Tot 1 miljoen mensen ban op Xbox Live

Het was al bekend dat Microsoft deze week streng ging optreden tegen mensen die de voorwaarden van Xbox Live geschonden hebben, hoe streng was slechts nog de vraag. De mediagigant heeft daar gisteren een antwoord op gegeven, tussen de 600.000 en 1 miljoen mensen zal de komende tijd de toegang tot de online dienst ontzegd worden. Allemaal voor het modden van consoles en/of het downloaden van games via internet.

"Alle consumenten zouden moeten weten dat piracy illegaal is en dat het modden van hun Xbox Live tegen de gebruikersovereekomst is. De garantie van deze mensen zal vervallen en resulteren in een ban van Xbox Live", aldus Microsoft.

Het moment om deze bans door te voeren is natuurlijk niet geheel willekeurig gekozen. Met de lancering van Modern Warfare 2 deze week, wilden enorm veel mensen online gaan knallen, en Microsoft ziet natuurlijk graag dat daar wel voor betaald wordt.

Niet iedereen vindt de actie van Microsoft even eerlijk, omdat sommige mensen de console modden om gebruik te kunnen maken van een eigen goedkopere harde schijf of om games te spelen die niet regiovrij zijn. Daar staat een grote groep tegenover die een gemodde console niet alleen gebruikt om games te spelen waar niet voor betaald is, maar ook om te cheaten tijdens het spelen via Xbox Live.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.