Stichting Hart voor Haarlem opgericht

Sally (Tessa)
Om een substantiële bijdrage te leveren aan het voortbestaan en aan een gezonde toekomst van HFC Haarlem is de stichting Hart voor Haarlem opgericht. Die stelt zich op korte termijn ten doel wervingsacties te coördineren om financiële middelen te verzamelen ter ondersteuning van het voortbestaan van HFC Haarlem.

Op de middellange termijn wil de stichting zorg dragen voor een bredere basis voor de club. Een groot aantal betrokkenen zegde direct zijn medewerking toe. Zo toonde oud-speler Martin Haar zich bereid om zich als ambassadeur aan de stichting te verbinden. Ook Arthur Numan en voormalig trainer Gerard van der Lem verbonden zich als sympathisanten aan deze stichting.

Supporter Charles de Jong, die met zijn scootmobiel een tocht van zeven uur maakte om de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles te bezoeken en daarmee 2.100 euro bij elkaar kreeg, werd vanuit de supportersgroep als ambassadeur benoemd.

De Stichting Hart voor Haarlem wil vooral uitdragen dat HFC Haarlem een mooi product is. Een club met 120 jaar historie, vol met sportieve hoogte- en dieptepunten en met vele bekende spelers en trainers. Een zeer professionele jeugdopleiding (de laatste in het westelijk deel van de Randstad) waar veel talenten uit voort zijn gekomen en dat een leerbedrijf is voor studenten. Daarnaast is er de stichting 'HFC Haarlem voor Haarlem (en) meer' van waaruit de sociaal maatschappelijke projecten worden georganiseerd.

De lopende projecten 'Kickie on Tour' (wijk- en pleinenproject), 'EFfies omhoog' (ondersteuning aan amateurverenigingen) en de re-integratieprojecten zijn zeer succesvol en worden volledig ondersteund door technische staf en selectie. HFC Haarlem doet dus wat terug voor de stad want HFC Haarlem is voor de Haarlemmers en wil daar mee verwezenlijken dat Haarlemmers er zijn voor HFC Haarlem.

"De komende weken en maanden hebben we enorm veel handjes nodig, mensen die op pad gaan voor de club om geld bij elkaar te halen. Er komen deur-aan-deuracties, kaartacties voor thuiswedstrijden, een sms-actie, enzovoorts. Alle beetjes helpen, hoe meer mensen er achter de club gaan staan, hoe beter", aldus een woordvoerder.

"Als iedere supporter bijvoorbeeld zijn voetbalteam meeneemt naar een thuiswedstrijd, of alle collega’s vraagt een sms te sturen, dan zijn we daar ook mee geholpen. We roepen iedereen met 'hart voor Haarlem' op om achter de club te gaan staan!"

Eerder had Ajax al aangegeven de noodlijdende club niet te willen helpen, en ook het gemeentebestuur van Haarlem steekt geen helpende hand toe.