O'Grady ontslagen uit ziekenhuis

Stuart O’Grady heeft donderdag het ziekenhuis in Valencia mogen verlaten. De Australische wielrenner was daar opgenomen, omdat hij na een ritje op het circuit achterop de motor bij zijn landgenoot Casey Stoner onwel werd en in elkaar zakte.

"De rit op het circuit van Valencia was ongelooflijk," zei O'Grady. "Ik ben uit vliegtuigen gesprongen, heb met een Russisch gevechtsvliegtuig meegevlogen, met een V8 Supercar gereden, maar de rit in de tweezitter blaast al die ervaringen moeiteloos weg. Ik heb ongeveer gevoeld wat het is om te flirten met de dood. Toen er werd versneld moest ik al mijn spieren opspannen om niet weg gekatapulteerd te worden voor het zicht van 90.000 toeschouwers. Ik zal het nooit vergeten en deed het meteen opnieuw als mijn lichaam er tegen bestand was."

De oorzaak van het ineenzakken van de Australiër is hem niet duidelijk. "Na de rit voelde ik mijn hart bonken en mijn bloeddruk stijgen, maar ik schonk er geen aandacht aan. De oorzaak kan de hoge bloeddruk geweest zijn of een oud litteken op mijn hersenen van een eerdere valpartij, maar dat is speculatie."