Ook Symonds in beroep tegen FIA

Na Flavio Briatore zal ook Pat Symonds in beroep gaan tegen zijn uitsluiting uit de gemotoriseerde sporten. Waar de Brit na crashgate voor vijf jaar geschorst werd, was het Briatore die voor de rest van zijn leven uitgesloten is van bemoeienis in de motorsport.

De voormalig teambaas van Renault wil voor het gerechtshof in Parijs één miljoen euro eisen als schadevergoeding. Deze zaak dient op 24 november. The Guardian meldt dat Symonds hierbij aanwezig zal zijn. "De beslissingen om een onderzoek in te stellen en om er mee naar de World Council te gaan werden door de zelfde persoon genomen, namelijk FIA-president Max Mosley," zo staat in de aanklacht te lezen.

Verder staat in het document te lezen dat Mosley meerdere petten op heeft gehad. Zo heeft hij de aangifte opgenomen, het onderzoek geleid, de partijen aangeklaagd en tenslotte ook de uitspraak gedaan. Daarnaast zou in het oordeel de rol van Briatore in de afscheiding van de FIA en de dreiging om een eigen FOTA-raceklasse op te zetten mee hebben gespeeld. Tenslotte worden vraagtekens gezet bij de rol van Formule 1-baas Bernie Ecclestone. De Brit mocht namelijk ook stemmen bij de World Motor Sport Council van de FIA.