Stekelenburg dankbaar voor vertrouwen bondscoach

Olga Kroeders
Maarten Stekelenburg is dit seizoen weer gewoon de eerste doelman van Ajax. Ook in de tijd dat hij in Amsterdam op het tweede plan raakte, bleef bondscoach Bert van Marwijk hem selecteren. De doelman is dankbaar voor dat vertrouwen.

Stekelenburg is er uiteraard op gebrand om ook in Zuid-Afrika de eerste keus te zijn voor Oranje. "Ik weet wat hij van me verlangt. Het allerbelangrijkste vindt de bondscoach dat ik veel blijf spelen. Alleen dan word je beter. En dat is nodig om optimaal op het WK te verschijnen", reageerde hij tegenover De Telegraaf.

De doelman van Ajax kende vorig jaar een moeilijke periode. Toenmalig trainer Marco van Basten koos midden in het seizoen ineens voor Kenneth Vermeer. Toch bleef Van Marwijk zijn eerste doelman steunen. "Vorig jaar - in de periode dat ik bij Ajax niét speelde - heeft de bondscoach me gesteund en gewoon opgeroepen. Dat probeer ik met prestaties terug te betalen", is Stekelenburg dankbaar.

Stekelenburg vindt dat het bij Oranje prima staat achterin. "Wij krijgen überhaupt weinig goals tegen, in de kwalificatie maar twee, waarvan ook nog eens één penalty. Met Giovanni van Bonckhorst, Joris Mathijsen, André Ooijer, Gregory van der Wiel en John Heitinga lijken we het aardig voor elkaar te hebben. Dan wordt er wel gezegd: 'Het was tegen Macedonië, Noorwegen, IJsland en Schotland.' Maar juist die landen vereisen op en top concentratie."