasjmuseum prijst Van Agt

Het Hasjmuseum in Amsterdam kent dit jaar de Cannabis Cultuurprijs toe aan oud-premier Dries van Agt. Van Agt wordt geëerd voor zijn rol bij de totstandkoming van het gedoogbeleid te aanzien van cannabis.

De Cannabis Cultuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich heeft ingezet voor de acceptatie van cannabis. Dries van Agt komt de prijs zelf ophalen. Dat zal over twee weken gebeuren tijdens een plechtigheid in Amsterdam, zo meldt de organisatie.

Hans van Baalen Nicaragua uitgezet

Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) is gisteren uitgewezen uit Nicaragua door de Sandinistische president Daniel Ortega van dat land. Van Baalen, die aanvankelijk het land pas vandaag zou verlaten, is inmiddels in Costa Rica.

De liberale politicus werd gisteren op een persconferentie in het Intercontinental hotel in Managua zowel fysiek als verbaal bedreigd door Sandinistische activisten. Van Baalen voorspelde op die bijeenkomst dat Ortega de verkiezingen in dat land zal verliezen, omdat het het volk de corruptie en de schending van de mensenrechten door de Sandinisten zat is. Hij raadde de president aan in 2011 op te stappen.

Van Baalen sprak in Nicaragua eerder ook met de leiders van de liberale partijen en sloot een samenwerkingsovereenkomst met hen. De liberalen in Nicaragua hebben afgesproken met een gezamenlijke kandidaat de verkiezingen in 2011 in te gaan.

Hans van Baalen

Partij voor de Dieren wil in gemeenteraad

De Partij voor de Dieren (PvdD) verwacht in maart in zes gemeenten te kunnen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lieke Keller, directeur van het partijbureau, zei vandaag dat de partij in elk geval in Amsterdam meedingt naar een zetel.

De blik wordt gericht op een paar grote steden, wat kleinere gemeenten en ook op een plattelandsgemeente. De PvdD is opgericht vanuit de hoofdstad waar ook veel actieve leden huizen. Wie eventueel namens de groepering in de gemeenteraad gaat, wil Keller niet zeggen. "Het lijkt me niet gepast om over personen te praten. De leden beslissen daar 6 december over tijdens het congres."

Zeker is wel dat de partij geen beroep doet op bekende Nederlanders om stemmen te halen. Keller: "We zijn al genoeg geduwd. Het moet nu op eigen kracht." De Partij voor de Dieren is sinds de laatste verkiezingen met twee Kamerleden vertegenwoordigd in politiek Den Haag: Marianne Thieme en Esther Ouwehand.

Vrijhandel levert 1400 euro per inwoner op

De liberalisering van de internationale handel levert de Nederlandse burger volgens het Centraal Planbureau (CPB) ongeveer 1400 euro per persoon per jaar op. Dankzij de openheid van de Nederlandse economie is de bijdrage van het handelsbeleid relatief hoger dan in andere Europese landen.

In een vandaag gepresenteerd rapport (pdf) berekent het CPB dat afspraken over vrijere handel die binnen de Europese Unie en de Wereldhandelsorganisatie WTO zijn gemaakt, de internationale handel van Nederland aanzienlijk hebben gestimuleerd. Daardoor heeft het handelsbeleid sinds 1970 ongeveer 6 tot 8 procent bijgedragen aan de economische groei van Nederland.

Honderden concertkaarten Rammstein ongeldig

Concertorganisator Mojo heeft ongeveer vierhonderd kaarten van het concert dat Rammstein geeft op 6 december in het Gelredome in Arnhem ongeldig verklaard. De kaarten waren volgens Mojo Concerts opgekocht door handelaren met de bedoeling ze met winst door te verkopen.

Het gaat om tickets die verkocht zijn via 4Alltickets.nl, Tickets4events.nl, 24hourtickets.nl, AAtickets.nl, Aconcerts.nl, Easytickets.eu, Ticketexpress.nl, Pepetickets.nl, Rang1tickets.nl, Ticketforsale, Tickets2buy.nl en Tickets4u.nl.

Mojo heeft de geannuleerde kaartnummers onder meer gepubliceerd op livenation.nl. De concertorganisator adviseert mensen die in bezit zijn van ongeldige kaartjes om contact te zoeken met de tussenhandelaren en het aankoopbedrag terug te eisen nu de gekochte kaarten geen toegang meer geven tot het concert van Rammstein.

Mojo raadt concertgangers aan uitsluitend via legale voorverkoopadressen hun kaarten te kopen. In het geval van Mojo Concerts worden alle concerten, festivals en evenementen via www.livenation.nl aangeboden.

O'Grady ontslagen uit ziekenhuis

Stuart O’Grady heeft donderdag het ziekenhuis in Valencia mogen verlaten. De Australische wielrenner was daar opgenomen, omdat hij na een ritje op het circuit achterop de motor bij zijn landgenoot Casey Stoner onwel werd en in elkaar zakte.

"De rit op het circuit van Valencia was ongelooflijk," zei O'Grady. "Ik ben uit vliegtuigen gesprongen, heb met een Russisch gevechtsvliegtuig meegevlogen, met een V8 Supercar gereden, maar de rit in de tweezitter blaast al die ervaringen moeiteloos weg. Ik heb ongeveer gevoeld wat het is om te flirten met de dood. Toen er werd versneld moest ik al mijn spieren opspannen om niet weg gekatapulteerd te worden voor het zicht van 90.000 toeschouwers. Ik zal het nooit vergeten en deed het meteen opnieuw als mijn lichaam er tegen bestand was."

De oorzaak van het ineenzakken van de Australiër is hem niet duidelijk. "Na de rit voelde ik mijn hart bonken en mijn bloeddruk stijgen, maar ik schonk er geen aandacht aan. De oorzaak kan de hoge bloeddruk geweest zijn of een oud litteken op mijn hersenen van een eerdere valpartij, maar dat is speculatie."

Timmer: "Ik heb de aansluiting weer gevonden"

Schaatsster Marianne Timmer heeft naar eigen zeggen de aansluiting met de wereldtop weer gevonden. De rijdster uit de formatie van Jac Orie stond met een tijd van 1:16.13 op de 1.000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijd in Berlijn voor het eerst sinds drie jaar weer op het podium.

Zelf zegt de olympisch kampioene op de kilometer zich er niet druk om te maken. "Maar joh. Ik ben daar ook echt helemaal niet mee bezig. In het verleden ligt de winst niet, die haal je in de toekomst," zei Timmer die weet wat het is om te pieken in belangrijke jaren. "En daarom ben ik des te blijer met deze tijden. Mijn openingen zijn goed, mijn eerste rondje is goed, dus de snelheid is er. Zaak om dat uit te bouwen richting het olympisch kwalificatietoernooi dat over zes weken begint."

"Het zegt dat ik de aansluiting met de top weer heb gevonden en daar ben ik blij mee. Het zijn toch kwakkeljaren geweest, die laatste twee seizoenen," zei de vrouw die driemaal goud pakte op de Olympische Spelen en daarnaast in 2004 nog wereldkampioene sprint werd.

CAS schorst Priamo tot 2013

De Italiaanse wielrenner Matteo Priamo is door het sporttribunaal CAS tot 26 februari 2013 geschorst vanwege het leveren van Cera aan zijn voormalig ploeggenoot Emanuele Sella.

Eind vorig jaar wees de op doping betrapte Sella Priamo aan als degene die hem aan het middel had geholpen. Het TNA (Tribunale Nazionale Antidoping) sprak hem eerder dit jaar nog vrij. Hierop ging het Italiaans Olympisch Comité CONI in beroep bij het CAS. Het CAS is van ordeel dat Priamo wel schuldig is legde de 27-jarige renner een langdurige schorsing op.

“Nu stop ik écht!” (19)

Ze schrikt zich rot, als de telefoon in haar hand begint te rinkelen. Ze laat het ding bijna vallen van schrik. Het is Arie. Pien kan meteen aan zijn stem horen, dat hij zich ook niet zo prettig voelt. “Hoe gaat het, Pien?” vraagt hij, een tikje bedeesd. “Ik voel me hartstikke klote,” zegt Pien eerlijk. En dan zwijgt ze weer. Hij belt háár toch? Dan mag hij ook met de billen bloot.

Duitsland - Ivoorkust gaat wel door

De gehele Duitse nationale selectie zal aankomende zondag aanwezig zijn bij de herdenkingsplechtigheid voor de deze week overleden doelman Robert Enke. Daarna zal Die Mannschaft afreizen naar Düsseldorf om zich voor te bereiden op de oefeninterland van woensdag tegen Ivoorkust.

Gisteren werd bekend dat de vriendschappelijke interland aankomende zaterdag tegen Chili niet zal doorgaan. "Niemand is in staat om meteen weer over te gaan tot de orde van de dag”, zei bondscoach Joachim Löw gisteren over het afzeggen van de wedstrijd tegen de Zuid-Amerikanen.

Enke, kandidaat om met Duitsland mee te gaan naar het WK voetbal volgend jaar in Zuid-Afrika, was overigens niet geselecteerd voor de interlands tegen Chili en Ivoorkust.

Tot 1 miljoen mensen ban op Xbox Live

Het was al bekend dat Microsoft deze week streng ging optreden tegen mensen die de voorwaarden van Xbox Live geschonden hebben, hoe streng was slechts nog de vraag. De mediagigant heeft daar gisteren een antwoord op gegeven, tussen de 600.000 en 1 miljoen mensen zal de komende tijd de toegang tot de online dienst ontzegd worden. Allemaal voor het modden van consoles en/of het downloaden van games via internet.

"Alle consumenten zouden moeten weten dat piracy illegaal is en dat het modden van hun Xbox Live tegen de gebruikersovereekomst is. De garantie van deze mensen zal vervallen en resulteren in een ban van Xbox Live", aldus Microsoft.

Het moment om deze bans door te voeren is natuurlijk niet geheel willekeurig gekozen. Met de lancering van Modern Warfare 2 deze week, wilden enorm veel mensen online gaan knallen, en Microsoft ziet natuurlijk graag dat daar wel voor betaald wordt.

Niet iedereen vindt de actie van Microsoft even eerlijk, omdat sommige mensen de console modden om gebruik te kunnen maken van een eigen goedkopere harde schijf of om games te spelen die niet regiovrij zijn. Daar staat een grote groep tegenover die een gemodde console niet alleen gebruikt om games te spelen waar niet voor betaald is, maar ook om te cheaten tijdens het spelen via Xbox Live.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

'Krasloterij misleidt'

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft eergisteren een vernietigend oordeel gegeven over de '40x een miljoen'-actie van de Krasloterij (De Lotto). De RCC vraagt zich af of daadwerkelijk de 40 hoofdprijzen eruit gaan. De commissie twijfelt er erg aan of de 15 miljoen speciale Krasloten wel allemaal verkocht worden. Als dat niet het geval is, gaan de 40 miljoenen er namelijk niet uit.

In het verweer laat De Lotto weten gewoon door te gaan met de verkoop van de Miljoenen Krasloten, ook na tweede kerstdag. Daardoor zouden uiteindelijk alle veertig prijzen van een miljoen euro eruit gaan. De RCC acht de kans bovendien groot dat de animo voor de loten na tweede kerstdag drastisch zal afnemen, waardoor de kans dat alle loten verkocht worden volgens de commissie 'nihil' is.

RCC onderbouwt zijn mening met het feit dat de omzet van de Krasloterij jaarlijks 60 miljoen euro is, terwijl de 40x een miljoen-actie een omzet zou moeten genereren van 150 miljoen euro wanneer alle loten daadwerkelijk verkocht zouden worden.

Ook wordt er niet daadwerkelijk 1 miljoen euro uitgekeerd bij de winnaar van een miljoen, maar 710.000 euro, door de 29 procent aan kansspelbelasting.

Ontwerp Toyota van 2010 te koop

Toyota heeft het ontwerp voor haar bolide van 2010 in de verkoop gedaan, zo meldt de Franse krant Le Parisien. De Japanse fabrikant trok zich onlangs terug uit de Formule 1, waardoor de renstal uit Keulen voor niets de TF110 voor volgend jaar heeft ontworpen.

Volgens de geruchten hebben US F1 en Manor Grand Prix wel oren naar het ontwerp van Toyota. Van de nieuwe renstallen werkt Campos samen met Dallara dat er al voor gezorgd heeft dat delen van die auto door de crashtests van de FIA zijn gekomen. Lotus F1 werkt samen met Aerolab aan het ontwerp van de 2010-bolide. Qadbak Sauber zal gebruik maken van de fundamenten van BMW Sauber om een nieuwe auto te ontwerpen, terwijl Scuderia Toro Rosso voor het eerst alles in eigen huis zal ontwerpen. Hiermee is de Italiaanse renstal naar verluidt vergevorderd.

Ook het ontwerp van het afgewezen team Lola zou te koop zijn. Dit team had al een schaalmodel dat de grootte had van 50% van een normale bolide. Directeur van Lola Robin Brundle ontkent dit. "We weten er niets vanaf. Simpelweg omdat niemand ons benaderd heeft."

Scot Racing niet in MotoGP in 2010

Scot Racing heeft zich teruggetrokken voor het MotoGP-seizoen 2010. Het team zegt in een verklaring dat Honda niet in staat was om op tijd een motorfiets te leveren. Voor volgend jaar was Alex de Angelis al vastgelegd. Met het vertrek van Scot zijn er nog zeventien motoren over.

De renstal werd dit seizoen met Hiroshi Aoyama de laatste kampioen in de 250cc. Deze klasse wordt vervangen door de Moto2 waar het team ook in uit zal komen. "Na de vreugde van het behalen van het wereldkampioenschap in de 250cc is dit voor mij en het hele team een grote domper. Er is geen beloning voor al het werk dat we in de afgelopen jaren verzet hebben," zei teambaas Cirano Mularoni. "Nu moeten we ons volledig richten op de Moto2."

Veel animo zorgpersoneel vaccinatie

In het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam is sprake van een hoge opkomst voor de griepprik. Meer dan honderd personeelsleden hebben zich het eerste uur laten inenten.

Dat vertelt een woordvoerster van het ziekenhuis waar ze de komende dagen 2500 personeelsleden hopen te vaccineren. Verscheidene ziekenhuizen in Nederland zijn vandaag begonnen met het inenten van het personeel tegen de Mexicaanse griep.

Veel animo zorgpersoneel voor vaccinatie  (foto: ANP)

Microsoft poetst zoekmachine Bing op

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft heeft een nieuwe alliantie gesloten om de positie van zoekmachinegigant Google op internet aan te vallen. De zoekmachine van Microsoft, Bing, is in zee gegaan met Wolfram Alpha, een online databank die sinds mei actief is. Wolfram Alpha gaat antwoorden geven op vragen die via Bing worden gesteld, zo maakten beide partijen bekend.

Met Wolfram Alpha hoopt Microsoft zich meer te kunnen onderscheiden van Google. Het concern was daar met Bing al mee begonnen. Via de zoekmachine is het mogelijk om gemakkelijker in bepaalde categorieën, zoals reizen en winkelen, te zoeken. Om zijn positie te verstevigen, sloot Microsoft in juli al een monsterverbond met Yahoo!.

Google domineert het zoeken op internet. In de Verenigde Staten heeft het internetbedrijf bijna twee derde van de markt in handen. Het marktaandeel van Bing bedraagt nog geen 10 procent.

Davids gaat mogelijk zaalvoetballen

Oud-international Edgar Davids gaat mogelijk spelen voor de Heerhugowaardse zaalvoetbalclub FC Marlène. De 36-jarige Davids traint al met de club mee.

"Het is ook een kwestie van motivatie", aldus de trainer van Marlène, Kenneth Goudmijn, tegenover RTV Noord-Holland. "Maar als Edgar aangeeft het te willen, dan is de kans heel groot dat ik hem opstel."

Marlène werd in 2004, 2006 en 2009 kampioen van Nederland. Davids zit sinds vorig jaar zonder club.

Website met tips zelfdoding gelanceerd

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) komt donderdag met een website die tips geeft over het gebruik van medicatie ten behoeve van zelfdoding. "Het gaat om gedegen informatie over het gebruik van middelen en methodes die je ook in boekjes kunt vinden", licht NVVE-woordvoerster Walburg de Jong toe.

Met de besloten website wil de vereniging haar leden op een moderne manier informeren over onder meer het gebruik van medicijnen bij zelfdoding, ook in verband met iemands gewicht. "We willen voorkomen dat mensen op een gruwelijke wijze een eind aan hun leven moeten maken door voor de trein of van het dak te springen", aldus de Jong.

CD: Perquisite - Carmen van het Noorden OST

Dat Perquisite een begenadigd muzikant is heeft hij in zijn jarenlange samenwerking met rapper Pete Philly ruimschoots bewezen. Nu de twee besloten hebben een punt te zetten achter hun gezamenlijke carrière, is het aan beiden om aan te tonen dat ze ook op eigen benen kunnen staan. Producer Perquisite is de eerste die zich met een solo-product laat zien. Hij componeerde de soundtrack van de eerder dit jaar verschenen speelfilm Carmen van het Noorden.

[Update] Modern Warfare 2 verbreekt verkooprecord GTAIV

[Update 11.54]

Onzer aller grote voorspelgod Michael Pachter heeft zijn twijfels geuit over de verkoopcijfers van Modern Warfare 2. Hij gelooft niet dat de cijfers van Gfk correct zijn, omdat als dit geëxtrapoleerd wordt naar de rest van de wereldmarkt de verkoopcijfers op zeven miljoen zouden uitkomen.
Volgens Pachter is het veel waarschijnlijker dat de totale teller nu op vier miljoen staat, wat betekent dat er in de UK zo'n 700.000 exemplaren over de toonbank gingen. Dit alles baseert Pachter op zijn gevoel dat de cijfers die we te horen kregen alle pre-orders omvatten, of die nu opgehaald zijn of niet.

Chart-Track-directeur Dorian Bloch doet Pachters kritiek, niet geheel onverwacht, van de hand. Engelse winkeliers lopen al jaren voor op het gebied van accuraat verkoopcijfers bijhouden en hij is er dan ook van overtuigd dat 1,23 miljoen verkochte exemplaren klopt. Het systeem houdt namelijk bij hoeveel games er verkocht worden aan de hand van de barcode die wordt ingescand bij de verkoop en dat gebeurt ook als pre-orders worden opgehaald.
Als winkels of websites de games versturen wordt dit geregistreerd als verkoop op het moment van verzending. Nu zijn de pre-orders een dag eerder verstuurd en dit is opgeteld bij de cijfers van dinsdag. Consumenten die kortom de game op dinsdag in de brievenbus vonden worden zo opgeteld bij de totale verkoopcijfers van de launchdag. Daarmee kloppen de cijfers dus toch.

Oorspronkelijk bericht

De voorspelling van Activision dat Modern Warfare 2 de grootste launch ooit zou worden lijkt meer en meer correct. In Engeland verpletterde de game het record meest verkochte games op de launchdag van GTAIV. Waar de game van Rockstar vorig jaar nog 631.000 keer over de toonbank ging, wist Modern Warfare 2 dat aantal te verdubbelen tot 1,23 miljoen keer. Dat blijkt uit cijfers van Gfk Chart-Track. De totale omzet wordt geschat op 47 miljoen Pond, flink meer dan de 27,2 miljoen Pond die GTAIV op zijn eerste dag opbracht.

"These first day sales figures are astonishing and clear evidence that videogames are now mainstream in the UK," aldus Michael Rawlinson, directeur van de ELSPA. "Our form of interactive entertainment has completely come of age."

De pers is wereldwijd vrijwel unaniem in zijn oordeel dat Modern Warfare 2 deze cijfers rechtvaardigt, met een huidig gemiddelde van een 9,5 en 9,6 voor respectievelijk de Xbox 360-versie en de PS3-versie op Metacritic en een 9,0 op Gamehype. Toch nog benieuwd naar wat FOK! van de game vindt? Onze review volgt zeer spoedig.

Ook Symonds in beroep tegen FIA

Na Flavio Briatore zal ook Pat Symonds in beroep gaan tegen zijn uitsluiting uit de gemotoriseerde sporten. Waar de Brit na crashgate voor vijf jaar geschorst werd, was het Briatore die voor de rest van zijn leven uitgesloten is van bemoeienis in de motorsport.

De voormalig teambaas van Renault wil voor het gerechtshof in Parijs één miljoen euro eisen als schadevergoeding. Deze zaak dient op 24 november. The Guardian meldt dat Symonds hierbij aanwezig zal zijn. "De beslissingen om een onderzoek in te stellen en om er mee naar de World Council te gaan werden door de zelfde persoon genomen, namelijk FIA-president Max Mosley," zo staat in de aanklacht te lezen.

Verder staat in het document te lezen dat Mosley meerdere petten op heeft gehad. Zo heeft hij de aangifte opgenomen, het onderzoek geleid, de partijen aangeklaagd en tenslotte ook de uitspraak gedaan. Daarnaast zou in het oordeel de rol van Briatore in de afscheiding van de FIA en de dreiging om een eigen FOTA-raceklasse op te zetten mee hebben gespeeld. Tenslotte worden vraagtekens gezet bij de rol van Formule 1-baas Bernie Ecclestone. De Brit mocht namelijk ook stemmen bij de World Motor Sport Council van de FIA.

Coalitie botst met VVD over AOW-verhoging

Oppositiepartij VVD is vandaag tijdens het debat in de Tweede Kamer over verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar flink in aanvaring gekomen met coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie.

Volgens VVD-leider Mark Rutte heeft de coalitie "een gedrocht" gemaakt van de verhoging van de AOW-leeftijd. Het plan zou te laat bezuinigingen opleveren, oneerlijk zijn, onuitvoerbaar bij het ontzien van zware beroepen en pakt daardoor dramatisch uit voor werkgevers. De VVD heeft een alternatief vanaf 2011 waarin mensen die veertig jaar hebben gewerkt, het recht behouden om met 65 jaar AOW te krijgen.

Rutte ontving stevige kritiek van CDA, PvdA en ChristenUnie. Volgens die partijen levert het VVD-alternatief te weinig besparingen op. Daarin wordt pas in 2035 de AOW-leeftijd van 67 jaar bereikt. In het kabinetsvoorstel is dat in 2025.

Doden door instorting illegale mijn Ghana

Zeker achttien mensen in het West-Afrikaanse Ghana zijn omgekomen toen een illegale mijn instortte. Een politiefunctionaris sprak vandaag van de ergste mijnramp in de geschiedenis in het land, dat een van de grootste goudproducenten ter wereld is.

Volgens de politiecommandant waren er dertig mensen in de illegale mijn in de zuidelijke plaats Dompoase aan het werk toen de boel instortte. Hij verwacht dan ook dat er meer lichamen zullen worden gevonden.

Veel illegale mijnwerkers zijn boeren die van hun land zijn gezet om plaats te maken voor grootschalige mijnactiviteiten. Ook zijn veel voormalige mijnwerkers hun baan kwijtgeraakt doordat er steeds meer machines in de mijnindustrie worden gebruikt.

Jie geeft geblesseerd op in Hong Kong


Yao Jie is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van de Hong Kong Super Series. In de tweede ronde moest ze in de derde game opgeven tegen Bae Seung Hee uit Zuid-Korea. De reden is nog niet bekend.

De partij verliep begon voorspoedig voor Yao Jie, maar ze kon de 6-1 voorsprong in de eerste game niet consolideren. Er ontspon zich een duel met aanvankelijk gelijke kansen. Yao Jie ontsnapte met 22-20, maar haar Zuid-Koreaanse opponente, nummer 32 van de wereld, sloeg terug met 9-21 winst. In de tweede game werd al duidelijk dat Yao Jie bepaald niet meer fit was. Ze moest bij een achterstand van 12-16 opgeven.

Doordat haar carriere weer in de lift zit, begint Yao Jie te twijfelen over haar besluit om na de China Open (volgende week) te stoppen. Dit heeft ze gezegd op de officiële website van de Badminton World Federation.

Aantal verkeersdoden neemt fors af

Het aantal mensen dat op de Nederlandse wegen om het leven komt door een ongeval, is de afgelopen jaren fors afgenomen. In de periode 1998-2007 daalde het aantal verkeersdoden jaarlijks met 5 procent. In 2007 kwamen 791 mensen om, terwijl er in 1998 nog 1149 doden vielen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), die de resultaten vandaag bekendmaakte. Het aantal gewonden nam echter nauwelijks af; van 18.620 in 1998 tot 18.190 in 2007. Er wordt nog onderzoek gedaan naar hoe dat kan.

De SWOV concludeert dat nieuwe infrastructuur veel levens heeft bespaard. Zo zouden door de aanleg van wegen met een maximale snelheid van 30 en 60 kilometer per uur in totaal ongeveer 125 minder mensen zijn omgekomen. Verkeersdeelnemers gedragen zich ook beter; ze dragen vaker gordels en rijden minder met drank op. De SWOV schat dat daardoor 120 minder doden vielen.

Messi wint Trofeo Alfredo di Stéfano

Lionel Messi heeft gisteren de Trofeo Alfredo di Stéfano, de prijs die jaarlijks door de Spaanse krant Marca wordt uitgereikt aan de beste speler in de Spaanse competitie, in ontvangst genomen.

De Argentijnse speler van Barcelona ontving de prijs uit handen van de Argentijnse bondscoach Diego Maradona en Di Stéfano zelf. Messi kreeg de voorkeur boven zijn teamgenoten Andrés Iniesta en Xavi en Diego Forlan van Atlético Madrid.

Raúl (Real Madrid) won de prijs vorig jaar.

Prostitutieramen Alkmaar blijven open

De 92 prostitutieramen van exploitant Koos Nool op de Achterdam in Alkmaar hoeven niet dicht. De rechtbank in Alkmaar bepaalde vandaag dat niet bewezen is dat er bij Nools bedrijf sprake is van witwassen en ook niet dat de panden zijn aangekocht met drugsgeld.

Het Bibob-onderzoek, op basis waarvan burgemeester Piet Bruinooge een nieuwe vergunning weigerde af te geven, biedt volgens de rechtbank onvoldoende houvast om de ramen te sluiten.

Raamprostitutie Alkmaar blijft bestaan  (foto: ANP)

Krasser wint miljoen euro

De Miljoenen Krasloten hebben gisteren al de eerste winnaar van een miljoen euro opgeleverd. Dat heeft kansspelorganisatie De Lotto gemeld. De winnaar had het kraslot in Meppel gekocht.

De Lotto publiceerde de winnende codes van de krasloten gister in De Telegraaf. De kansspelorganisatie kreeg eerder van justitie te horen dat ze de actie Miljoenen Kraslot moest aanpassen. Volgens de originele opzet van het spel moesten kopers van een kraslot tot december wachten om te weten of ze een prijs hadden gewonnen. Op die manier ontstond een loterij naast een krasloterij en dat is volgens justitie niet toegestaan.

De Lotto heeft in totaal veertig hoofdprijzen van een miljoen euro die kunnen worden gewonnen met een kraslot.

'Risico's Noord-Zuidlijn groter dan verwacht'

Het boren van de tunnel van de nieuwe Noord-Zuidlijn in Amsterdam kan meer schade veroorzaken dan de gemeente verwacht. Dat staat in een vandaag gepubliceerd advies (pdf) van bouwkunstdeskundige Gerrit Vermeer van de Universiteit van Amsterdam. Hij stelde dat op in opdracht van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad.

Volgens Vermeer zijn de risico's groter doordat op sommige plaatsen langs de route van de nieuwe metroverbinding gebouwen uit verschillende perioden naast elkaar staan. De gemeente is er van uit gegaan dat alle panden op elkaar lijken. De kans op schade is in dat laatste geval kleiner.

De vereniging, die zich inzet voor het behoud van historische gebouwen in Amsterdam, adviseert de gemeente een onderzoek te laten doen naar de monumenten langs de nog aan te leggen tunnel. Ook raadt zij aan het gemeentelijk projectbureau Noord-Zuidlijn zodanig te verbeteren dat het boren zo goed mogelijk zal gaan.

Steven Tyler blijft toch bij Aerosmith

Zanger Steven Tyler gaat toch niet weg bij de wereldberoemde rockband Aerosmith. Dat maakte de zanger in New York bekend. Eerder meldden Amerikaanse media nog dat Tyler besloten had de band te verlaten.

"New York, ik wil jullie laten weten dat ik niet wegga bij Aerosmith," liet Tyler zijn fans weten tijdens een verrassingsbezoek dinsdagavond aan een concert van zijn medebandlid Joe Perry.

De toekomst van de band is onzeker sinds de tour in augustus werd onderbroken omdat Tyler van het podium gevallen was en zijn schouder brak. Hij zou na een optreden in Abu Dhabi eind oktober zijn vertrek uit de band hebben aangekondigd.

 Steven Tyler gaat toch door (foto: ANP)

Keurslager wint prijs beste winkelketen

De Retail Jaarprijs voor de beste winkelketen van Nederland is dit jaar naar de Keurslager gegaan. De keten kreeg gemiddeld een 7,9. De vakjuryprijzen gingen naar Ritual Cosmetics en Linneweever Optiek in Wateringen.

In totaal brachten 252.000 mensen hun stem uit en de Keurslager kwam als beste uit de bus. Met name de onderdelen service, assortiment en deskundig personeel kregen goede beoordelingen.

In totaal werden gisterenavond negen Retail Jaarprijzen uitgereikt. Voor een volledig overzicht lees je dit juryrapport (pdf).

Tot een miljoen mensen geband van Xbox Live

Het was al bekend dat Microsoft deze week streng ging optreden tegen mensen die de voorwaarden van Xbox Live geschonden hebben, hoe streng was slechts nog de vraag. De mediagigant heeft daar gisteren een antwoord op gegeven, tussen de 600.000 en 1 miljoen mensen zullen de komende tijd de toegang tot de online dienst ontzegd worden. Allemaal voor het modden van consoles en/of het downloaden van games via internet.

"All consumers should know that piracy is illegal and that modifying their Xbox 360 console violates the Xbox Live terms of use, will void their warranty and result in a ban from Xbox Live,"

Het moment om deze bans door te voeren is natuurlijk niet geheel willekeurig gekozen. Met de lancering van Modern Warfare 2 deze week, wilden enorm veel mensen online gaan knallen, en Microsoft ziet natuurlijk graag dat daar wel voor betaald wordt. Niet iedereen vindt de actie van Microsoft even eerlijk, omdat sommige mensen de console modden om gebruik te kunnen maken van een eigen goedkopere harde schijf of om games te spelen die niet regiovrij zijn. Daar staat een grote groep tegenover die een gemodde console niet alleen gebruikt om games te spelen waar niet voor betaald is, maar ook om te cheaten tijdens het spelen via Xbox Live.

V.d. Bergh: "Atteveld te hard en te cynisch"

Ricky van den Bergh, is de laatste tijd nogal in opspraak bij ADO Den Haag. De aanvaller wil koste wat het kost wel bij ADO blijven maar mist het vertrouwen van trainer Raymond Atteveld.

Van den Bergh heeft van zijn club te horen gekregen even te moeten afkoelen. Van den Bergh heeft echter het gevoel dat zijn toekomst bij ADO op het spel staat. "Het wordt penibel. Maar geloof me, ik wil mijn contract uitdienen, desnoods in het tweede."

De Hagenaar heeft een warm hart voor ADO, maar met trainer Atteveld is de relatie minder warm. De aanvaller spreekt over een gebrek aan vertrouwen. "Ik heb af en toe moeite met zijn benadering. Te hard, te cynisch. Sommige uitdrukkingen gingen door merg en been."

De trainer zelf is verbaasd over de uitspraken van Van den Bergh. "Ik ben juist heel veel met hem bezig geweest. Ik vond ook dat we een stap hadden gemaakt."

VN wil zaterdag wereldwijd vasten

Uit solidariteit met 1 miljard mensen die structureel honger lijden, zouden mensen wereldwijd 24 uur in hongerstaking moeten gaan. Directeur Diouf van de VN voedsel- en landbouworganisatie FAO roept hiertoe op.

Diouf gaat zelf aanstaande zaterdag 24 uur vasten en hij hoopt dat mensen dit wereldwijd zullen doen. Hij doet deze oproep voorafgaand aan de wereldvoedseltop die maandag in Rome van start gaat.

Het aantal mensen dat honger lijdt, met name in Azië en Afrika, groeit de komende jaren aanzienlijk. Onder meer de problematiek rond de voedselvoorziening voor deze mensen staat op de agenda tijdens de top.

Oppositie krijgt eindelijk AOW-debat

Eindelijk krijgt de oppositie vandaag de gelegenheid om premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos (Financiën) aan de tand te voelen over de manier waarop de AOW-leeftijd verhoogd wordt van 65 naar 67 jaar.

Vorige week stond er al een debat gepland, maar toen wilden Balkenende en Bos tot ontsteltenis van de oppositie niet naar de Kamer komen. Zij vonden dat het debat beter met de inhoudelijk verantwoordelijke bewindslieden van Sociale Zaken kon worden gevoerd. Minister Piet Hein Donner en staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) zijn er vandaag overigens ook bij.

Vakbonden van de FNV en CNV houden voor het Kamergebouw een stil protest. Ze willen meer keuzevrijheid om met 65, 67 of 70 jaar te stoppen met werken. Oppositiepartijen SP en PVV zijn tegen een hogere AOW-leeftijd. VVD, GroenLinks en D66 zijn wel voor, maar bekritiseren fel de manier waarop het kabinet dat wil doen.

In het kabinetsvoorstel, dat in nauw overleg met coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie tot stand kwam, gaat de AOW-leeftijd in 2020 naar 66 jaar en in 2025 naar 67 jaar. Verder zijn er plannen om zware beroepen te ontzien.

Update 8.58 uur
Het debat is vanaf 10 uur live te volgen op Nederland 1.

Kou in Mexico leidt tot veel meer griep

Het aantal mensen met griep is in Mexico de afgelopen week geëxplodeerd. Het gaat om de snelste stijging sinds de Mexicaanse griep begin dit jaar uitbrak. Dat maakt het Mexicaanse ministerie van Gezondheid gisteren bekend.

In minder dan een week tijd zijn er meer dan 5400 nieuwe patiënten met het virus geregistreerd. Vier mensen stierven deze week aan de griep. In Mexico zijn in totaal al zeker 464 mensen aan de griep overleden, wereldwijd staat de teller op meer dan zesduizend.

De sterke toename in Mexico is volgens het ministerie te wijten aan het koudere weer, dat het land sinds enige dagen in de ban heeft. Volgens het ministerie lijdt het overgrote gedeelte van de grieppatiënten in Mexico (ongeveer 90 procent) aan de Mexicaanse griep. De overige 10 procent is geveld door de 'gewone' seizoensgriep.

De Mexicaanse griep, ook wel H1N1 genoemd, werd begin april dit jaar voor het eerst ontdekt in de Mexicaanse deelstaat Veracruz. In enkele maanden tijd wist de griep zich te ontwikkelen tot de eerste pandemie in decennia.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een Haagse integratieblunder.

 In Den Haag kunnen vanaf 1 januari vrouwen niet meer gescheiden zwemmen. Tot nu toe zijn er in zwembaden speciale vrouwenuurtjes. Maar Den Haag wil daar nu van af. De argumentatie is, dat het afschaffen van het aparte vrouwenzwemmen de integratie tussen diverse bevolkingsgroepen zal bevorderen.

Stekelenburg dankbaar voor vertrouwen bondscoach

Maarten Stekelenburg is dit seizoen weer gewoon de eerste doelman van Ajax. Ook in de tijd dat hij in Amsterdam op het tweede plan raakte, bleef bondscoach Bert van Marwijk hem selecteren. De doelman is dankbaar voor dat vertrouwen.

Stekelenburg is er uiteraard op gebrand om ook in Zuid-Afrika de eerste keus te zijn voor Oranje. "Ik weet wat hij van me verlangt. Het allerbelangrijkste vindt de bondscoach dat ik veel blijf spelen. Alleen dan word je beter. En dat is nodig om optimaal op het WK te verschijnen", reageerde hij tegenover De Telegraaf.

De doelman van Ajax kende vorig jaar een moeilijke periode. Toenmalig trainer Marco van Basten koos midden in het seizoen ineens voor Kenneth Vermeer. Toch bleef Van Marwijk zijn eerste doelman steunen. "Vorig jaar - in de periode dat ik bij Ajax niét speelde - heeft de bondscoach me gesteund en gewoon opgeroepen. Dat probeer ik met prestaties terug te betalen", is Stekelenburg dankbaar.

Stekelenburg vindt dat het bij Oranje prima staat achterin. "Wij krijgen überhaupt weinig goals tegen, in de kwalificatie maar twee, waarvan ook nog eens één penalty. Met Giovanni van Bonckhorst, Joris Mathijsen, André Ooijer, Gregory van der Wiel en John Heitinga lijken we het aardig voor elkaar te hebben. Dan wordt er wel gezegd: 'Het was tegen Macedonië, Noorwegen, IJsland en Schotland.' Maar juist die landen vereisen op en top concentratie."

God of War Collection vergeleken met de oude versies

In de Verenigde Staten ligt de God of War Collection in de winkels. Dit is een Blu-Ray met het eerste en tweede deel van de God of War-serie die speciaal gemaakt is voor de Playstation 3 zodat mensen die de games nog niet hebben gespeeld, deze alsnog kunnen spelen voordat ze aan God of War 3 beginnen die in maart verschijnt.

De God of War Collection is niet zomaar een poort van de oude games op de Playstation 2. De game is geremasterd waardoor alles er, volgens de makers, een stuk beter uitziet en geschikt is voor HD schermen. Omdat we in Europa nog even moeten wachten voordat deze verzameling verschijnt maar we toch graag willen weten hoe de game er vergeleken met de oude games eruit ziet, heeft Gametrailers.com twee vergelijkingsvideo's geplaatst waarin we de verschillen kunnen zien. Oordeel zelf of de game er beter uit ziet of niet.

Bruggink 'totaal in shock' na dood Enke

Arnold Bruggink kon het amper geloven toen hij dinsdagavond met het vreselijke nieuws werd gebeld. Bruggink, teamgenoot van de overleden Robert Enke bij Hannover 96, laat weten totaal in shock te zijn na het nieuws.

"Toen ik dinsdagavond gebeld was, verkeerde ik totaal in shock. Ik ben meteen naar het stadion gegaan waar we met de spelers samen zijn gekomen en hebben gehuild", reageert een emotionele Bruggink in De Telegraaf.

De ex-PSV'er had voorheen totaal niet het gevoel dat er iets mankeerde aan zijn keeper. "Tijdens de persconferentie zijn voor mij enkele zaken duidelijk geworden, want het is heel heftig om te bedenken dat je jaren met iemand in de kleedkamer zit, zonder te merken dat hij zo ziek is."

Bevatten kan de aanvaller het nog niet. "Hij heeft zijn problemen uitstekend verborgen gehouden. Als zelfs zijn arts dit niet had zien aankomen... Ik ben zelf maar een maand ouder dan hij... Dit is zó heftig."

"Robert was niet alleen onze beste speler, maar ook een heel sociaal mens. Zo groeide hij uit tot het 'gezicht' van de club. Zijn status was in heel Duitsland ongekend, omdat mensen met hem konden meeleven en zich met hem identificeerden. Ondanks zijn succes bleef Robert rustig en bescheiden", prijst hij zijn voormalig ploeggenoot.

Enke, die een afscheidsbrief achterliet voor hij zichzelf van het leven beroofde, blijft in de gedachten van Bruggink een geweldig mens. "Ik ben nog bij de begrafenis van zijn dochter geweest. Dat maakte grote indruk. Hij deed sindsdien ontzettend veel voor de hartstichting. Toch blijft zijn normale gedrag het meest hangen. Daarin konden mensen zich vinden. Dat geldt ook voor mij."

Maak je droom waar, word pizzabezorger

Heb jij er altijd van gedroomd om pizzabezorger te worden? Dan is het spel Pizza Delivery Boy dat in de winter van 2010 verschijnt voor de Wii wellicht iets voor jou. In dit spel moet je zorgen dan de bank de pizzeria niet gaat sluiten door geld te verdienen met het bereiden en bezorgen van pizza's. Bij het bezorgen moet je wel opletten dat honden de pizza's niet opeten en je niet uitglijdt in een olieplas.

Hieronder vind je de eerste screenshots van de game.VNO-NCW: geen Wilders in kabinet

Nederland heeft een stabiel kabinet nodig en daar past de partij van Geert Wilders niet in. Deze mening is Niek Jan van Kesteren, directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW, toegedaan.

"De PVV brengt niet veel goeds voor het Nederlandse bedrijfsleven. We hebben een open economie. We zijn erbij gebaat dat er geen belemmeringen zijn op grond van huidskleur of religie, een gelijke arbeidsmarkt voor iedereen hebben", zo licht Van Kesteren toe.

Een onafhankelijke rechtspraak, transparante belastingen en een stabiel politiek systeem zijn de belangrijkste voorwaarden voor een stabiel ondernemingsklimaat, waardoor ook buitenlandse bedrijven worden aangetrokken. Volgens Van Kersteren zou de PVV deze pijlers in gevaar kunnen brengen.

Van Kesteren ziet ook liever de SP niet in het kabinet verschijnen. "Wat we absoluut niet willen is politiek avonturisme", zo zegt hij. "Partijen als de PVV en de SP brengen te veel instabiliteit, daar zitten we niet op te wachten."

Mols: "Coolsingel binnen drie jaar haalbaar"

Michael Mols maakt al een tijd geen deel meer uit van de Feyenoord-selectie, maar hij legt de jonge groep van trainer Mario Been wel de nodige positieve druk op.

De oud-spits van de Rotterdammers heeft veel vertrouwen in de Stadionclub en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. "Ik denk dat, als de jonge spelers en het elftal zich verder ontwikkelen, de Coolsingel binnen drie jaar wel haalbaar is."

"Ik hoop alleen niet dat de jonge spelers later spijt gaan krijgen van het feit dat ze er misschien niet alles aan gedaan hebben", vervolgt Mols zijn verhaal tegenover RTV Rijnmond. "Talent alleen is niet genoeg. Je moet ook de wil hebben om beter te worden. Dat ontbrak eraan bij sommige jongens."

De 39-jarige Amsterdammer, die zelf nog deel uitmaakte van de volgens hem 'talentvolle lichting', zette vorig seizoen een punt achter zijn loopbaan als voetballer.

Lekker botsen in de straten van Dubai

Hou je van racen, maar zijn de realistische racegames niet echt jouw ding, dan is de arcaderacer Need for Speed: Nitro wellicht iets voor jou. In tegenstelling tot een realistische racer is botsen in deze game geen probleem. Need for Speed: Nitro ligt sinds vorige week in de winkels voor de Wii en de Nintendo DS.

Net zoals bij zijn grote broer Shift is het in de Nitro versie mogelijk om de auto aan te passen naar je wens. Je de game besturen met de Wii-afstandsbediening, het stuurtje en een traditionele controller.

Boskalis en Smit willen fuseren

Baggeraar Boskalis en maritiem dienstverlener Smit willen fuseren. Boskalis biedt 60 euro per aandeel Smit. Het bod wordt gesteund door een groep aandeelhouders die samen 44 procent van de aandelen Smit bezitten. Dat heeft Boskalis vandaag bekendgemaakt.

Boskalis en Smit willen op korte termijn een fusieovereenkomst tekenen en zo spoedig mogelijk goedkeuring krijgen van toezichthouders en mededingingsautoriteiten. De afronding van de fusie wordt verwacht in de eerste helft van 2010.

DVD: 12 Rounds

Het zogenaamde showworstelen is in Amerika heel populair. Miljoenen Amerikanen kijken naar de programma's van WWE (World Wrestling Entertainment). De worstelaars bekogelen elkaar met stoelen, smijten tegenstanders tegen de grond, bespringen collega's van grote hoogte en soms krijgt zelfs de scheidsrechter het zwaar te verduren. Wat dit te maken heeft met de film 12 Rounds? Eigenlijk vrij weinig, behalve dat de hoofdpersoon in de film, John Cena, zelf deze sport beoefent.


Nederland achter met schone energie

Vergeleken bij andere (Europese) landen scoort Nederland slecht als het om schone technologie gaat. Dat concludeert het Wereld Natuur Fonds (WNF) op basis van een onderzoeksrapport dat vandaag is gepresenteerd.

Denemarken, Brazilië en Duitsland voeren de ranglijst voor schone technologie aan. Nederland komt op de zeventiende plaats. De ranglijst is samengesteld op basis van de omzet van schone technologie, afgezet tegen het bruto nationaal product.

Door die slechte positie mist Nederland klimaatwinst en economisch voordeel, stelt WNF. De wereldmarkt voor schone technologie groeit enorm hard, aldus het fonds. Tussen 2000 en 2008 groeide windenergie jaarlijks met gemiddeld 24 procent, die van biodiesel met 31 procent en zonnestroom met 53 procent.

De markt bestaat uit twee segmenten: de verkoop van energiebesparingsproducten en duurzame energietechnologieën. In 2007 bedroeg de totale omzet 630 miljard euro en in 2020 zal dat zijn opgelopen tot 1600 miljard. Daarmee wordt het een van de grootste industrieën.

In Nederland wordt veel minder geïnvesteerd in deze sector dan elders, aldus het rapport. In Nederland daalden de investeringen vorig jaar met 34 procent, terwijl ze in Europa toenamen met 55 procent.

Miljoenen huishoudens krap bij kas

Zo'n 3,5 miljoen huishoudens lopen het risico om financiële tegenvallers niet te kunnen opvangen. Zeker in deze economisch onzekere tijd, waarbij banen op de tocht staan, is de kans groot dat het aantal mensen met geldproblemen stijgt.

Deze conclusie trekt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) uit het onderzoek 'Geldzaken in de praktijk' dat vandaag wordt gepresenteerd tijdens het jubileumsymposium van het instituut in Utrecht. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders onvoldoende geld achter de hand heeft om tegenvallers te kunnen opvangen.

Een kwart van de Nederlanders spaart nooit en nog eens een kwart spaart alleen als er geld overblijft. Daarnaast maken vier van de vijf Nederlanders geen overzicht van toekomstige uitgaven en houdt een kwart nooit bij waar het geld blijft. Nog eens een kwart van de Nederlanders staat iedere maand rood en meer dan een derde heeft een (niet hypothecaire) lening.

Vooral onbezorgde, impulsieve mensen die op comfort en vermaak zijn gericht, en carrièregerichte mensen die luxe en status belangrijk vinden, bevinden zich financieel gezien vaker in de gevarenzone, zegt het Nibud. De onbezorgde consument geeft makkelijk geld uit, heeft relatief veel schulden en betalingsachterstanden en weinig spaargeld. Hij heeft vaak een laag inkomen en moeite met rondkomen. De carrièregerichte individualist vindt luxe belangrijk en laat zich makkelijk verleiden tot bepaalde uitgaven. Hij is geneigd boven zijn stand te leven en heeft ook vaak schulden.

Het instituut hoopt met andere partijen, zoals banken, beleidsmakers, scholen en overheden een manier te vinden om bij de risicogroepen meer bewustzijn te creëren voor de financiële risico's die zij lopen.

Artsen willen borsten laten teruggroeien

Australische wetenschappers gaan proberen borsten terug te laten groeien bij vrouwen die een borstamputatie hebben gehad. Binnen enkele maanden zullen de eerste testen op een klein aantal vrouwen beginnen, nadat eerder positieve resultaten zijn geboekt bij proefdieren.

Dat meldde het Bernard O'Brien Instituut voor Microchirurgie in Melbourne vandaag. De artsen denken dat ze een borstvormig hol implantaat kunnen plaatsen onder de huid van de vrouw. In het implantaat wordt een beetje vetweefsel geplaatst, dat groeit zolang er ruimte is. De onderzoekers maken gebruik van de neiging van het menselijk lichaam om lege ruimtes op te vullen.

De onderzoekers hopen op korte termijn een hol implantaat te kunnen ontwikkelen dat door het lichaam wordt afgebroken zodra het vol zit met vet. De patiënt hoeft dan niet nogmaals geopereerd te worden.

De techniek moet een uitkomst gaan bieden voor vrouwen die bijvoorbeeld door borstkanker een borst zijn verloren.

Mike Tyson gearresteerd

Voormalig bokskampioen Mike Tyson is gisterenavond op het vliegveld van Los Angeles gearresteerd na een handgemeen met een fotograaf. Dat meldde de politie. Wat het handgemeen precies inhield is niet naar buiten gebracht.

De 43-jarige Tyson, ook wel Iron Mike genoemd, staat bekend om zijn agressieve karakter, binnen en buiten de boksring. In 1992 werd hij veroordeeld voor seksueel geweld, waarvoor hij drie jaar in de gevangenis zat. Ook werd hij al eens gediskwalificeerd tijdens een bokstoernooi omdat hij een stuk uit het oor van zijn tegenstander beet.

Tyson werd op zijn twintigste de jongste wereldkampioen boksen ooit in het zwaargewicht. Vier jaar geleden stopte hij met zijn bokscarrière.

Boek: David Baldacci - In het geheim

Een schrijver die met de regelmaat van de klok nieuwe thrillers aflevert, is David Baldacci. Deze auteur is heel goed te vergelijken met zijn collega John Grisham, in zijn nieuwste boek haalt hij de 'concurrent' zelfs in een leuke woordgrap aan. Baldacci's nieuwste kindje heet In het geheim, maar je hoeft het niet in het geniep te lezen hoor, met dit boek mag je best gezien worden...

3FM-dj's op Radio 4

Een paar dj's van popzender 3FM zijn vandaag te horen op Radio 4, de klassieke zender. Tussen 07:00 en 19:30 uur nemen onder andere Giel Beelen, Gerard Ekdom, Kristel van Eijck en Timur Perlin plaats achter de microfoon van Radio 4. Ze zijn te horen als side-kick van de reguliere presentatoren van de klassieke muziekzender.

Onder de noemer 'Roll Over Beethoven!' draaiden 3FM-dj's vorig jaar ook al hun favoriete klassieke muziekstukken op Radio 4. Dat beviel zo goed, dat er dit jaar weer een editie is.

Items van de 3FM-dj's uit hun eigen programma nemen ze ook mee naar Radio 4. Zo zijn de 'Kickstart Request' van Gerard Ekdom, 'Dinand onder de Douche' van Kristel van Eijck en Opa Beelen te horen. Daarnaast wordt er een maal per uur een popnummer gedraaid, dat is gebaseerd op een klassiek muziekstuk.

Benneteau klopt Federer in Parijs

Julien Benneteau heeft bij het Masters Series toernooi in Parijs voor een verrassing gezorgd door Roger Federer te kloppen. De Zwitser kreeg in de Franse hoofdstad in drie sets klop van de Fransman.

De nummer een van de wereld won met 6-3 nog wel de eerste set. Daarna pakte Benneteau met 7-6 (4) de tweede set. De Fransman pakte de derde en beslissende set door een vroege break: 6-4. Het toernooi ligt Federer sowieso niet goed, want de Zwitser is in al zijn voorgaande deelnames nooit verder gekomen dan de kwartfinale.
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #111
special
VrijMiBabes #150 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #150
special
Random Pics van de Dag #893
review
Wo Long: Fallen Dynasty
special
Random Pics van de Dag #892
©FOK.nl e.a.