Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een Haagse integratieblunder.

 In Den Haag kunnen vanaf 1 januari vrouwen niet meer gescheiden zwemmen. Tot nu toe zijn er in zwembaden speciale vrouwenuurtjes. Maar Den Haag wil daar nu van af. De argumentatie is, dat het afschaffen van het aparte vrouwenzwemmen de integratie tussen diverse bevolkingsgroepen zal bevorderen.
Het is een naïeve gedachte, dat vrouwen die nu apart zwemmen, straks samen met mannen in het zwembad springen. Waarschijnlijk blijven die vrouwen (al dan niet onder druk van hun man) gewoon weg. En het apart zwemmen heeft andere redenen. Vrouwen willen gewoon niet dat mannen ze met de ogen uitkleden. Ook niet in het zwembad. Dat apart zwemmen is dus niet gebaseerd op een afscheiding tussen religies, maar heeft te maken met de door sommige vrouwen gewenste privacy.
 
Kan de Gemeente Den Haag mij eens laten weten, of het binnenkort ook is afgelopen met de speciale vrouwendagen in de sauna’s, en de gescheiden dames- en herentoiletten in de horeca?