Bruggink 'totaal in shock' na dood Enke

Arnold Bruggink kon het amper geloven toen hij dinsdagavond met het vreselijke nieuws werd gebeld. Bruggink, teamgenoot van de overleden Robert Enke bij Hannover 96, laat weten totaal in shock te zijn na het nieuws.

"Toen ik dinsdagavond gebeld was, verkeerde ik totaal in shock. Ik ben meteen naar het stadion gegaan waar we met de spelers samen zijn gekomen en hebben gehuild", reageert een emotionele Bruggink in De Telegraaf.

De ex-PSV'er had voorheen totaal niet het gevoel dat er iets mankeerde aan zijn keeper. "Tijdens de persconferentie zijn voor mij enkele zaken duidelijk geworden, want het is heel heftig om te bedenken dat je jaren met iemand in de kleedkamer zit, zonder te merken dat hij zo ziek is."

Bevatten kan de aanvaller het nog niet. "Hij heeft zijn problemen uitstekend verborgen gehouden. Als zelfs zijn arts dit niet had zien aankomen... Ik ben zelf maar een maand ouder dan hij... Dit is zó heftig."

"Robert was niet alleen onze beste speler, maar ook een heel sociaal mens. Zo groeide hij uit tot het 'gezicht' van de club. Zijn status was in heel Duitsland ongekend, omdat mensen met hem konden meeleven en zich met hem identificeerden. Ondanks zijn succes bleef Robert rustig en bescheiden", prijst hij zijn voormalig ploeggenoot.

Enke, die een afscheidsbrief achterliet voor hij zichzelf van het leven beroofde, blijft in de gedachten van Bruggink een geweldig mens. "Ik ben nog bij de begrafenis van zijn dochter geweest. Dat maakte grote indruk. Hij deed sindsdien ontzettend veel voor de hartstichting. Toch blijft zijn normale gedrag het meest hangen. Daarin konden mensen zich vinden. Dat geldt ook voor mij."