Command & Conquer 4 komt in maart 2010

Morthill
18 maart 2010, schrijf die datum in je agenda, want dat is de dag dat een van de oudste RTS-series in gamesland tot een einde komt. Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat Command & Conquer 4: Tiberian Twilight op die dag in de winkels zal liggen. Het eerste deel verscheen in 1995 en zette gelijk een nieuwe standaard voor het RTS-genre. Met realistische cut-scenes en een nadrukkelijk verhaal kreeg de game veel mensen aan de PC gekluisterd. Het vierde deel zal de verhaallijn over de GDI, NOD en de Tiberium tot een einde brengen.

Dit laatste deel neemt ons mee naar het jaar 2062. Vrijwel de hele wereld is onbewoonbaar gemaakt door Tiberium en de mensheid wordt dan ook met uitsterven bedreigd. Het lijkt er op dat zelfs de zelfbenoemde messias Kane zich erbij neer gaat leggen dat Tiberium er niet is om de mensheid een nieuw tijdperk in te leiden en hij lijkt vrede te willen sluiten met de GDI. Of Kane dit echt meent, of dat de oorlog tussen de NOD en GDI tot een nieuwe climax zal komen, zullen we uiteindelijk merken als we gaan spelen.

Tiberian Twilight kent een aantal vernieuwingen ten opzichte van zijn voorgangers. Zo is er een nieuw ervarings- en klassensysteem om mee te spelen, is er net als in Red Alert 3 de mogelijkheid om de hele game in co-op te spelen en is er een multiplayer waarin je het met vier medespelers tegen vijf anderen mag opnemen.