Timmer: "Ik heb de aansluiting weer gevonden"

Peterselieman
Schaatsster Marianne Timmer heeft naar eigen zeggen de aansluiting met de wereldtop weer gevonden. De rijdster uit de formatie van Jac Orie stond met een tijd van 1:16.13 op de 1.000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijd in Berlijn voor het eerst sinds drie jaar weer op het podium.

Zelf zegt de olympisch kampioene op de kilometer zich er niet druk om te maken. "Maar joh. Ik ben daar ook echt helemaal niet mee bezig. In het verleden ligt de winst niet, die haal je in de toekomst," zei Timmer die weet wat het is om te pieken in belangrijke jaren. "En daarom ben ik des te blijer met deze tijden. Mijn openingen zijn goed, mijn eerste rondje is goed, dus de snelheid is er. Zaak om dat uit te bouwen richting het olympisch kwalificatietoernooi dat over zes weken begint."

"Het zegt dat ik de aansluiting met de top weer heb gevonden en daar ben ik blij mee. Het zijn toch kwakkeljaren geweest, die laatste twee seizoenen," zei de vrouw die driemaal goud pakte op de Olympische Spelen en daarnaast in 2004 nog wereldkampioene sprint werd.