Bekende namen verbonden aan nieuwe st. Haarlem

Na Arthur Numan, Martin Haar en Gerard van der Lem steunen ook Piet Keur, Barry van Galen en nog meer bekende namen de wervingsacties van HFC Haarlem. Zij toonden zich bereid om zich als sympathisant aan de stichting Hart voor Haarlem te verbinden.

Keur en Van Galen begonnen beiden hun carrière bij HFC Haarlem. Keur maakte bij Haarlem furore door honderd competitiedoelpunten voor de club te scoren. Van Galen debuteerde in 1991 bij HFC Haarlem en speelde twee seizoenen voor de roodbroeken. Van Galen, die meestal als spits werd opgesteld, scoorde 26 doelpunten in 57 wedstrijden en dwong daarmee een transfer naar Roda JC af.

Gregory van der Wiel, de rechtsback van Ajax en het Nederlands elftal, is nog één van de sympathisanten van de stichting. Van der Wiel speelde drie seizoenen in de jeugd van HFC Haarlem, waarna hij de overstap maakte naar Ajax en wist door te breken in het eerste elftal.

"Zo'n club mag nooit verloren gaan", aldus Van der Wiel in een reactie. "Dus daar wil ik graag mijn naam aan verbinden." De 21-jarige verdediger speelde tot dusver vijf interlands en is één van de meest recente voorbeelden van profspelers die (een deel van) hun jeugdopleiding volgden bij HFC Haarlem.

Na toezeggingen van meerdere oud-spelers en -trainers heeft ook Ruud Gullit zich als sympathisant verbonden aan Hart voor Haarlem. Gullit begon zijn profcarrière op 16-jarige leeftijd bij HFC Haarlem, waar Barry Hughes hem naar toe wist te halen. Gullit speelde drie seizoenen voor de roodbroeken, waarin hij 91 wedstrijden speelde en 32 maal doel trof.

Een glansrijke loopbaan volgde voor Gullit. De Zwarte Tulp verkaste naar Feyenoord en speelde eveneens voor PSV Eindhoven, AC Milan, Sampdoria en Chelsea. Gullit is één van de bekendste en meest succesvolle voetballers uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis en was aanvoerder van het Nederlands elftal toen dat in 1988 Europees kampioen werd.

Submitter:  Bron: FOK!sport