Ontwerp Toyota van 2010 te koop

Peterselieman
Toyota heeft het ontwerp voor haar bolide van 2010 in de verkoop gedaan, zo meldt de Franse krant Le Parisien. De Japanse fabrikant trok zich onlangs terug uit de Formule 1, waardoor de renstal uit Keulen voor niets de TF110 voor volgend jaar heeft ontworpen.

Volgens de geruchten hebben US F1 en Manor Grand Prix wel oren naar het ontwerp van Toyota. Van de nieuwe renstallen werkt Campos samen met Dallara dat er al voor gezorgd heeft dat delen van die auto door de crashtests van de FIA zijn gekomen. Lotus F1 werkt samen met Aerolab aan het ontwerp van de 2010-bolide. Qadbak Sauber zal gebruik maken van de fundamenten van BMW Sauber om een nieuwe auto te ontwerpen, terwijl Scuderia Toro Rosso voor het eerst alles in eigen huis zal ontwerpen. Hiermee is de Italiaanse renstal naar verluidt vergevorderd.

Ook het ontwerp van het afgewezen team Lola zou te koop zijn. Dit team had al een schaalmodel dat de grootte had van 50% van een normale bolide. Directeur van Lola Robin Brundle ontkent dit. "We weten er niets vanaf. Simpelweg omdat niemand ons benaderd heeft."