Kou in Mexico leidt tot veel meer griep

Het aantal mensen met griep is in Mexico de afgelopen week geëxplodeerd. Het gaat om de snelste stijging sinds de Mexicaanse griep begin dit jaar uitbrak. Dat maakt het Mexicaanse ministerie van Gezondheid gisteren bekend.

In minder dan een week tijd zijn er meer dan 5400 nieuwe patiënten met het virus geregistreerd. Vier mensen stierven deze week aan de griep. In Mexico zijn in totaal al zeker 464 mensen aan de griep overleden, wereldwijd staat de teller op meer dan zesduizend.

De sterke toename in Mexico is volgens het ministerie te wijten aan het koudere weer, dat het land sinds enige dagen in de ban heeft. Volgens het ministerie lijdt het overgrote gedeelte van de grieppatiënten in Mexico (ongeveer 90 procent) aan de Mexicaanse griep. De overige 10 procent is geveld door de 'gewone' seizoensgriep.

De Mexicaanse griep, ook wel H1N1 genoemd, werd begin april dit jaar voor het eerst ontdekt in de Mexicaanse deelstaat Veracruz. In enkele maanden tijd wist de griep zich te ontwikkelen tot de eerste pandemie in decennia.