FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 31 augustus 2009

Hesje verplicht voor fietsers

Om het aantal verkeersongelukken waarbij fietsers betrokken zijn te verminderen, wil men in België een opvallende maatregel invoeren. Fietsers zouden verplicht moeten worden een fluorescerend hesje te dragen als zij in het donker of bij regen of mist aan het verkeer deelnemen.

Senator Sabine de Bethune van coalitiepartij CD&V dient hierover, gesteund door de Franstalige regeringspartijen cdH, MR en PS, een wetsvoorstel in. "Een automobilist ziet een persoon met donkere kleding 's avonds tot op 20 meter, met reflecterend materiaal zelfs tot op 150 meter," aldus De Bethune. "Een fluorescerend vestje kan dus levens redden."

Boter in strijd tegen suïcidaaltjes

In China hebben ze geen psychiater nodig om zelfmoord tegen te gaan. Het aloude pakje boter is daar namelijk het nieuwste wapen in de strijd tegen suïcidale springers. Ambtenaren hebben aan gemeentewerkers de opdracht gegeven om een enorme brug met boter in te smeren.

Een enorme brug in Guangzhou, een stad in het zuidoosten van China, is een ware trekpleister voor een ieder die zich van kant wil maken. Vanaf de hoge brug springt men een wisse dood tegemoet. 

Omdat iedere springer weer enkele uren file oplevert, besloot de gemeente er iets aan te doen. Shiu Liang, een regeringswoordvoerder, zegt dat ze al van alles hebben geprobeerd. "We bedachten eerst aan beide kanten van de 300 meter lange brug een opzichter neer te zetten, maar dat hielp niet. Ook hoge hekken en waarschuwingsborden werkten niet. Nu hebben we de brug ingesmeerd met boter, en dat werkt wel."

"Het boter maakt het geraamte en de reling glad. Dit maakt het uiterst moeilijk om erin te klimmen. Het is dan een koud kunstje hen op te pakken",  laat brugwachter Wong Man weten. "Bij iedere zelfmoordpoging van een aandachtszoeker stonden er weer urenlange files en waren er veel klachten. Sinds we boter gebruiken, hebben we geen last meer van aandachttrekkers."

Debuut trailer van nieuwe Professor Layton

Ben je een groot fan van Professor Layton, of val je graag in slaap met rustgevende Japanse stemmen op de achtergrond, dan is de Japanse debuuttrailer van Professor Layton and the Specter's Flute echt iets voor jou.

Het spel dat op 11 maart 2009 aangekondigd werd is het eerste deel van een set prequels die zich afspeelt voordat Luke Laytons leerling werd. De jonge Luke en een nieuw karakter, Remi Altava, een vrouwelijke collega van Layton spelen een belangrijke rol in deze game.

Kanarie veroorzaakt ongeluk

In het westen van Duitsland is een verkeersongeluk veroorzaakt door een kanarie. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De vogel en zijn 21-jarige eigenaresse reisden met een bus. Tijdens de rit maakte de eigenaresse van het dier het doosje waar de kanarie in zat open, waarna de vogel naar de chauffeur vloog. De buschauffeur schrok en gaf een ruk aan het stuur, waardoor de bus op de verkeerde weghelft terecht kwam. Tegenliggers konden het voertuig niet meer ontwijken.

Een woordvoerder van de politie meldde dat er enkel blikschade was. De betrokken chauffeurs, de inzittenden van de bus en de kanarie bleven ongedeerd. Na het ongeval zou de vogel 'berouwvol' teruggevlogen zijn naar zijn eigenaresse.

Waardebon bij rake wip op Aruba

Tijdens de zwangerschap halen de meeste vrouwen wel een Blije Doos in huis. Een vakantieoord op Aruba biedt echter iets veel mooiers aan. Een heuse waardebon voor je volgende vakantie, mits je tijdens je vakantie zwanger raakt.

Alles wat je voor de waardebon nodig hebt, is een officieel formulier van de dokter om aan te tonen dat tijdens je vakantie op Aruba de man heeft raak geschoten. Om het lot een handje te helpen, biedt het Westin Resort speciale etenswaren en drankjes aan om het stel in de juiste stemming te brengen en de vruchtbaarheid te vergroten.

"Mijn man en ik dachten dat we op vakantie zouden gaan om alle vruchtbaarheidsgeheimen te leren. We hebben ze een paar maanden getest", laat Lucinda Hughes weten, die weer even terugdenkt aan haar vakantie. "We waren verbijsterd. Er zit echt een kern van waarheid in die drankjes."

Wie kans wil maken op de waardebon, moet snel zijn. Alleen vanaf morgen tot 19 december kun je deze in de wacht slepen, mits je zwanger tijdens je vakantie in die periode zwanger raakt. De waardebon, ter waarde van zo'n 210 euro, is in te wisselen tijdens de volgende vakantietrip. 

Prijzen FOK! Voetbalmanager

Eerder deze week kon je op FOK!sport lezen dat wij ons geheel vernieuwde Voetbalmanager lanceerden. Uiteraard behoort ook bij deze manager weer een leuk prijzenpakket. We kunnen nu de eerste prijzen bekend maken.

De winnaar van de FOK! Voetbalmanager krijgt een cadeaubon van 150 euro die te besteden is bij Sportstore.nl. Ook de nummer twee kan gaan winkelen bij deze online sportwinkel en wel met een tegoed van 75 euro. Als laatste maken we vandaag bekend dat nummer drie een cadeaubon kan verwachten van 25 euro.

Sportstore.nl is een online sportwinkel, voortgekomen uit een aantal enthousiaste mensen afkomstig uit de sportbranche. Door de verscheidenheid aan medewerkers is er op elk sportgebied een schat aan kennis in huis waardoor elke klant op weg geholpen kan worden.

Elke medewerker houdt zich bezig met de in- en verkoop op zijn specialisatiegebied. Hierdoor kan Sportstore.nl altijd beschikken over de juiste producten voor de verschillende sporten die Sportstore.nl je aanbiedt.

Sportstore.nl en FOK! wensen je veel plezier met de FOK! Voetbalmanager!

Ouders bejubelen gratis schoolboek

Bijna 950.000 scholieren op ruim 650 scholen voor voortgezet onderwijs ontvangen volgens het ministerie van Onderwijs dit jaar voor het eerst gratis schoolboeken.

Ruim 91 procent van de ouders is hierover (zeer) positief, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde Intomart-peiling onder 500 ouders. Niet zo verrassend: de regeling scheelt de vaders en moeders immers geld, dat ze volgens het onderzoek vooral gaan gebruiken voor dagelijkse kosten. Twee procent vindt het allemaal maar niks. De laatste groep klaagt onder meer over een lagere toelage.

Ouders met schoolgaande kinderen is ook gevraagd hoe tevreden zij zijn over de wijze waarop de school de nieuwe regeling aanpakt. Twee derde (68 procent) van de ouders zegt hierover (zeer) tevreden te zijn. Drie procent is hierover slecht te spreken.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs toonde zich maandag vergenoegd: "Met de invoering van gratis schoolboeken slaan we een enorme slag in het verlagen van de schoolkosten voor ouders." Drie procent van de ouders blijkt overigens nog helemaal niets van de regeling te weten.

'Dj AM pleegde geen zelfmoord'

Dj AM, die afgelopen vrijdag dood in zijn appartement is aangetroffen, heeft geen zelfmoord gepleegd. Dat meldt website TMZ vandaag op basis van bronnen bij de politie.

De dj, geboren als Adam Goldstein, zou verslaafd zijn geweest aan medicijnen en per ongeluk een overdosis hebben genomen. Goldstein nam de medicijnen omdat hij leed aan een ernstige vorm van vliegangst en toch voor zijn werk vaak in het vliegtuig moest stappen. Bijna een jaar geleden overleefde hij een vliegtuigongeluk waarbij vier van de zes inzittenden omkwamen. De artsen schreven hem later middelen als Xanax, een kalmeringsmiddel, voor.


'Dj AM pleegde geen zelfmoord'  (foto: DAG)

Schip vaart tegen brug

Een 105 meter lang containerschip is vanavond tegen de Lambooy-brug over de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch gevaren. Hoewel de stuurhut ernstige schade heeft opgelopen bij de aanvaring, raakte niemand gewond.

De oorzaak van de aanvaring is een technisch mankement. Een hydraulisch systeem, dat ervoor zorgt dat de stuurhut omlaag zakt bij het passeren van een lage brug, weigerde dienst. Hierdoor raakte de stuurhut van het schip de brug.

Vlasic dicht bij wereldrecord

Blanka Vlasic heeft de tweede prestatie ooit neergezet bij het hoogspringen voor dames. De Kroatische sprong bij de grand prix in Zagreb over een hoogte van 2,08 meter. Dit is één centimeter lager dan het wereldrecord van Stefka Kostadinova.

Dat record, 2,09 meter, werd door de Duitse gesprongen op het WK in Rome in 1987. Vlasic is ervan overtuigd dat ze het record eerdaags gaat verbeteren: ”Ik heb tijd genoeg. Er komen nog genoeg kansen om dat record te gaan verbeteren.”

Bij een andere grand prix meeting in Gateshead werd Gregory Sedoc derde op de 110 meter horden. Hij finishte in een tijd van 13,89 achter David Payne en William Sharman, de nummers drie en vier van het afgelopen WK.

Invalide sterft tijdens tocht naar Brussel

De invalide Ralf Ochsler, die in een rolstoel bezig was een tocht naar Brussel te maken, is dood aangetroffen in een hotel in Frankfurt. De reis is hem uiteindelijk fataal geworden. “Zijn dood kwam zeer plots. We weten nog niet waaraan hij gestorven is”, zo meldt een woordvoerster van de belangenvereniging van Ochsler. Mogelijk heeft zijn hart slecht gereageerd op de grote hoeveelheid medicijnen die hij innam.

Dokters hadden Ochsler ten sterkste afgeraden deze trip te gaan maken. De 48-jarige diabetespatiënt kreeg in januari al te horen dat hij lymfklierkanker had en nog slechts een half jaar te leven had. De 250 kilo wegende man zei bij zijn vertrek vanuit Fürth nog: “Ik ben toch al lang over tijd”.

Deze actie had een reis moeten zijn van het Duitse plaatsje Fürth naar Brussel van maar liefst 643 kilometer. Hiermee wou hij andere invaliden steunen.

Boasson Hagen derde in UCI-ranking

Edvald Boasson Hagen is flink gestegen op de UCI World Ranking na zijn overwinning in de Eneco Tour. De Noor klom vanaf plaats vijftien op naar de derde plek, achter Andy Schleck en lijstaanvoerder Alberto Contador.

In de top 30 is er welgeteld één Nederlander te vinden, namelijk Robert Gesink. De Rabobank-renner staat 30e. Het ploegenklassement wordt geleid door Astana, voor Team Columbia – High Road en Team Saxo Bank. Beste Nederlandse team is de Rabobank op de tiende plaats. Vacansoleil staat 22e en Skill-Shimano is terug te vinden op de 25e plaats.

De stand bij de renners:

#RennerNat.Punten
1.Alberto ContadorSPA527
2.Andy SchleckLUX334
3.Edvald Boasson HagenNOR322
4.Roman KreuzigerTSJ310
5.Mark CavendishGBR304
6.Alejandro ValverdeSPA295
7.Allan DavisAUS249
8.Andreas KlödenDUI232
9.Cadel EvansAUS219
10.Denis MenchovRUS218
30.Robert GesinkNED145
61.Sebastian LangeveldNED76

[SilkWay] Twee Nederlanders op startlijst

De organisatie van de Silk Way Rally heeft de deelnemers bekend gemaakt. Voor Nederland doen er maar twee coureurs mee.

Beide coureurs zijn meteen wel titelkandidaten en zijn geen onbekenden in de sport. Jan en Gerard de Rooy vormen de Nederlandse inbreng in het vrachtwagenklassement. De overige deelnemers komen veelal uit Frankrijk en Rusland. De volledige deelnemerslijst is hier te vinden.

Faillissement dreigt voor 'FOK! meet-camping'

De camping waar zaterdag de 10 jaar meeting van FOK! staat gepland, wordt gedreigd met sluiting, nog voor het weekend. De meet, waarmee FOK! het 10-jarige bestaan viert, staat gepland voor zaterdag. Organisatoren en FOK!kers Remlof en Biogarde waren vanmiddag toevallig op de camping in Utrecht en hoorden het slechte nieuws van de man die op dit moment de camping beheert in opdracht van de curator.

De curator is van plan de camping deze week nog te sluiten, waardoor het feest van FOK! niet door kan gaan. "Ik heb begrepen dat de curator het vrijdag dicht wil gooien, een dag voor de meet", aldus Remlof. "Als dat daadwerkelijk gaat gebeuren moeten we goed gaan nadenken wat we gaan doen. Want er hebben al heel wat mensen betaald." Pas in de loop van de week komt er duidelijkheid over of het wel of niet open blijft. Voor FOK! is die onzekerheid te groot. Er is inmiddels besloten de meet zaterdag niet op camping de Berekuil te organiseren. Er wordt naar een alternatief gezocht om het 10-jarig bestaan alsnog elders te vieren.

Er zijn al jaren problemen met de Berekuil in Utrecht. In 2007 was de camping ook al een maand dicht. De huidige eigenaar verhuurde de camping aan een beleggingsmaatschappij, maar dat liep niet goed. Daarna wilde hij de camping verkopen aan een projectontwikkelaar, maar de bewoners van de vakantiehuisjes protesteerden daartegen. Als oplossing heeft die eigenaar nu bedacht dat hij de boel failliet laat gaan. De beheerder wil alles overnemen, maar als dat doorgaat kan dat pas per 1 oktober. "En een maand sluiting is funest", aldus de beheerder. De beheerder baalt, ook voor FOK!. Het veld waar FOK! het feest moet houden zou worden afgezet en er zijn familieleden ingehuurd om alles in goede banen te laten lopen. FOK! is er dus erg welkom.

Door de problemen ligt het zwembad droog en is niet alles meer picobello aan de camping. "Toch is het nog prima om te meeten hoor", aldus Remlof. "Het ziet er nog evengoed uit als tijdens de 5 jaar meet." Maar voor de zekerheid wordt nu toch maar uitgeweken. De beheerder hoopt de zaak over te nemen en er weer de schouders onder te zetten.

Later in de week meer info over de meet.

'Santander wil Makaay op de valreep strikken'

Roy Makaay staat op de valreep in de belangstelling van Racing Santander. De Spaanse club wil de spits van Feyenoord overnemen.

Makaay zei dit weekend dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij nog van club verwisselt. Alleen als er iets 'interessants' voorbij zou komen, wilde de spits erover nadenken.

Volgens de Spaanse krant Diaria Montanes heeft Racing interesse. De ploeg begon de Primera Division dit weekend met een valste start. In eigen huis werd met 1-4 van Getafe verloren.

Feyenoord-trainer Mario Been heeft eerder al aangegeven Makaay er graag bij te hebben. De clubleiding zal daar wellicht anders over denken omdat Makaay - voor een bankzitter - een vorstelijk salaris opstrijkt in Rotterdam-Zuid.

In Spanje speelde Makaay al voor Tenerife en Deportivo La Coruna.

Hertha BSC versterkt zich flink

Het Duitse Hertha BSC, vorig seizoen nog vierde in de Bundesliga, is de competitie slecht begonnen en wil dit zo snel mogelijk rechtzetten.

Om dit te bewerkstelligen heeft men in de Duitse hoofdstad geen halve maatregelen genomen. Maar liefst drie spelers kwamen maandag de gelederen van Hertha versterken.

Middenvelder Florian Kringe wordt voor één seizoen gehuurd van Borussia Dortmund, de Braziliaanse linkspoot Cesar komt over van Al-Ahli uit Dubai en de Colombiaan Adrian Ramos is de nieuwe spits van Hertha. Laatstgenoemde speler, die eerder niet goed genoeg werd bevonden door FC Groningen, had al eerder getekend in Berlijn.

Hertha BSC, dat na vier wedstrijden pas drie punten heeft behaald, is één van de tegenstanders van sc Heerenveen in de poulefase van de Europa League.

iPhone binnenkort in China

De iPhone van Apple zal zijn entree gaan maken op de Chinese markt. Apple en de Chinese telecomprovider China Unicom hebben een akkoord bereikt om in het laatste kwartaal van dit jaar de befaamde telefoon te gaan verkopen. De provider heeft een niet-exclusief driejarig contract getekend met Apple.

China Unicom hoopt dat met de komst van de iPhone hun dalende winst weer zal gaan stijgen. De telecomprovider en Apple hebben meteen ook China Mobile en Google als concurrent, welke binnenkort een aantal telefoons met Google Android zullen introduceren op de Chinese markt. Na 26 miljoen verkochte iPhone`s zullen daar nog een hoop bij gaan komen nu China aan de beurt is.

[US Open] Federer, Clijsters snel door

Roger Federer heeft zich op de US Open in New York gemakkelijk geplaatst voor de tweede ronde. In zijn eerste partij sloeg de Zwitser zich eenvoudig langs de Amerikaanse wildcard-speler Devin Britton, 6-1, 6-3 en 7-5.

De nummer één van de wereld hengelde de eerste set snel binnen, maar kwam zowel in de tweede als de derde set met één break achter, maar deze maakte hij direct ongedaan. De winnaar van de laatste vijf US Opens, besliste de partij bij zijn eerste wedstrijdpunt.

Bij de vrouwen had Kim Clijsters een succesvolle rentree op de banen van Flushing Meadows. De Belgische, die met een wildcard werd toegelaten voor het toernooi, kende geen enkel probleem met de Oekraïense Viktorija Koetoezova, 6-1 en 6-1. De voormalige nummer één van de wereld verspeelde haar opslag geen één keer en moest alleen op 5-0 in de eerste en 3-0 in de tweede set een game slikken.

Punten F1-voorspeller ronde 12

De Formule 1-coureurs hebben na een race vol verrassingen de Belgische Ardennen weer verlaten. Tijd voor FOK!sport om de balans op te maken en de nieuwe tussenstand in de FOK! F1-voorspeller bekend te maken.

De verrassende uitslag op Spa-Francorchamps heeft er voor gezorgd dat er vrij weinig punten zijn gescoord. De beste users van deze week waren Charrel en Peterselieman met 20 punten. Eén puntje minder scoorden DjRex89 en Ferry3. Ithai werd vijfde met 18 punten.

In het algemeen klassement gaat Mist nog altijd aan de leiding met 273 punten. Hij wordt nu op de huid gezeten door Charrel die er 260 verzameld heeft. Derde staat Peterselieman met 236 punten. Sufferdt bezet plaats vier met 232 punten. Eén puntje minder heeft Juppy die de vijfde plaats inneemt.

De ingevoerde resultaten:
VT1: Jarno Trulli
VT2: Lewis Hamilton
VT3: Nick Heidfeld

Kwali1: Giancarlo Fisichella
Kwali2: Jarno Trulli
Kwali3: Nick Heidfeld
Kwali4: Rubens Barrichello
Kwali5: Robert Kubica

Snelheid kwali: Ferrari

Race1: Kimi Räikkönen
Race2: Giancarlo Fisichella
Race3: Sebastian Vettel
Race4: Robert Kubica
Race5: Nick Heidfeld
Race6: Heikki Kovalainen
Race7: Rubens Barrichello
Race8: Nico Rosberg
Race9: Mark Webber
Race10: Timo Glock

Snelste ronde: Sebastian Vettel
Snelste pitstop: Toro Rosso
Eerste uitvaller: Toro Rosso

De volgende race is de Grand Prix van Italië die op 13 september op Monza verreden wordt. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 10 september 23:59 uur.

Plasterk: 'HBO en universiteit verenigen'

Een onderscheid tussen hbo en universiteiten zou moeten komen te vervallen.

Tijdens de opening van het academisch jaar aan de Universiteit Twente in Enschede verkondigde minister Plasterk dit idee. De minister en zijn ambtenaren zijn momenteel aan het onderzoeken of een nieuw stelsel van hoger onderwijs mogelijk is. 

Het is volgens Plasterk niet meer van deze tijd om op de universiteit voor de wetenschap en op het hbo voor beroepsgerichte vakken te worden opgeleid. Daarom zou het hoger onderwijs anders georganiseerd moeten worden.

Studenten zouden beter kunnen doorstromen en meer maatwerk krijgen aangeboden bij een een Amerikaans model dat zou moeten bestaan uit verschillende onderwijsprogramma's.

Universiteiten en de HBO-Raad staan niet negatief tegenover dit idee.

Binnen een half jaar moet het onderzoek naar het nieuwe stelsel zijn afgerond.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit!

Rockstar brengt bekende games naar de iPhone

Rockstar pakt groot uit op de iPhone met de spellen Beaterator en Grand Theft Auto: Chinatown. Beide spellen zullen dit najaar op het toestel van Apple verschijnen.

Sam Houser van Rockstar vertelt waarom de games goed zijn voor de iPhone. Hij vind dat het pak-op-en-speel gehalte van Beaterator goed bij het platform past.
Grand Theft Auto: Chinatown Wars krijgt de graphics van de PSP versie en de besturing van de Nintendo DS en combineert daarmee twee fantastische dingen, aldus Houser.Beaterator komt begin oktober uit voor de PSP

Moslimpartij aast op zetels in Wilders' Venlo

In Venlo, de geboorteplaats van Geert Wilders, wil de Nederlandse Moslim Partij (NMP) deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Als de partij daar succesvol is, heeft de NMP het voornemen in meerdere steden mee te gaan doen.

Omdat de verkiezingen in Venlo al in november worden gehouden en in de meeste andere steden pas in maart 2010, ziet de NMP deze stad als 'proeftuin'. 

Uitgerekend Venlo, de geboortestad van PVV-leider Geert Wilders, moet eraan geloven: "Dit vormt een extra motivatie." zegt voorzitter Henny Kreeft in het Nederlands Dagblad.


Eerder zei Kreeft in een interview aan Steungroep Nieuwe Moslims: "De vraag is of deze goede man nog lang politiek zal bedrijven, daar er toch tegenwind gaat komen." 


Kreeft, in het verleden lid van Lijst Pim Fortuyn, is druk bezig om geschikte kandidaten voor de NMP te zoeken. "Deelname is voor 70 procent zeker."

In het programma van de partij staan 25 punten. Men wil onder andere de Israëlische aanslagen laten veroordelen door het Internationaal Gerechtshof, burqa’s en Islamitsch bankieren toestaan.

De NMP wil zich richten op gematigde moslims en sympathisanten uit diverse landen en taalgroepen. Kreeft, in de jaren negentig bekeerd tot de islam, denkt vooral kiezers weg te kunnen halen bij de PvdA en GroenLinks.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit!

Lees meer over de combinatie van religie en politiek.

Vrouw ontslagen na hoofdletters in email

In Nieuw-Zeeland heeft een vrouw een flinke schadevergoeding gekregen na onterecht te zijn ontslagen. Vicki Walker werd namelijk bijna twee jaar geleden ontslagen bij haar werkgever ProCare Health omdat zij haar emails opmaakte met vetgedrukte, rode hoofdletters. De vrouw krijgt nu 17.000 Nieuw-Zeelandse dollar, ruim achtduizend euro.

Walker maakt zich nu hard voor de bescherming van werknemers tegen financiële, emotionele en mentale spanningen die zijn opgelopen tijdens een geschil met hun werkgever. "Ik ben een alleenstaande vrouw en heb een nieuwe hypotheek op mijn huis moeten afsluiten en geld moeten lenen om dit te doorstaan", aldus Walker. "Ze hebben bijna mijn leven geruïneerd."

Volgens de vakbond werd Walker niet netjes ontslagen na de emails naar haar collega's. Volgens haar ex-werkgever, die haar ontsloeg na een tweejarig dienstverband, had de vrouw juist wrevel gewekt bij haar collega's door gebruik te maken van vette en rode hoofletters in haar mailtjes. Ook had ze nogal agressief gereageerd als men klachten over haar werkwijze had.

FOK!radio: 10 jaarsmeet bedreigd door faillissement

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Al maanden staat vast dat er aanstaande zaterdag 5 september een meet is omdat FOK! 10 jaar bestaat. En vanmiddag gingen modje Bi0garde en ForumAdmin Remlof de laatste puntjes op de i zetten op de camping in Utrecht. Maar daar kwam een onaangename verrassing: de camping zit in een faillissement en de meet kan heel misschien niet door gaan. FOK!radio was erbij en alle details hoor je zo live in de uitzending. Daarnaast vragen we ze hoe het ervoor staat en hoeveel mensen zich hebben aangemeld. We vragen het aan ze terwijl ze de camping inspecteren. Daarnaast hoor je natuurlijk alle plannen die er zijn voor zaterdag. Luisteren dus vanavond, live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten laten ook wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. FOK!ker binsmeister is deze week aan de beurt. Dus steek de kaarsen maar vast neer en leg het tijgervelletje op z'n plek! Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Zeer grote brand bij caravanhandel Mijdrecht

Bij een caravanhandel aan de Nijverheidsweg in Mijdrecht (provincie Utrecht) is vandaag een zeer grote brand uitgebroken. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer.

De brand gaat gepaard met grote rookontwikkeling. Onderzocht wordt of daarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen. Ook hebben zich enkele ontploffingen voorgedaan, vermoedelijk door gasflessen. Er zijn geen slachtoffers.

Fietsenneuker richt zich op meisjes

Een 52-jarige Brit had voor de rechtbank heel wat uit te leggen. Hij moest voor de rechter verschijnen omdat hij in een pub in Ayrshire twee serveersters lastig viel. De man, Robert Stewart, is veroordeeld voor zeven maanden cel.

Dit bleek niet de eerste keer te zijn dat de man veroordeeld werd. Hij kreeg namelijk eerder een voorwaardelijke straf omdat hij, in het bijzijn van twee vrouwen, seks had met een fiets.

 

[Upd] Bodul alsnog naar Sparta

Club Brugge leek de beste papieren te hebben, maar Darko Bodul gaat volgens De Telegraaf voor Sparta Rotterdam voetballen.

De spits van Ajax is al enige tijd in afwachting van de onderhandelingen tussen Ajax en geïnteresseerde clubs, maar lijkt alsnog nieuw onderdak te hebben gevonden.

Ajax en Sparta zijn het eens geworden over de huursom, waardoor het Club Brugge van Adrie Koster achter het net vist. Bodul heeft inmiddels te horen gekregen dat hij maandagavond niet meer in actie mag komen voor Jong Ajax.

Vorig seizoen maakte de Serviër, huisgenoot van Miralem Sulejmani, zijn debuut bij Ajax. Verder dan enkele invalbeurten kwam de bonkige spits niet.

Update:
De deal is rond, Bodul wordt voor één seizoen verhuurd aan Sparta.

Man werpt blik op buschauffeur

Wel eens een blik geworpen op een buschauffeur? Gelukkig doen de meesten dit figuurlijk.

Zondag echter hield de politie een persoon aan die letterlijk een blik had geworpen op een buschauffeur. In Beek bekogelde de man de chauffeur met een bijna vol blikje cola. Omdat deze 25-jarige man geen kaartje in de bus kon kopen, gooide hij uit kwaadheid zijn blikje frisdrank naar de chauffeur. 

Hierna sprong de onverlaat uit de bus, maar de chauffeur zag toch nog kans hem even verderop klem te rijden. Toevallig passeerde een politieman in burger en kon de blikjesgooier in de kraag vatten.

De buschauffeur hield er een pijnlijke nek aan over.

Met dank aan Samcali voor de submit!

Recordopbrengst Asielactie 2009

 5

De organisatiedames hadden het nooit durven dromen, maar de Asielactie 2009 heeft het volgende opgebracht: VIERENZEVENTIGHONDERDENTWEE-EURO-EN-NEGENENZEVENTIG CENT! € 7402,79! Deze fantastische opbrengst zal ten goede komen aan de Stichting Dierenthuis.

Van deze opbrengst is voor circa 2000 euro spullen gekocht om te kunnen schenken aan Dierenthuis, o.a. Gourmet kattenvoer, kauwstaven voor de honden, 1200 (!) keukenrollen, handschoenen, afwasborstels, onderleggers, desinfecterende zeep, allesreiniger, kattenbakken.

De overdracht van al deze spullen en de cheque met het resterende geld (meer dan 5000 euro dus!) zal op zaterdag 12 september worden overhandigd aan Dierenthuis.

In dit topic kun je alle overzichtjes zien van bedragen, gekochte spullen en uiteraard na 12 september ook foto's en filmpjes bekijken van de overdracht. Voor wie toch op de valreep even wil helpen, tot 8 september kun je je donaties nog storten.

We willen iedereen die zo enthousiast aan deze actie heeft meegewerkt enorm bedanken. Dankzij jullie hebben we deze recordopbrengst van de Asielactie 2009 kunnen behalen. Enorm bedankt aan alle donateurs en andere enthousiastelingen!

Tevens bijzonder grote dank aan Groene held Iteejer, die er voor gezorgd heeft dat er honderden FOK!nicks voorzien werden van een prachtig groen kleurtje.

Cabaretière aangeklaagd om schoonmoedergrappen

Schoonmoeders zijn een dankbaar onderwerp voor cabaretiers. Zo vult Youp van't Hek al decennialang complete shows met grappen over zijn schoonmoeder. De schoonmoeder van de Amerikaanse cabaretière Sunda Croonquist wil daar nu graag een eind aan maken, en heeft samen met haar echtgenoot en dochter een rechtszaak tegen Sunda aangespannen.

Zij klagen de comediènne aan voor het verspreiden van leugens en laster. Dankzij haar schoonmoedergrappen tijdens shows in nachtclubs en op onder andere Comedy Central heeft Croonquist haar schoonfamilie in een kwaad daglicht gesteld.

Een van de vele grappen die schoonmoeder Ruth niet kan waarderen, is het volgende: "Toen ik mijn schoonmoeder voor het eerst ontmoette, zei ik 'dankjewel dat je me wil ontvangen, Ruthie'. Waarop zij zei: 'Het genoegen is geheel aan mijn kant, ga zitten' en vervolgens tegen de huishoudster fluisterde 'Leg mijn portemonnee even opzij'.'"

Sunda heeft in elk geval geen dure advocaat. De cabaretière, die in Beverly Hills woont, wordt namelijk vertegenwoordigd door het advocatenkantoor van haar echtgenoot.


Je moet er van houden...

Phoenix Wright: de musical

Phoenix Wright is de meest gevreesde advocaat in de wondere wereld van de Nintendo DS. De beste man heeft meerdere games op zijn naam staan waarin spelers verschillende zaken op moeten lossen door het ondervragen van getuigen en het presenteren van bewijs. In Japan zijn ze zo dol op de kerel dat er een heuse musical rond Phoenix Wright is verschenen. Hieronder enkele beelden inclusief ondertiteling.


Ratchet & Clank: A Crack in Time krijgt demo

Insomniac Games werkt momenteel aan de opvolger van Ratchet & Clank: Tools of Destruction, genaamd Ratchet & Clank: A Crack in Time. In deze game proberen helden Ratchet en Clank elkaar terug te vinden en komen ze voor een aantal morele keuzes te staan. Insomniacs James Stevenson heeft vandaag aangegeven dat er een demo zal verschijnen voor Ratchet & Clank: A Crack in Time. Wanneer deze demo precies zal verschijnen is nog niet bekend.


FC Groningen huurt ervaren spits Nordstrand

Het duurde eventjes, maar FC Groningen heeft een nieuwe spits. De ploeg van Ron Jans huurt Morten Nordstrand van FC Kopenhagen en heeft tevens een optie tot koop bedongen, zo meldt de club op zijn eigen website.

De 26-jarige Nordstrand is achtvoudig Deens international en heeft drie interlanddoelpunten achter zijn naam staan. Hij heeft in 99 competitiewedstrijden in Denemarken 45 doelpunten gemaakt.

Met Nordstrand heeft Groningen de zo gewenste opvolger van Marcus Berg eindelijk binnen. FC Groningen volgt Nordstrand al vier jaar, zo laat de club weten in de verklaring. "We zagen hem in 2005 voor het eerst in actie bij zijn eerste profclub Lyngby, toen uitkomend in de tweede divisie", aldus manager technische zaken Henk Veldmate.

"Deze zomer hebben wij opnieuw geprobeerd hem naar de Euroborg te halen, maar dat was onhaalbaar. Totdat we vorige week signalen kregen dat er wel over een transfer te praten was, nadat FC Kopenhagen zich niet wist te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Daar zijn we direct op ingesprongen en dat heeft nu tot deze overgang geleid", aldus Veldmate.

"We kennen hem heel goed. Nordstrand is een jongen die in zijn spel altijd in de richting van het vijandelijke doel handelt. Hij weet goed positie te kiezen in het strafschopgebied en is altijd op zoek naar het doel. Hij is een jongen die bewezen heeft dat hij doelpunten kan maken."

"Ik weet dat de club me al jaren volgt en dat streelt me", is de eerste reactie van de speler zelf. "Ik ken Nicklas Pedersen en ook Oluwafemi Ajilore, die beiden in Denemarken speelden. Ik beschouw mijn overgang als een stap omhoog. Ik denk dat de Eredivisie van een hoger niveau is dan de Deense competitie. In Nederland wordt technisch verzorgd voetbal gespeeld en daar denk ik prima in te passen en goed tot mijn recht te komen."

Uitzendbureau jat naaktfoto's tennister

Bij onze zuiderburen is een klein relletje ontstaan rond naaktfoto's van Kirsten Flipkens. De 23-jarige, Vlaamse tennister heeft de foto's laten schieten voor een naaktkalender van Henk Van Cauwenbergh. Nu blijken de naaktfoto's voor meer doeleinden te zijn gebruikt dan alleen een kalender.

"De foto's zijn ook gebruikt voor een promotiecampagne van een uitzendbureau", laat Flipkens weten. "Bovendien andere en meer foto's dan die waarvoor ik mijn toestemming heb gegeven. Mijn vader is aan het onderzoeken wat we daar kunnen tegen ondernemen."

Nieuwsgierig geworden naar de foto's? De naaktfoto's, met slurf, zijn hier in een slidehow te bewonderen

'FC Twente rond met spits van Hoffenheim'

FC Twente heeft zo goed als zeker een nieuwe spits in huis. De Braziliaan Luis Wellington staat op het punt om te verkassen naar de club uit Enschede.

Twente zal de 22-jarige Wellington op huurbasis overnemen van het Duitse 1899 Hoffenheim. Vanavond zal de Braziliaan als alles goed verloopt nog medisch gekeurd worden.

Wellington zal in eerste instantie fungeren als stand-in voor spits Blaise N'Kufo. De aanvaller kwam vorig seizoen tot negentien wedstrijden voor Hoffenheim, waarin hij driemaal doel trof.

Léonard: "Wasilewski verdient blessure"

Philip Léonard weet het zeker; Anderlecht-speler Wasilewski, die gisteren na een uiterst grove charge van Standard-speler Axel Witsel zwaargeblesseerd raakte, verdient zijn dubbele open beenbreuk. Dit vertelde de oud-Feyenoorder in zijn column in Sud Presse.

Terwijl al onze Zuiderburen de aanslag van Witsel op Wasilewski maar niet kunnen bevatten, is Léonard duidelijk in zijn column. Hij vertelt: ""Ik ben geneigd te zeggen dat Wasilewski zijn verdiende loon kreeg. Hij speelt zo ruw."

Ook vertelt Léonard dat hij fan is van Witsel: "Ik ben een grote bewonderaar van Witsel en ik kan nauwelijks iets slechts van hem zeggen. Natuurlijk mogen we geen excuses zoeken voor deze overtreding. Toch moet hij voor mij niet lang geschorst worden. Twee speeldagen schorsing moet volstaan. Ik denk dat hij de ernst van zijn fout al ingezien heeft toen hij afdroop richting kleedkamers. Toen hij in het duel ging, vermoedde hij niet dat zijn tackle zoveel schade zou aanrichten."

Wasilewski liep afgelopen zondag de zware blessure op tijdens het duel tussen Anderlecht en Standard Luik. De eindstand was 1-1.

Mickey Mouse wil de Hulk inlijven

Walt Disney, het grootste entertainmentbedrijf ter wereld, wil de uitgever van stripboeken Marvel Entertainment overnemen voor een bedrag van 4 miljard dollar. Dat heeft Walt Disney vandaag bekendgemaakt.

Marvel is eigenaar van klassiekers als Spider-man, de Hulk en Iron Man. Het gaat om de grootste overname in de entertainmentbranche tot nu toe dit jaar.

Walt Disney, vooral bekend van Donald Duck en Mickey Mouse, financiert de deal met aandelen en contanten.

Disney koopt Marvel Entertainment

Disney koopt Marvel Entertainment. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Disney zag helden als Spider-Man, de Hulk, Iron Man, de X-men en andere groten wel zitten en neemt Marvel Entertainment daarom over voor ruim vier miljard dollar. Met deze overname krijgt Disney de controle over alle Marvel strips, films en uiteraard ook over de games. De overname is nog niet helemaal rond, deze moet namelijk nog goed gekeurd worden door aandeelhouders en de antitrust, maar dit zal vermoedelijk geen tegenwerking veroorzaken.

SEGA, Capcom, THQ en Activision hoeven echter niet beginnen te zweten. Zij mogen de games blijven ontwikkelen, in ieder geval tot hun contracten zijn afgelopen. Daarna zal er onderhandeld worden over de verdere gang van zaken. Hieronder kun je zien wat Disney en Marvel te zeggen hebben over de situatie.

Disney
"This transaction combines Marvel's strong global brand and world-renowned library of characters including Iron Man, Spider-Man, X-Men, Captain America, Fantastic Four and Thor with Disney's creative skills, unparalleled global portfolio of entertainment properties, and a business structure that maximizes the value of creative properties across multiple platforms and territories," said Robert A. Iger, President and Chief Executive Officer of The Walt Disney Company. "Ike Perlmutter and his team have done an impressive job of nurturing these properties and have created significant value. We are pleased to bring this talent and these great assets to Disney."

Marvel
"Disney is the perfect home for Marvel's fantastic library of characters given its proven ability to expand content creation and licensing businesses," said Ike Perlmutter, Marvel's Chief Executive Officer. "This is an unparalleled opportunity for Marvel to build upon its vibrant brand and character properties by accessing Disney's tremendous global organization and infrastructure around the world."


Chimpansee geeft poemajong de fles

Verzorgers van het TIGERS-instituut in het Amerikaanse South-Carolina hebben een chimpansee geleerd een poemawelp te verzorgen. 

Chimpansee Anjana helpt de verzorgers met allerhande taakjes. Zo geeft ze bijvoorbeeld ook poema Sierra de fles.

Directeur Bhagavan Antle van het 'Institute of Greatly Endangered and Rare Species', zoals TIGERS voluit heet, verklaart in een reactie: 

"Chimpansees leren snel en imiteren gedrag, dus duurde het niet lang voor ze het juiste gedrag om met kittens om te gaan, ontwikkeld had".

Klik hier voor een foto. 

Met dank aan tracer60 voor de submit!

Armstrong wil Contador in 2010 verslaan

Lance Armstrong wil zijn rentree in de wielersport volgend seizoen nog meer glans geven. De Texaan, die in 2010 met een eigen wielerploeg zal gaan rijden, wil de Tour de France ditmaal winnen.

Armstrong werd dit jaar derde in La Grande Boucle en heeft zich voorgenomen om Alberto Contador, de winnaar van de afgelopen editie, volgend jaar te verslaan. "Ik kan Contador kloppen," aldus de Texaan, die er geen doekjes omheen wondt.

De Tour de France van 2009 verliep voor Armstrong niet van een leien dakje. "Er zijn zware momenten van spanning geweest tussen Alberto en mij," liet hij weten. "Maar ook andere mensen van het team voelden de spanning. Het was zelfs zo erg dat we een paar keer in absolute stilte gegeten hebben in het hotel. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt in mijn wielercarrière."

[Vuelta] Henderson wint sprint in Venlo

Greg Henderson heeft de derde etappe in de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Nieuw-Zeelander was de snelste in de sprint in de etappe van Zutphen naar Venlo. Achter de Columbia-renner werd Borut Bozic tweede, voor Oscár Freire.

De etappe over 184 kilometer werd kleur gegeven door een kopgroep van drie man. Uit het vertrek demareerden Lars Boom (Rabobank), Johnny Hoogerland (Vacasoleil) en Jesús Rosendo (Andalucía). Zij kregen een voorsprong van bijna tien minuten, maar ze werden op ruime afstand van de finish toch weer ingelopen. Rosendo was op vijftien kilometer van de meet de laatste die gegrepen werd.

Het hele peloton maakte haar op voor de massasprint die ook kwam. Op dertien kilometer van de streep was er nog wel een valpartij waarbij Chris Horner en Tyler Farrar betrokken waren, maar zij konden weer aansluiten. In de laatste kilometer zat nog een chicane in de weg waar Vacansoleil handig gebruik van maakte. Zijn wisten zo drie man op kop te krijgen, waaronder Bozic. Hij sprintte goed, maar Henderson wist hem in de laatste vijftig meter toch nog te passeren. Achter dit duo volgden Freire, André Greipel en William Bonnet. Beste Nederlander was Tom Leezer op plaats twintig.

Fabian Cancellara blijft aan de leiding in het klassement. De Zwitser uit de Saxobank-formatie verwachtte onder meer aanvallen van Tom Boonen, maar deze bleven uit. Cancellara heeft nu een voorsprong van zes seconden op Henderson en acht seconden op de winnaar van gisteren Gerard Ciolek. Jens Mouris staat op veertien seconden nog altijd zesde. Twee seconden daar achter staat Boom op plaats zeven.

Uitslag Vuelta etappe 3

Pos.RennerNat.TeamTijd
1Greg HendersonNZLColumbia4:41.01
2Borut BozicSLOVacansoleilz.t.
3Oscár FreireSPARabobankz.t.
4André GreipelDUIColumbiaz.t.
5William BonnetFRABouygues Telecomz.t.
6Tom BoonenBELQuickstepz.t.
7Roger HammondGBRCervéloz.t.
8Wouter WeylandtBELQuickstepz.t.
9Stuart O'GradyAUSSaxo Bankz.t.
10Jürgen RoelandtsBELSilence Lottoz.t.
20Tom LeezerNEDRabobankz.t.

Klassement na etappe 3

Pos.RennerNat.TeamTijd
1 Fabian Cancellara ZWI Saxo Bank 4:48:32
2 Greg HendersonNZLColumbia+0.06
3 Gerald Ciolek DUI Milram +0.08
4 Tom Boonen BEL Quick-Step +0.09
5 Tyler Farrar VS Garmin +0.12
6 Jens MourisNED Vacansoleil +0.14
7 Lars BoomNED Rabobank+0.16
8 Daniele Bennati ITA Liquigas z.t.
9 Roman Kreuziger TSJ Liquigas +0.17
10 David García SPA Xacobeo +0.18

VDB: "Zonder ploeg stop ik ermee"

Frank Vandenbroucke hangt zijn fiets aan de wilgen als hij er niet in slaagt om een ploeg te vinden. Landbouwkrediet en Silence-Lotto waren in de markt voor de Belg, maar het is vooralsnog niet concreet.

"Bij Landbouwkrediet ging manager Gérard Bulens en de belangrijkste manager van de bank akkoord, maar de tweede in rang niet. Daarom is de deal niet doorgegaan. Bij Silence-Lotto zei manager Marc Sergeant niet nee, maar ik heb sindsdien niets meer gehoord," liet Vandenbroucke in een reactie weten.

Vandenbroucke hoopt in elk geval op clementie van de Belgische bond. Ook de hulp van zijn oom zou nodig zijn. "Ik hoop dat ik van de bond de Franco Belge mag rijden met de "nationale ploeg" die mijn oom Jean-Luc op poten wil zetten. Misschien is die ploeg van mijn oom de weg naar een nieuw team voor 2010, want zonder ploeg stop ik ermee. Ik kan op deze manier niet voortdoen."

Nooit meer vissen in de regen

Activision brengt volgende maand in Amerika Rapala: We Fish uit. Dit visspel wordt geleverd met een hengel die je kunt bekijken op de onderstaande screenshots. Met de game wil men het vissen op een komische manier insteken. Dit is onder andere gedaan door vissen persoonlijkheden en rare gezichtsuitdrukkingen te geven.

De game bevat een aantal modi, waaronder een 4-speler splitscreen modus en een multiplayer modus. In Europa zal het spel 6 november verschijnen.Kroon vertrekt bij Team Saxo Bank

Karsten Kroon vertrekt na dit seizoen bij Team Saxo Bank. Dit heeft de Drent vandaag bekend gemaakt. Het is nog niet duidelijk waar de Nederlander in 2010 zal gaan rijden.

Er zijn wel een aantal ploegen, die in het geruchtencircuit worden genoemd. Het zou gaan om Team Sky, Vacansoleil, BMC Racing en Team RadioShack. Kroon was sinds 2006 in dienst van Team Saxo Bank en reed daarvoor ook nog voor Rabobank.

Ooijer en Afellay melden zich af bij Oranje

André Ooijer en Ibrahim Afellay hebben zich afgemeld voor het Nederlands elftal.

Ooijer kampt met een liesblessure, terwijl Afellay last heeft van de hamstring. Nederland speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Japan, de woensdag daarop is Schotland de tegenstander in een WK-kwalificatieduel. Ooijer kan in de laatste duel misschien meedoen, voor Afellay komen beide duels te vroeg.

Het is nog niet bekend of bondscoach Bert van Marwijk vervangers oproept.

Wasilewski waarschijnlijk jaar uitgeschakeld

Anderlecht zal het waarschijnlijk een jaar moeten doen zonder Marcin Wasilewski. De verdediger liep in het competitieduel met Standard Luik een dubbele beenbreuk op na een tackle van Axel Witsel.

Wasilewski onderging gisteravond al een eerste ingreep, waarbij de wond werd schoongemaakt. "Het risico op een infectie is erg groot. Daarom krijgt Marcin nu enkele dagen antibiotica," aldus Anderlecht-woordvoerder David Steegen. "Pas over vijf à zes dagen zal hij definitief geopereerd worden. Maar nu staat al vast dat Wasilewski minstens tien tot twaalf maanden buiten strijd zal zijn."

Anderlecht had gisteravond nog meer tegenslag, want Jan Polak scheurde zijn kruisbanden en zal minstens een half jaar zijn uitgeschakeld.

GVVV verwijdert verdachte speler uit selectie

Zaterdaghoofdklasser GVVV heeft Dennis Schaap uit de selectie verwijderd. De 22-jarige verdediger zit in de gevangenis op verdenking van beroving van een geldloper.

Vandaag dient Schaap voor de rechter te verschijnen, samen met een 23-jarige handlanger. De afgelopen twee seizoenen kwam de bij FC Utrecht opgeleide speler uit voor GVVV, maar hij is niet langer welkom in Veenendaal.

Op 15 mei zou Schaap in Bilthoven de geldloper mishandeld en beroofd hebben. Daarbij maakte hij 3950 euro buit. Schaap zou gokschulden hebben gehad. De handlanger van Schaap wordt verder nog verdacht van inbraak in de kantine en sponsorruimte van GVVV.

'Macaulay Culkin vader Blanket'

Ja, lieve lezers: het wordt steeds bizarder rond Michael Jackson. Het laatste gerucht is dat Home Alonester Macaulay Culkin de vader is van Jackson's jongste zoon Blanket.

Macaulay, die nu 29 is, kent Michael al sinds dat hij kind was. Jackson wenste altijd al een kind als de Home Alone-acteur. Bovendien is Macaulay peetvader van Paris en Prince, de andere Jackson-nazaten. Culkin figureerde in Black or White, sliep regelmatig bij Wacko Jacko en getuigde ook vóór Michael tijdens de geruchtmakende pedo-aanklachten. Waarom Jackson niet gewoon zijn eigen zaad afstond aan de draagmoeder maakt de bron niet bekend.Was Macaulay spermadonor voor Michael?

Sollied per direct weg bij Heerenveen

Heerenveen trainer Trond Sollied gaat per direct weg bij zijn club. De Noor, die sinds de zomer van 2008 aan het roer stond bij de Friese club, kwam samen met de club tot de conclusie dat de samenwerking niet heeft gebracht wat ze beide van verwacht hadden.

Vorig jaar werd Heerenveen nog onder zijn leiding vijfde in de Eredivisie en werd de beker gewonnen. Afgelopen donderdag werd de groepsfase van de Europa League nog behaald door PAOK Saloniki uit te schakelen. Op dit moment staat de ploeg echter pas vijftiende in de competitie met slechts vier punten.

De training van de ploeg wordt voorlopig geleid door hoofd opleidingen Jan de Jonge en Johnny Jansen, trainer van de beloften. Waarschijnlijk zal De Jonge voorlopig als interim-trainer fungeren.

Man overlijdt na bezoek Mystery Land

Een 21-jarige inwoner van Spanbroek (Noord-Holland) is in de nacht van zaterdag op zondag overleden na een bezoek aan het festival Mystery Land in Haarlemmermeer. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Op de terugweg van het feest werd de man ter hoogte van Berkhout in het bijzijn van zijn vrienden plotseling onwel. Hij is gereanimeerd en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later die nacht overleed.

De politie wilde niets zeggen over de doodsoorzaak van de man. Een woordvoerster van de GGD Hollands Noorden bevestigde vandaag desgevraagd dat de man een niet-natuurlijke dood is gestorven.

[MotoGP] Lorenzo: "Titel is weer mogelijk"

Jorge Lorenzo gelooft weer helemaal in zijn titelkansen. De Spanjaard won zondag op Indianapolis de MotoGP-race, terwijl zijn Yamaha-teamgenoot en klassementsleider Valentino Rossi niet aan de finish kwam. De voorsprong van de Italiaan op Lorenzo bedraagt nog 25 punten.

"Voor deze race zei ik dat het bijna onmogelijk was, maar nu zeg ik dat het lastig, maar niet onmogelijk is. Het is mogelijk," zei Lorenzo. "Als je wilt winnen, dan zit je altijd op de limiet. De laatste twee races zat ik op de limiet om te winnen en ik crashte, dus ik was wat teleurgesteld."

"Vandaag was de situatie anders en waren het Valentino en Dani (Pedrosa, red.) en dat was voor mij fantastisch. Het was lastig voor mij om twintig ronden lang de concentratie vast te houden, omdat ik wat verveeld raakte. Maar je kunt niet gaan ontspannen, want als je aan andere dingen denkt, dan kun je crashen."

Ook B-staal Astarloza positief

De UCI heeft bekend gemaakt dat ook de B-staal van Mikel Astarloza positief was op cera. De Spaanse renner, die bij een test buiten competitie voor de Tour werd betrapt, riskeert hierdoor een schorsing van twee jaar.

De renner van Euskaltel, die eerder nog verklaarde onschuldig te zijn, kon aan de Tour de France deelnemen omdat de resultaten van de test pas na de Tour bekend werden gemaakt. In diezelfde Tour won de 29-jarige Astarloza nog de zestiende etappe.

Tiener verbrast lottogeld

Zes jaar geleden won de toen 16-jarige Britse Callie Rogers 1,9 miljoen pond (ruim twee miljoen euro) in de lotto. Inmiddels heeft ze het hele bedrag verbrast en woont ze weer bij haar moeder. Het geld is opgegaan aan drank, borstvergrotingen en cocaïne.

In een interview met News of The World stelt Callie dat ze het 'onverantwoordelijk' vindt dat ze op zo'n jonge leeftijd zoveel geld kreeg. "Ik zou willen dat ik dat geld nooit gewonnen had", stelt de Britse. "Ik was te jong om met zoveel geld om te kunnen gaan. De afgelopen jaren ben ik diep gezonken."

Callie spendeerde de afgelopen zes jaar maar liefst een kwart miljoen pond aan cocaïne. Ook een gezinsvakantie van 200.000 pond was geen probleem voor de lottowinnares. Het resterende bedrag ging op aan plastische chirurgie en drank.

Geband tot het jaar 9999 wegens cheaten

Capcom is niet mild als het gaat over cheaten dat blijkt wel nadat een speler van Monster Hunter 3 geband is tot het jaar 9999. De speler had een mod in de data gebruikt bij het spelen van Monster Hunter 3 en daardoor heeft Capcom de speler een ban opgelegd. Daarnaast is vermeld dat als de speler nadat de ban is afgelopen nog een keer cheat dat hij nooit meer de game online kan spelen. Of dit serieus is of een fout in de automatische berichtgeving is niet bekend.

Vertaling van onderstaande afbeelding:

Dear Customer

You are presently banned for using modded data to connect online. The ban will be left at 22:49 on 12/12/9999. The next time you violate the terms of use, you will never again be able to connect.Patiënt 4 dagen vermist in ziekenhuis

Een 62-jarige man die aan Alzheimer leidt, is vier dagen spoorloos geweest binnen de muren van het Jan Palfijnziekenhuis in Gent. De man werd teruggevonden op een technische afdeling die al twee keer doorzocht was.

De man die in het ziekenhuis verblijft, werd afgelopen donderdag vermist, maar omdat hij niet op de camerabeelden te zien was, moest hij zich nog in het ziekenhuis bevinden. Gisteren werd hij levend, maar uitgedroogd en verzwakt, gevonden op een verdieping van het ziekenhuis die in gebruik is als technische afdeling.

De man is direct naar de intensive care gebracht en het gaat inmiddels weer beter met hem.

Force India: "Spa was geen uitschieter"

Het Formule 1-team Force India heeft gezegd dat de tweede plaats op Spa-Francorchamps gisteren geen uitschieter is. De Indiase renstal wil op Monza over twee weken laten zien dat ze de snelheid die het in België had vast heeft weten te houden.

Giancarlo Fisichella pakte een fraaie poleposition op Spa en reed de eerste ronden van de race aan de leiding. Bij de herstart na de safety carsituatie verloor de Italiaan de leiding aan Kimi Räikkönen die handig gebruik maakte van KERS. Daarna bleef de Force India de hele race de achtervleugel van de Ferrari in het zicht houden.

In de afgelopen races presteerde de Indiase renstal zeer constant en met weinig downforce is de auto enorm snel. Daarom wordt verwacht dat de VJM02 in Monza weer snel zal zijn en punten zal pakken. "Waarom niet," zei teambaas Vijay Mallya. "We weten dat de auto snel is, verschrikkelijk snel zelfs. De sectortijden laten het ons zien en Monza zal onze auto liggen."

Operationele directeur Simon Roberts omschrijft het als volgt: "Onze auto is snel op de rechte stukken. Ik zou willen zeggen dat we dat nagestreefd hebben, maar dat is niet zo. Wat we geprobeerd hebben is om werkende upgrades op de auto te zetten om meer downforce te krijgen. De upgrade in Valencia leverde weinig weerstand op en dat was goed voor Spa en Monza. We hebben volgende week een aerodynamica test, dus we komen met meer data naar Monza."

'Arme' Schwarzenegger verpatst spullen op eBay

Arnold Schwarzenegger, gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, is de schaamte voorbij. Om geld te verdienen voor zijn praktisch failliete staat houdt hij momenteel een grote uitverkoop van staatseigendommen.

Via internetveilingen en openbare verkopen - 'garage sales' - hoopt hij enkele miljoenen bij elkaar te schrapen door onder meer gevangeniskleren (5 dollar voor een jeans en T-shirt), houten bureaus (30 dollar), Blackberry's (25 dollar), laptops (200 dollar) en auto's (vanaf 1.000 dollar) te verkopen.

'Alle beetjes helpen', zo zei een montere Schwarzenegger bij de start van de 'Great California Garage Sale'.

Een 'garage sale' is een typisch Amerikaans fenomeen waarbij overtollige huisvoorraad in de garage en voortuin te koop wordt aangeboden. Tot voor kort gebeurde dat vooral na een grote schoonmaak. Tegenwoordig is het voor steeds meer Amerikanen die onder de crisis lijden een manier om het inkomen wat aan te vullen.

Via de internetsites eBay en Craiglist kan worden geboden op spullen die voorzien zijn van een echte handtekening van Schwarzenegger. Zaterdag werd bijvoorbeeld op eBay 1.775 dollar geboden op een leren jack met daarop Schwarzeneggers handtekening.

Een belangrijk onderdeel van de uitverkoop betreft de verkoop van ruim 500 overheidswagens die door Schwarzenegger 'overbodig' zijn verklaard.

Vrijdag, de eerste dag van de de uitverkoop, werd een miljoen dollar verdiend, ongeveer 0,00384 procent van het totale begrotingstekort van 26 miljard dollar (19,4 miljard euro).


'Arme' Schwarzenegger verpatst spullen op eBay  (foto: DAG)

Aboutaleb: 'rellen voorbereiden strafbaar'

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil dat het voorbereiden van rellen door hooligans strafbaar wordt. Dat stelt hij vandaag in een interview in nrc.next. Hiermee wil hij voorkomen dat evenementen zoals het strandfeest vorige week in Hoek van Holland opnieuw op geweld kunnen uitlopen.

"Ik wil juridische instrumenten om deze lieden voortijdig in de kraag te vatten. Net als onder de terreurwet zou ook in de voetbalwet samenscholing met een bepaald doel strafbaar gesteld moeten worden", stelt Aboutaleb.

De burgemeester noemt de nieuwe voetbalwet die nu ter goedkeuring bij de Eerste Kamer ligt "niet toereikend. Ik wil een stap verder gaan, want met Hoek van Holland is een grens gepasseerd. Dit is onacceptabel en zal met wortel en tak moeten worden uitgeroeid."

Aboutaleb wil hooligans al strafbaar maken als ze alleen al voorbereidingen treffen voor rellen. "Ze manifesteren zich op internetfora en Hyves, ze chatten, bellen en sms'en. Als we nu op een site lezen dat ze elkaar ergens willen treffen, kunnen we niet optreden."

Aboutaleb: Maak rellen voorbereiden strafbaar  (foto: ANP)

Vrijspraak voor urinewerper

De man uit Borne die in maart een emmer urine over een agente wierp, is vrijgesproken. Volgens de rechter ging het slechts om een ongelukje.

De man gooide de urine uit zijn dakraam, omdat hij boven geen toilet heeft waarin hij zijn behoefte kwijt kan, meldt RTV Oost. Volgens de man "gooit hij zijn uitwerpselen altijd in de dakgoot" . Het was puur toeval dat de agente op dat moment onder zijn raam stond en daardoor de volle lading over haar heen kreeg.

De politievrouw was op dat moment bezig met de aangifte van een 46-jarige vrouw die zou worden bedreigd door de 54-jarige urinegooier. Hij zou de vrouw ook met een mes achterna hebben gezeten.

De man werd daarom in maart aangehouden wegens bedreiging en vernieling. De rechter oordeelde nu dat de man niet express de urine had gegooid. Wel heeft hij uit zichzelf de stomerijkosten van de agente betaald.

NAC wil Leonardo contracteren

Leonardo zet mogelijk zijn loopbaan voort bij NAC Breda. De Braziliaanse aanvaller is werkloos sinds Ajax zijn contract niet verlengde en traint sindsdien al met de club uit Breda mee.

"Leonardo is sowieso een meerwaarde voor ons. al moeten we wel duidelijke afspraken maken over de manier waarop we nu bij NAC werken," zei trainer Robert Maaskant tegen BN de Stem over de Braziliaan die twee jaar geleden ook al een jaar in Breda speelde.

'Pantelic zegt 'ja' tegen Ajax'

Ajax gaat ervan uit Marko Pantelic vandaag te presenteren als nieuwste aankoop. De Servische spits heeft zijn toezegging gedaan in Amsterdam te tekenen, aldus De Telegraaf.

Daarmee krijgt Martin Jol de zo gewenste spits één dag voor het sluiten van de transfermarkt. De 30-jarige aanvaller kwam de afgelopen seizoenen uit voor Hertha BSC, maar kwam door een conflict met de technische staf niet meer in de plannen voor van de Duitse hoofdstedelingen.

Pantelic ondergaat vandaag de medische keuring, waarna Ajax hem hoopt te presenteren. Zondag gaf hij al aan een éénjarig contract van de Amsterdammers voorgeschoteld te hebben gekregen.

"Ik kijk uit naar Ajax", zei hij zondag. "Ik hoop dat ik de club verder kan helpen." Pantelic speelde eerder onder meer voor Paris St. Germain, Celta de Vigo en Rode Ster Belgrado.

Hirsch Ballin gewond tijdens kabinetsuitje

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie is eergisteren tijdens het jaarlijkse kabinetsuitje gewond geraakt. Op een hindernisbaan in de omgeving van Amersfoort kwam hij volgens zijn woordvoerster "ongelukkig ten val", waardoor hij letsel in z’n gezicht heeft opgelopen.

Hirsch Ballin moest naar het ziekenhuis om daar een wond op z’n voorhoofd te laten hechten. De CDA-bewindsman zal zijn werk op het ministerie naar verwachting snel hervatten. "Hij is even afwezig, maar werkt gewoon door", zei de woordvoerster.


Hirsch Ballin gewond tijdens kabinetsuitje  (foto: DAG)

Nieuwe computer stuurt Maastrichts rooster in de war

Ongeveer 600 studenten van Universiteit Maastricht kunnen deze week nog geen college volgen en moeten wachten tot volgende week. Door technische storingen met een nieuw computersysteem is het niet gelukt de roosters op tijd klaar te hebben.

De gedupeerde studenten zitten op het University College Maastricht (UCM), een onderdeel van de faculteit Humanities and Sciences. De overige studenten konden vandaag wel gewoon aan de slag, hun roosters waren net op tijd klaar.

Dat de UCM-studenten pech hebben, komt omdat veel van hun docenten werkzaam zijn aan andere faculteiten en onderdelen van de universiteit. Zij konden niet meer op tijd ingepland worden.

'Wereldkampioen Ballan naar BMC'

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport zal Alessandro Ballan volgend jaar uitkomen voor het Amerikaanse BMC Racing Team. De Italiaan, die vorig jaar wereldkampioen werd in Varese, heeft een aanbieding van zijn huidige ploeg Lampre naast zich neergelegd.

Ballan zelf wil nog niet bevestigen dat het ProContinentale BMC zijn nieuwe team is: ”Ik heb ervoor gekozen om naar een nieuwe ploeg te gaan. Ik wil naar een buitenlandse ploeg om Engels te leren en iets van de wereld te zien. Het klopt dat het geen ProTour-team is, maar wanneer je over goede renners beschikt, komen de wildcards vanzelf.”

Ballan, die een paar weken terug de Ronde van Polen op zijn naam schreef, kon ook op interesse rekenen van onder andere Rabobank en Garmin.

Hind geschokt door blote tiet

Hind is geschokt door het feit dat haar linkerborst ontbloot werd op live televisie. Het gebeurde tijdens 'Lets Dance' op RTL4 tijdens een Dreamgirls-optreden.

Terwijl de discussie bij het koffiezetapparaat op de werkvloer gaat of het al of niet expres was, komt Hind met de uitslag: het ging per ongeluk. "Op het moment dat het gebeurde, dacht ik dat niemand het had gezien. Het ging allemaal zo snel. Nooit zal ik naakt poseren voor een blad ofzo. Laat staan dat dit de bedoeling was. Nee, het tonen van mijn blote borst hoorde niet bij de act."

Overigens is het niet zo dat Hind zich nu niet meer op straat durft te vertonen. "Ik had liever gehad dat het niet was gebeurd. Maar ik durf nog wel over straat hoor." De blote borst zie je hieronder.
Blote tiet. (bron: RTL4)

Coldcase dood Rolling Stones-lid

De dood van de voormalige gitarist van de Rolling Stones, Brian Jones, wordt opnieuw onderzocht. Dat heeft de Britse politie bekendgemaakt, aldus de BBC. Brian Jones (27) werd in juli 1969 dood gevonden op de bodem van zijn eigen zwembad bij zijn huis Cotchford Farm in East Sussex.

Vanaf het begin zijn er veel speculaties over zijn dood geweest. Volgens een onderzoek was er sprake van een ongeluk. Maar geruchten over moord vanwege een ruzie bleven tot op de dag van vandaag aanhouden.

Volgens een woordvoerder heeft de politie documenten gekregen die verband houden met de dood van Jones en mogelijk een nieuw licht op de zaak kunnen werpen. Hij voegde eraan toe dat het nog te vroeg is of te zeggen of het onderzoek daadwerkelijk wordt heropend.


Dood voormalig lid Rolling Stones onderzocht  (foto: DAG)

Twente ruilt Hersi in voor Fin

FC Twente-speler Youssouf Hersi zet zijn loopbaan voort bij AEK Athene. De middenvelder kon niet meer op veel speeltijd rekenen en mocht vertrekken. In Griekenland heeft hij een contract voor een jaar getekend met een optie voor nog twee jaar.

Middenvelder Perparim Hetemaj zal de omgekeerde weg bewandelen. De 22-jarige Finse international stond stond de afgelopen jaren onder contract bij AEK, maar werd vorig seizoen verhuurd aan Apollon Kalamarias.

Experimentele televisie op Ned. 3

Vanavond om 20:30 uur gaat het TV Lab van start, een week lang experimentele programma's op Nederland 3. De kijkers mogen hierna bepalen welke programma’s ze willen zien op televisie.

Het idee komt van zendercoördinator Roek Lips, die met deze thema-week de creatieve geest van programmamakers nog meer wil stimuleren. "Er moet meer out of the box’ worden gedacht. Voor TV Lab geldt dan ook het enige criterium: is dit programma echt vernieuwend?", legt Lips uit in de Spits.

Nederland 3 geeft in totaal 19 programma’s deze week de kans te laten zien wat ze kunnen. Een kijkerspanel met ruim 5.000 jongeren beoordeelt de programma's. Het panel in combinatie met de kijkcijfers bepaalt of een titel mag terugkeren.

Op de eerste avond opvallend veel VPRO: Brainstorm (met Draadstaal-duo Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven) en Hall of Fame (met Jiskefet-typetje Oboema).

In Brainstorm krijgen Dennis en Jeroen een uur de tijd om een film te bedenken. De kijker ziet flarden uit deze brainstormsessie versneden met scenes uit de film, schrijft Blog.nl.  Ze krijgen daarbij de hulp van Victoria Koblenko en Wilfried de Jong.

Hall of Fame is dan weer een cultureel magazine over hedendaagse kunst met een Nederlandse gast die internationale bekendheid geniet op het gebied van design, dans, architectuur of schilderkunst. In deze pilotaflevering is choreograaf Adriaan Luteijn te gast bij Oboema.

Aansluitend volgt Gangmakers, dat elke avond vier minuutjes is te zien. Gangmakers is een satirisch programma, gesitueerd op een kantoor waarbij wordt gedraaid vanuit één vast camerastandpunt: naast de kapstok in de hal. Met onder anderen Halina Reijn, Ton Kas en Bracha van Doesburg.

Ook elke dag (met uitzondering van vrijdag) is een kwartiertje Blikvoer.tv, wat meteen de tv-comeback van Giel Beelen is. Het levendige www.blikvoer.tv nu ook live op televisie met debatteren via internet, online stemmen, reageren via Twitter en de webcam.

De bekende Jakhals uit DWDD, Frank Evenblij, presenteert, na het sportjournaal,  ‘Comedy Corner’. Dit eenmalige programma is een verkenningstocht in de wereld van de comedy, met binnen- en buitenlandse comedians en veel fragmenten.

Afsluiter ‘The Wrong Door’ is een comedyshow met special effects als onderdeel van het dagelijks leven. In deze wereld zijn superhelden en dinosaurussen gemeengoed in de dagelijkse draaimolen van autoachtervolgingen, ontploffingen en een avondje in de kroeg.


Publieke omroep toont experimentele televisie  (foto: DAG)

Van der Vaart mag bij Real blijven

Real Madrid ziet af van de verkoop van Rafael van der Vaart. Advocaat Robert Geerlings meldde tegen Voetbal International dat de Nederlander gewoon mag blijven bij de Koninklijke.

Van der Vaart en Geerlings hebben afgelopen zaterdag gesprekken gevoerd met de trainer Pellegrini en de beleidsbepalers technisch directeur Jorge Valdano en algemeen directeur Sanchez. "Tijdens dat gesprek werd Rafael dringend verzocht bij Real te blijven. De selectie is teruggebracht tot 25 man en ze zijn op hun beslissing teruggekomen dat hij weg mag. Ook voor ons was dat verrassend. Rafael heeft daarop besloten voor zijn kans te vechten in Madrid," meldde Geerlings.

De 26-jarige middenvelder is bij Madrid weer opgenomen in de selectie en heeft zelfs zijn favoriete rugnummer 23 teruggekregen. Daarop heeft Van der Vaart twee Engelse clubs die interesse in hem hadden afgezegd. Ook is volgens Geerlings een ruil met Franck Ribéry van Bayern München uitgesloten. "Het is officieel dat Rafael bij Real Madrid blijft."

WK Roeien 2014 naar Amsterdam

Het Wereldkampioenschap Roeien zal in 2014 plaatsvinden op de Bosbaan in Amsterdam. Het congres van de Internationale Roeifederatie (FISA) bekrachtigde in Poznan de voordracht van Amsterdam door de FISA Council.

De FISA Council en het FISA congres waren zeer te spreken over het bid dat de Koninklijke Nederlandsche Roeibond samen met de gemeente Amsterdam een aantal maanden geleden had ingediend. Sterke punten waren onder meer de krachtige organisatie, de uitstekende ervaringen met het Amsterdamse WK onder 23 jaar en de sterke steun van het ministerie van VWS, NOC*NSF en Topsport Amsterdam.

Carolien Gehrels, Wethouder Sport van de gemeente Amsterdam: ”Dit WK is een lang gekoesterde wens. Daarom is de Bosbaan in 2002 verbreed. Die verbreding was nodig om aan de normen te voldoen, die de FISA stelt aan WK-wedstrijdbanen. De gemeente Amsterdam en de roeibond hebben hard gewerkt om de WK naar de Bosbaan te halen. Dat gaat nu in 2014 gebeuren, mooi nieuws, zeker in het licht van het Olympisch Plan 2028.”

Maurice Leeser, directeur KNRB: ”Fantastisch dat Nederland, voor het eerst weer sinds 1977, gastland mag zijn voor het WK Roeien. Roeien is één van de meest succesvolle olympische sporten in Nederland. Met dit WK bieden we onze coaches en roeiers een mondiaal podium om topprestaties te leveren in eigen land en de mogelijkheid aan de vele Nederlandse supporters om dichtbij te kunnen genieten van deze topsport.”

Kornelis Dijkman, directeur Topsport Amsterdam: ”Het is goed voor de stad en de Amsterdamse en Nederlandse roeisport dat het WK in 2014 naar de Bosbaan komt. Iedereen kent de Olympische aspiraties van Amsterdam. Daarbij is het noodzakelijk om dit soort evenementen als WK roeien te organiseren. Dit evenement sluit goed aan op het ‘track record topsportevenementen’ in het kader van het Olympisch Plan 2028.”

Op de Bosbaan in Amsterdam zal in 2011 ook het WK Roeien onder 23 jaar plaatsvinden.

Feyenoord ziet af van Depetris

Feyenoord zal niet in zee gaan met aanvaller David Depetris. De Argentijn werd bekeken door de Rotterdammers, maar niet goed genoeg bevonden. Eerder overkwam Depetris hetzelfde bij FC Utrecht.

De spits zal terugkeren bij de Slowaakse tweedeklasser AS Trencín dat eigendom is van oud-Ajacied Tscheu La Ling. In het met 4-0 gewonnen duel tegen FK Slovan Duslo Sala kon Depetris niet voldoende overtuigen.

Button: "Geen reden tot paniek"

Brawn GP-coureur Jenson Button ziet geen reden om te panikeren na zijn uitvalbeurt in België. De leider in het wereldkampioenschap kwam op Spa-Francorchamps in Les Combes in het gedrang en moest opgeven.

De Brit heeft al sinds Turkije niet meer op het podium gestaan, maar heeft desondanks nog steeds zestien punten voorsprong in het klassement op zijn teamgenoot Rubens Barrichello. De auto werkte op Spa, dus de Brit verwacht in Monza onder warmere omstandigheden een goed resultaat. "We moeten vooruitkijken naar Monza dat een circuit met nog minder downforce dan hier is. De auto werkte hier en we moeten er voor zorgen dat de balans in de auto goed is," zei Button.

"We hebben al enkele dingen voor Monza besproken, zoals de dingen die je moet hebben om een snelle ronde te kunnen rijden. Ik ben niet in paniek, want ik verloor maar twee punten in de titelstrijd. We hopen dat het in de volgende race andersom is."

Natal zal deze generatie de beslissende factor zijn

De drie console-boeren doen er op dit moment alles aan om maar meer producten te verkopen en de vraag is nog steeds: Wie zal er winnen? De Wii loopt op dit moment voorop met de Xbox 360 en de Playstation 3 ver achter zich. Het kunstje wat Nintendo met de Wii heeft geflikt, namelijk de non-gamers aan het gamen krijgen, is iets wat Microsoft van plan is met Natal.

Volgens Microsoft hebben ze deze generatie nog niet gewonnen maar zal dat wel gaan gebeuren als Natal op de markt komt. Volgens Microsoft is Natal geen reactie op wat Nintendo moet maar iets wat ver voorbij de motion-controllers van Sony en Nintendo gaat.

This is about unlocking the potential and breaking down all the barriers that remain that prevent people who are intimidated or feel awkward with a controller in their hand - anything that prevents them from jumping in and having a great time with Xbox 360 and Xbox Live.

Microsoft wil dus met Natal de casual gamer aanspreken. Het zou vooral een prima manier zijn mensen aan te spreken die zich door de bestaande controllers ongemakkelijk zouden voelen. De toekomst zal uitwijzen of Microsoft met Natal deze generatie echt zal gaan winnen.

Murray waarschuwt concurrenten

Andy Murray heeft aan de vooravond van de US Open zijn concurrenten vast gewaarschuwd. De Brit zegt een stuk beter te zijn dan vorig jaar toen hij in de finale een pak slaag kreeg van Roger Federer.

"Ik ben een stuk beter dan een jaar geleden," zei de nummer twee van de wereld die terugdenkt aan vorig jaar op Flushing Meadows. "Ik heb een hoop geleerd van die finale en hard gewerkt om mezelf te verbeteren." Dit mag de juniorenkampioen van 2004 in de eerste ronde bewijzen tegen de Let Ernest Gulbis.

Griepcheck van huisartsen op internet

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft op de internetsite nhg.org een griepcheck geïntroduceerd. Deze is bedoeld om de huisartsen in Nederland te ontlasten, vertelt een woordvoerster van het Nederlands Huisartsen Genootschap vandaag.

De check is geen vervanger van het consult, benadrukt de woordvoerster. "De check is bedoeld voor mensen die denken mogelijk besmet te zijn met nieuwe influenza A (H1N1), beter bekend als de Mexicaanse griep. Zij kunnen op deze manier thuis een eerste check doen om te kijken of ze mogelijk deze griep hebben." Gebruikers kunnen, afhankelijk van de antwoorden, in totaal acht vragen voorgelegd krijgen.

533 mln parkeergeld voor gemeenten

De Nederlandse gemeenten verwachten dit jaar 533 miljoen euro op te halen aan parkeergeld. Dat is tien keer zo veel als twintig jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd.

De opbrengst uit parkeerbelasting steeg vooral door tariefverhogingen en uitbreiding van het betaald parkeren. Het aantal gemeenten met betaald parkeren nam toe van 126 in 1989 tot 159 in 2009.

Amsterdam is koploper. De hoofdstad begroot een parkeeropbrengst van 131 miljoen euro, bijna een kwart van de totale opbrengst uit gemeentelijke heffingen. Ook voor sommige kleinere, toeristische gemeenten zijn parkeeropbrengsten een belangrijke inkomstenbron. Zo zorgen de parkeergelden in Zandvoort voor 22 procent van de begrote inkomsten uit gemeentelijke heffingen in 2009. In Valkenburg aan de Geul is dit 18 procent.

Grote gemeenten halen meer van hun inkomsten uit parkeerbelasting dan kleine gemeenten. In de vier grote steden bedragen de parkeergelden 16 procent van de begrote inkomsten uit gemeentelijke heffingen. In kleine gemeenten met betaald parkeren komt in 2009 gemiddeld 6 procent van de inkomsten uit parkeergelden.


Gemeenten lopen binnen dankzij parkeergeld  (foto: DAG)

'Kimi terug naar McLaren'

Er gaan in de paddock in de Formule 1 geruchten dat Fernando Alonso naar McLaren gaat, maar ook de terugkeer van Kimi Räikkönen op het oude nest is een mogelijkheid.

Alonso zou voor 2010 een contract bij Ferrari getekend hebben en omdat zowel Räikkönen als Felipe Massa vastliggen bij de renstal voor volgend jaar zal een van de coureurs op zoek moeten naar een ander stoeltje. Ferrari wil drie auto's inzetten om ook Michael Schumacher terug te laten keren in de sport, maar waarschijnlijk zullen er maar twee scharlakenrode bolides mogen starten.

Daarom zwollen afgelopen weekend de geruchten aan dat Ferrari een ander stoeltje voor Räikkönen zoekt. Het zou voor The Iceman niet verkeerd uit kunnen pakken, want Ferrari zal of zijn salaris door moeten betalen of zijn contract af moeten kopen. Daarnaast kan de Fin dan bij zijn nieuwe werkgever wederom een flink salaris krijgen.

Teambaas van McLaren Martin Whitmarsh ontkent op dit moment de geruchten over de komst van Räikkönen. "We hebben nog niets besloten over de rijders en we moeten het dus nog bekendmaken. Dat kan ik er over zeggen." Mocht Räikkönen bij Ferrari moeten vertrekken, dan is McLaren voor hem de beste optie om nog lange tijd in de Formule 1 te kunnen verblijven.

De Fin kwam eerder al uit voor het team uit Woking. In 2002 kwam The Iceman naar McLaren en hij pakte in zijn jaren bij de Britse renstal negen overwinningen en was verschillende malen dicht bij het kampioenschap. Een mislukt jaar 2006 zorgde er voor dat hij de overstap naar Ferrari maakte waar hij een jaar later prompt wereldkampioen werd.

Scribblenauts krijgt een datum

Scribblenauts is een game voor de Nintendo DS die voor het eerst te zien was op de E3 van 2009. De game sprak tot de verbeelding van veel journalisten en heeft daarom heel wat awards in de wacht gesleept. De game zou eigenlijk in september verschijnen maar is uitgesteld naar oktober. Nu is bekend geworden wanneer we de game precies kunnen verwachten.

De VS kan al vanaf 15 september genieten van Scribblenauts. In Europa moeten we dus nog een maandje wachten want hier verschijnt de game vanaf 9 oktober in de winkels.

In de game moet je verschillende sterren verzamelen. Dit doe je met objecten die je kunt laten verschijnen door deze te schrijven op de touch-screen van de DS. Er zitten ontzettend veel verschillende objecten in de game die allemaal op verschillende manieren gebruikt kunnen worden.


Vier doden door woningbrand in Duitsland

Door een woningbrand in het Duitse Schwelm zijn afgelopen nacht twee kinderen en hun ouders omgekomen. Buren slaagden erin twee andere kinderen, van vier en zes jaar oud, te redden. Dat heeft de politie in de westelijke deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen vandaag laten weten.

De twee overlevenden renden kort na drie uur het dakterras op en schreeuwden om hulp. Een tien maanden oude baby en een 3-jarig kind stierven in de vlammen. De vader en moeder, die zwanger was, overleefden een sprong uit het raam niet. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

'Ferme concurrentiestrijd tussen supers'

Supermarkten in Nederland worden niet in de greep gehouden door een recessie, maar door een ferme concurrentiestrijd, zowel landelijk als regionaal. Dat stelt bank en verzekeraar ING na een onderzoek onder 108 supermarktondernemers.

Ruim de helft van de ondervraagde supermarktondernemers verwacht voor dit jaar een omzetgroei te behalen van meer dan 4 procent. Veel van deze ondernemers, die ING bestempelt als koplopers, zien het aantal kassa-aanslagen nog altijd stijgen en zijn positief over hun concurrentiepositie. Koplopers zijn Albert Heijn, Jumbo en C1000. ING ziet onder meer Super de Boer en Plus als achterblijvers.

Twee derde van de supermarktondernemers rekent dit jaar niet op een stijging van de brutowinstmarge. Zij willen het resultaat verbeteren door bezuinigingen. Vooral bezuinigingen op personeels- en energiekosten zijn populair, zo blijkt uit de studie. ING verwacht dat supermarkten dit jaar gemiddeld 1,8 procent meer omzet behalen dan in 2008. Voor 2010 voorziet ING een toename van 1 procent.

Taliban steken Navo-vrachtwagens in brand

Ruim twintig vrachtwagens met materiaal voor de Navo-troepen in Afghanistan zijn in vlammen opgegaan in de Pakistaanse grensplaats Chaman. Drie personen raakten gewond, meldde de politie vandaag.

Gisterenavond opende een groep gewapende mannen op de motor het vuur op de trucks en gooide een granaat, zei een ooggetuige. Vermoedelijk gaat het om Talibanstrijders.

Circa driehonderd vrachtwagens stonden voor de Pakistaans-Afghaanse grens te wachten, die sinds vrijdag dicht was door onenigheid met Afghaanse douaniers over controles. Na de aanslag is de grens weer opengegaan.

De Verenigde Staten laten 75 procent van de goederen bestemd voor de oorlog in Afghanistan het land binnenkomen via Pakistan.

Gordon eindigde bijna als Michael Jackson

Gordon is bang dat zijn veelvuldige medicijngebruik hem nog eens fataal wordt. In het tijdschrift Miljonair, dat morgen uitkomt, vertelt de zanger en presentator dat hij veel affiniteit heeft met popicoon Michael Jackson na diens overlijden. "Ik woon ook alleen. Voor hetzelfde geld blijft mijn hart ook een keer stilstaan”, aldus Gordon. Hij onthult bovendien dat hij onlangs zelf ook bijna niet meer wakker werd.

'Ik was helemaal alleen, kreeg ik een aanval van een medicijn dat ik gebruikte. Ik lag helemaal out op de bank en werd twee uur later wakker. Ik dacht Jezus Christus, stel dat het gewoon…gebeurt. Dat ik niet meer wakker word. Dat had mij dus gewoon kunnen gebeuren van de week. Mijn hulp kwam binnen, die raakte helemaal in paniek, belde 112. Ja, heel heftig", vertelt Gordon in het interview.

"Dat medicijn slikte ik al een jaar lang. Mijn lichaam vertoonde afstotingsverschijnselen, die darmen pikten het niet meer - daar word je zó beroerd van. Ik word om de zes weken doorgelicht. Ik ben kind aan huis bij het ziekenhuis." Gordon slikt onder meer medicijnen tegen diabetes, reumatoïde artritis en chronische bronchitis.

Michael Jackson, van wie bekend is dat hij veel medicijnen gebruikte, overleed op 25 juni aan een hartstilstand. Onderzoek van de patholoog-anatoom heeft inmiddels aangetoond dat dit het gevolg was van een acute propofol-vergiftiging. Propofol is een krachtig narcosemiddel.

Gordon eindigde bijna als Michael Jackson  (foto: DAG)

Batman krijgt plekje in Guinness book of World Records

Batman: Arkham Asylum verscheen vorige week op de Playstation 3 en de Xbox 360 en de game is kritisch erg goed ontvangen. Deze goede cijfers voor de game hebben er voor gezorgd dat de game nu een plaatsje in het Guinness book of World Records heeft bemachtigd.

Volgens Guinness World Records, de organisatie die alle extremen van de wereld bijhoudt, is Batman: Arkham Asylum de "Most Critically Acclaimed Superhero Game Ever" wat erop neerkomt dat het de beste game is waarin een Superheld de hoofdrol speelt.

It is a fantastic new game and due to the reaction of gaming experts we believe it has a well deserved place in the Guinness World Records book.

De game heeft op dit moment een gemiddelde van 91,67% en is daarmee dus de beste game waarin een superheld de hoofdrol speelt. Wij bij FOK!games zijn nog druk bezig de game te doorlopen en zullen deze week kunnen zeggen of de game deze titel waard is.

Discovery veilig gearriveerd bij ruimtestation

Het Amerikaanse ruimteveer Discovery is afgelopen nacht veilig aan het internationale ruimtestation ISS gekoppeld. De Discovery koppelde acht minuten eerder aan dan gepland.

De zeven astronauten - zes Amerikanen en een Zweed - stapten kort daarna door het luik om de bemanning van het ISS de hand te schudden. Ze zullen negen dagen gezamenlijk in het ruimtestation doorbrengen.

De Discovery brengt niet alleen voedsel, laboratoriumvoorzieningen en reserveonderdelen naar het ISS, maar ook genetisch gemanipuleerde muizen. Die zullen aan boord van het ruimtestation verblijven voor een onderzoek dat kan leiden tot nieuwe behandelingen voor botontkalking.

Het ruimteveer werd zaterdagochtend gelanceerd in Cape Canaveral (Florida). De lancering was drie keer uitgesteld door problemen met een klep van de brandstoftoevoer.

Verboden reclame medicijnen op internet

Het merendeel van de websites die informatie verstrekt over aandoeningen, ziekten en geneesmiddelen overtreedt de regels voor reclame van receptgeneesmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ).

In totaal werden 41 websites onderzocht op hun reclamegedrag. Van de 41 onderzochte websites bleken er 32 gemaakt of gesponsord door fabrikanten van geneesmiddelen die alleen op doktersvoorschrift te krijgen zijn. Hiervan overtreden 23 internetpagina's zelfs de in de geneesmiddelensector geldende richtlijnen of de Geneesmiddelenwet, concluderen de onderzoekers.

Het onderzoek richtte zich op informatie op internet over vijf veelvoorkomende aandoeningen: astma, verhoogd cholesterol, maagklachten, diabetes en depressie. Op die sites werd verwezen naar medicijnen, wat volgens de wet verboden is. Ook werd in testjes, tips en ervaringsverhalen doorverwezen naar een geneesmiddel dat alleen op recept te verkrijgen is.

Het IGZ hoopt naar aanleiding van het onderzoek in overleg met betrokken partijen de regels voor reclame voor medicijnen op het internet aan te scherpen.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een trein zonder spoorboekje.

Tussen Amsterdam en Eindhoven rijden deze week op proef nog meer intercity’s dan anders. In de spits iedere tien minuten. Dat is mooi. Maar er zitten wel haken en ogen aan. Ere komen wel meer treinen bij, maar er zijn geen extra sporen voor aangelegd. Dus die treinen moeten zich aanpassen aan de andere treinen: stoptreinen, goederentreinen en werktreinen. Het is dus ten eerste de vraag, wat er van die tienminutendienst terecht komt, en ten tweede moet je maar afwachten of de reistijden niet zo nu en dan langer worden. Wat heb je daar dan eigenlijk aan?

Personeel woningcorporaties last van agressie

Personeel van woningbouwcorporaties staat volgens de Arbeidsinspectie te veel bloot aan agressie en geweld. De dienst maakte vandaag bekend dat zeven op de tien corporaties te weinig doen om bijvoorbeeld hun onderhoudsmedewerkers, woonconsulenten en werknemers die achterstallige huur innen, te beschermen tegen agressieve klanten.

Dat concludeert de Arbeidsinspectie uit onderzoek dat vorig jaar is gehouden bij 221 van de 470 woningcorporaties. Daaruit blijkt onder meer dat werknemers onvoldoende zijn getraind in het omgaan met agressieve klanten en dat vaak niet wordt voldaan aan de minimale personeelsbezetting bij risicovolle taken.

De inspectiedienst besloot vorig jaar de woningcorporaties onder de loep te nemen, omdat uit een eerder onderzoek bleek dat werknemers in deze branche vaak met agressie te maken krijgen. Bijna de helft van het personeel zei te maken te hebben met intimidatie en geweld.

De sector heeft volgens de Arbeidsinspectie toegezegd geld vrij te maken om de problemen aan te pakken. Binnen enkele jaren wordt opnieuw gecontroleerd of de bescherming van het personeel inderdaad is verbeterd.

Final Destination stoot Tarantino van plek

De 3D-film The Final Destination heeft in het openingsweekeinde in de Verenigde Staten de verwachtingen meer dan waar gemaakt. De film kwam direct binnen op de eerste plaats van meest verdienende films, bleek gisteren uit verkoopcijfers.

Daarmee laat de film van regisseur David Ellis onder andere Quentin Tarantino's Inglourious Bastards verrassend achter zich.

The Final Destination was in haar eerste weekeinde goed voor 28,3 miljoen dollar (bijna 20 miljoen euro). Tarantino's film, die een week eerder in première ging, volgde op de tweede plaats met 20 miljoen. De top drie werd gecompleteerd door Halloween 2 met een opbrengst van 17,4 miljoen.

In Nederland gaat The Final Destination 3 september in première.

'Vennegoor of Hesselink naar PSV'

Volgens het programma Studio Voetbal zal Jan Vennegoor of Hesselink terugkeren bij PSV.

Lange Jan zit sinds zijn vertrek bij het Schotse Celtic zonder club. De spits werd reeds in verband gebracht met verschillende clubs uit binnen- en buitenland, waaronder Hertha BSC en Saint-Etienne. Ook in Nederland kwamen de geruchten op gang sinds het moment dat Vennegoor of Hesselink transfervrij is. Zijn oude werkgevers FC Twente en PSV werden gelinkt aan de spits.

Ondanks het feit dat hij de voorbije tijd meetrainde bij de reserves van FC Twente, ziet het er naar uit dat PSV zijn nieuwe werkgever wordt.

Trein A'dam-Eindhoven zonder spoorboekje

De intercity's tussen Amsterdam en Eindhoven rijden vanaf vandaag in de spits een week lang elke tien minuten. Het is een proef van de NS en spoorbeheerder ProRail die moet uitwijzen of dat vanaf 2011 permanent kan.

Normaal rijden op weekdagen in beide richtingen vier treinen per uur op het drukke traject. Er is twijfel of dit aanbod in de toekomst wel voldoende is. NS en ProRail beschouwen het zogenoemde spoorboekloos rijden als een oplossing maar eerdere plannen mislukten omdat die niet te combineren waren met het goederenvervoer.

Voor reizigers op de stations zijn de hele week extra servicemedewerkers aanwezig. Bij overgangen waar de spoorbomen vaker sluiten staan verkeersregelaars. Hulpdiensten zijn geïnformeerd over de beperkingen.

Het eerste vernietigende commentaar is binnen...

'Britse gevangenen eten beter dan patiënten'

In de Britse gevangenissen wordt beter gegeten dan in de Britse openbare ziekenhuizen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Bournemouth, waar de BBC gisteren over schreef.

Volgens de onderzoekers is het eten in gevangenissen beter van kwaliteit. "Er wordt gezond gekookt. Zout wordt niet toegevoegd en er wordt relatief weinig gefrituurd", aldus onderzoeker John Edwards. "Het voedsel in de gevangenissen is beter dan wat de meeste burgers voorgeschoteld krijgen."

In het ziekenhuis staan de zaken er heel anders voor. Niet alleen is het eten lang niet altijd goed, patiënten krijgen vaak ook niet genoeg voedingsstoffen binnen, concluderen de onderzoekers. Mensen krijgen onvoldoende hulp bij het eten of hebben geen trek vanwege hun ziekte. Ook worden maaltijden geserveerd op tijden waarop patiënten een onderzoek hebben.

Volgens Edwards is veertig procent van de patiënten bij binnenkomst van het ziekenhuis ondervoed en daalt dit percentage niet tijdens het verblijf.

DVD: Revolutionairy Road

Sam Mendes was vooral al bekend van zijn film American Beauty, die er zeker mocht wezen. Dit jaar kwam daar een nieuw juweeltje bij en deze is enige tijd geleden op dvd verschenen. We hebben het hier natuurlijk over Revolutionaire Road, met de hereniging van twee former lovers uit Titanic: Kate Winslet en Leonardo DiCaprio. Zouden ze de tijden van weleer ook in deze nieuwe film kunnen doen herleven?


Strand bij IJmuiden weer schoon

Het strand tussen IJmuiden en Heemskerk, dat gisteren vervuild was geraakt met een geelachtige substantie, was gisteren aan het eind van de middag weer schoon. Dat liet een woordvoerster van de Veiligheidsregio Kennemerland weten.

Op dat moment was nog niet bekend om welke stof het ging. Wel is al duidelijk dat er geen gevaarlijke componenten in de stof zitten. Onderzoek in een laboratorium zal moeten uitwijzen om welke stof het gaat.

De veiligheidsregio raadde gisteren mensen aan het aangespoelde spul niet aan te raken en honden aan de lijn te houden. De substantie lag over een lengte van ongeveer 8 kilometer in plukken op het strand. Het schoonmaken heeft de hele middag in beslag genomen. Uit observaties vanuit de lucht is geconcludeerd dat het zeewater niet met de stof is vervuild.

Opstand in Myanmar neergeslagen

Het leger van Myanmar (Birma) heeft de opstand van een rebellenleger in het noordoosten van het land neergeslagen. Meer dan tienduizend naar China gevluchte Han-Chinezen zouden weer huiswaarts gekeerd zijn. Dat meldden Chinese media gisteren.

Begin augustus laaiden gevechten tussen het leger en rebellen op. Daarbij zouden ook doden gevallen zijn. De junta had zevenduizend militairen naar het gebied gestuurd om de rebellen te dwingen zich aan te sluiten bij veiligheidstroepen aan de grens.

Ook werden etnische minderheden gedwongen politieke partijen te vormen om mee te doen aan de verkiezingen van 2010. Tot twintig jaar geleden betwistten de rebellen en de junta elkaar om het grondgebied en de drugshandel in de provincie Shan.

China had bondgenoot Myanmar opgeroepen de stabiliteit in de regio te garanderen. De militaire junta heeft zich gisteren verontschuldigd bij het buurland en de regering van China bedankt voor het opvangen van de vluchtelingen.

Verdachte zevenvoudige moord aangehouden

De politie in de Amerikaanse staat Georgia heeft een man aangehouden in verband met de zevenvoudige moord in een woonwagenkamp, die zaterdag aan het licht kwam. De verdachte pleegde het telefoontje naar het noodnummer 911, waarop de zeven lijken en twee zwaargewonde personen werden gevonden.

De slachtoffers zijn volgens bronnen rond het politieonderzoek neergeschoten. De stoffelijke overschotten lagen in een caravan. De gewonden, naar verluidt kinderen, zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Agenten spraken in de media van een "beestachtige" moordpartij. Veel details werden nog niet bekendgemaakt. De aangehouden man zou met bewijsmateriaal hebben geknoeid en drugs bij zich hebben gehad. Het is onduidelijk of de politie hem ervan verdenkt dat hij de moorden heeft gepleegd.

In woonwagenpark New Hope Plantation staan honderd caravans. Het park bevindt zich op een historische plaats waar in de achttiende eeuw een plantage gevestigd werd. Brunswick ligt ongeveer 380 kilometer ten zuidoosten van Atlanta.

Hincapie pakt 'stars and stripes'

George Hincapie (Columbia) is in Greenville voor de derde maal in zijn carrière Amerikaans kampioen geworden. Mister No Chain, die eerder in 1998 en 2006 de beste was, klopte Andrew Bajadali en Jeff Louder in een sprint met drie.

De 36-jarige coureur tekende met de winst voor eigen publiek voor zijn eerste zege van het seizoen. Tevens onderstreepte hij daarmee dat hij weer helemaal back is, nadat hij enkele weken noodgedwongen aan de kant stond vanwege een sleutelbeenbreuk. Dit euvel kwam na afloop van de Tour aan het licht.

Zaterdag wist David Zabriskie (Garmin) zich, eveneens in Greenville, voor de vierde maal in successie tot nationaal kampioen tijdrijden te kronen. Hij bleef Tom Zirbel, vorig jaar ook al tweede, en Scott Zwinzanski ruim voor. "Het voelt erg goed om de 'stars and stripes' opnieuw te mogen dragen", aldus Z-man.

Tegen de muur en afknallen die handel

Eén FOK!'er merkte op: “Ik vind dat de politie echt wel op VMBO'ers mag schieten als deze zoals zo vaak een grote bek hebben.” Een ander voegde toe: “Ze hadden gewoon mitrailleurs moeten inzetten om het hele groepje hooligans in één keer af te knallen. Niemand zou daar om treuren.” Een derde: “Ze hadden al veel eerder hun guns moeten legen op dat paupervolk daar.”

Uitslagen Engeland speelronde 4

Na de spectaculaire zege bij Liverpool heeft Aston Villa zijn tweede competitie-overwinning op rij geboekt. Op Villa Park werd Fulham met 2-0 opzij geschoven. Natuurlijk werden er ook nog andere wedstrijden gespeeld in de Premier League, die uitslagen zijn hieronder te vinden.

Liverpool wint met moeite van Bolton Wanderers
Slechts drie punten werden uit de eerste drie duels verzameld. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bolton deed Benitez een beroep op de sterkhouders van Liverpool, die volgens de Spanjaard op moesten staan. Dat deden ze uiteindelijk ook.

Liverpool startte niet goed. Dat leidde halverwege de eerste helft tot een tegendoelpunt. Kevin Davies kon afronden nadat Johan Elmander attenter reageerde dan twee Liverpool-verdedigers: 1-0. Voor de thee maakten The Reds nog gelijk. Glen Johnson kapte naar zijn linkerbeen en haalde fraai uit in de korte hoek: 1-1.
Kort na de rust was het echter weer Bolton dat het initiatief greep. Opnieuw Elmander was succesvol als aangever en Tamir Cohen kon Reina kansloos laten met een hard schot: 2-1. Liverpool leek gezien, maar door een rode kaart van Sean Davis kwam de ploeg onverwachts terug.

Slechts twee minuten na het wegsturen van Davis stond het alweer 2-2. Dirk Kuyt, hij speelde tot de 88ste minuut mee, legde beheerst terug op Torres, die fraai de gelijkmaker binnen schoot. Ondanks een regen aan kansen voor Liverpool hield Bolton lang stand. Zeven minuten voor tijd was het verzet echter gebroken. Torres legde terug op Steven Gerrard, die de bal kiezelhard in de kruising mikte: 2-3.

Aston Villa schuift Fulham opzij
Na de feestvreugde op Anfield was er dus opnieuw reden tot vreugde voor de ploeg van Martin O'Neill. Al na drie minuten werd de zege tegen Fulham in de steigers gezet. De gasten hielpen The Villans echter door in eigen doel te scoren. John Pantsil kopte de 1-0 onbedoeld binnen. In de tweede helft verdubbelde de thuisploeg uit het niets de score. Gabriel Agbonlahor pikte de bal op en verschalkte Fulham-goalie Mark Schwarzer met een schot laag in de hoek: 2-0. Door de zege komt Villa op zes punten uit drie duels te staan. Fulham heeft uit even zoveel wedstrijden drie punten.


Uitslagen speelronde 3/4:

ThuisUitUitslag
ChelseaBurnley3-0
Blackburn RoversWest Ham United0-0
Bolton WanderersLiverpool2-3
Stoke CitySunderland1-0
Tottenham HotspurBirmingham City2-1
WolverhamptonHull City1-1
Manchester UnitedArsenal2-1
PortsmouthManchester City0-1
EvertonWigan Athletic2-1
Aston VillaFulham2-0

Stand na speelronde 3/4:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlorenPuntenDoelsaldo
1Chelsea44001210-2
2Tottenham Hotspur44001211-4
3Manchester United430198-2
4Manchester City330094-0
5Stoke City421173-4
6Arsenal3201611-4
7Liverpool420269-7
8Aston Villa320165-3
9Sunderland420264-5
10Burnley420262-5
11West Ham United311143-2
12Birmingham City411242-3
13Wolverhampton411242-4
14Hull City411244-8
15Fulham310231-4
16Everton310233-8
17Wigan Athletic410333-8
18Blackburn Rovers301211-4
19Bolton Wanderers300302-5
20Portsmouth400401-7

Topscorers:

#NaamClubGoals
1Jermain DefoeTottenham Hotspur4
=Wayne RooneyManchester United4
3Didier DrogbaChelsea3

Schema speelronde 4/5:

DatumThuisUit
za 12/9Stoke CityChelsea
za 12/9SunderlandHull City
za 12/9Wigan AthleticWest Ham United
za 12/9PortsmouthBolton Wanderers
za 12/9Manchester CityArsenal
za 12/9LiverpoolBurnley
za 12/9Blackburn RoversWolverhampton
za 12/9Tottenham HotspurManchester United
zo 13/9Birmingham CityAston Villa
zo 13/9FulhamEverton

Fransen nemen stappen in strijd bankgeheim

Frankrijk heeft de namen en gegevens achterhaald van drieduizend mensen die van belastingontduiking met Zwitserse bankrekeningen worden verdacht. De Franse minister van Begroting, Eric Woerth, beschouwt het als de eerste stap in de strijd tegen het bankgeheim.

Vorige week sloten Frankrijk en Zwitserland een verdrag over het delen van informatie. "Het is de eerste keer dat we dit soort precieze informatie krijgen met namen, rekeningnummers en bedragen", zegt Woerth in een interview met de Zwitserse krant Journal de Dimanche.

"De strijd tegen belastingparadijzen is een essentieel onderdeel van onze pogingen om het kapitalisme meer moreel te maken", aldus Woerth. In totaal staat er 3 miljard euro op de rekeningen. De minister roept de rekeninghouders op zich voor 31 december bij de fiscus te melden.

Onder druk van de G-20, 's werelds belangrijkste economieën, stemde Zwitserland in maart in met het versoepelen van het bankgeheim en het delen van informatie. Vorige week werd bekend dat de Zwitserse bank UBS de gegevens van ongeveer 4450 rekeninghouders verstrekt aan de Verenigde Staten.

Duurste sigaar met kleine diamanten

Alleen voor decadente oliesjeiks. Het luxemerk Chigâr heeft naar eigen zeggen de duurste sigaar ter wereld op de markt gebracht. Het rokertje is voorzien maar liefst 150 piepkleine diamantjes en kost 4500 euro.

De sigaar werd dit weekeinde gepresenteerd tijdens de Miljonairsfair in Noordwijk. "Tot verkoop van de sigaar is het nog niet gekomen", zei ontwerper Jorrit Koeman gistreen. "Maar bekijks hadden we wel." De sigaar is gemaakt van Cubaanse tabak. De diamantjes zijn in Nederland door Ria Bos, de laatste Nederlandse die sigaren met de hand maakt, toegevoegd. "Geplakt met Arabische gom", verklapt ze. "De diamantjes verdwijnen met de as in de asbak of op straat", voegt Koeman er aan toe.

Echt iets voor heel rijke rappers of een oliesjeik, vindt Koeman. En alleen verkrijgbaar in een handgemaakte cederhouten cassette van tien stuks. "Glinstert voor 45.000 euro mooi op een directiebureau", aldus de ontwerper.

Fors meer prosecco verkocht

De omzet van de Italiaanse mousserende wijn prosecco is in de eerste zes maanden van dit jaar met 80 procent toegenomen tot 11,6 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Nielsen over de supermarktverkoop in Nederland.

In de eerste helft van 2009 gingen er ruim 2,5 miljoen flessen proseccowijn over de toonbank. In de eerste zes maanden van 2008 ging het nog om 1,4 miljoen flessen van de Italiaanse bubbelwijn. Het Prosecco Informatie Bureau stelt dat champagne steeds vaker wordt vervangen door prosecco.

De omzet had volgens het bureau nog hoger kunnen zijn. Bij het grootste gedeelte van de flessen van de lager geprijsde zogeheten prosecco frizzante is in 2009 de kurk vervangen door een schroefdop of kroonkurk. Die omwisselactie heeft volgens het Prosecco Informatie Bureau geleid tot lege supermarktschappen. Het bureau verwacht verder dat de omzetgroei doorzet in de tweede helft van 2009.

Het bureau ziet daarnaast een toename van nepprosseco. "Wijnen die niet of nauwelijks de proseccodruif bevatten en niet uit de Italiaanse regio Veneto komen", aldus een woordvoerder. "Wij zijn absoluut niet blij met alle blikjes prosecco die overal opduiken. Dit is erg schadelijk voor het imago van prosecco."

Medicijnfabrikanten manipuleren media

Medicijnfabrikanten spannen de media voor hun karretje om zoveel mogelijk pillen te verkopen. Journalisten prikken te weinig door hun campagnes heen en werken zo (onbedoeld) aan de praktijken mee. Dat stelt de redactie van het televisieprogramma TROS Radar in de uitzending van vanavond.

Farmaceuten mogen geen reclame maken voor geneesmiddelen die alleen op doktersrecept verkrijgbaar zijn. Ze lanceren daarom regelmatig campagnes die gericht zijn op de medische kwaal zelf, bijvoorbeeld erectieproblemen, schimmelnagels en maagzuur. In de campagnes zit vaak een boodschap verstopt om naar de huisarts te gaan die dan vervolgens medicijnen kan voorschrijven om de klachten tegen te gaan.

De redactie heeft zelf een campagne verzonnen over winderigheid om aan te tonen hoe gemakkelijk de media persberichten overnemen. In de campagne zat een onderzoek dat daadwerkelijk is uitgevoerd door onderzoeksbureau TNS NIPO. Het concludeerde dat één op de vier Nederlanders last had van winderigheid. Veel media, waaronder het ANP, namen de conclusies over.

Hamas zoekt conflict over Holocaust-lessen

In de Gazastrook lopen de gemoederen deze dagen hoog op vanwege het gerucht dat VN-hulporganisatie Unrwa scholieren wil onderwijzen over de Holocaust. De radicaalislamitische Hamasbeweging is woedend over het voornemen.

Hamas, dat de baas is in de kuststrook die grenst aan Israël, noemt de Holocaust "een leugen die is verzonnen door de zionisten". In een open brief krijgt het hoofd van Unrwa het dringende advies om niet over te gaan tot de aanschaf van geschiedenisboeken met informatie over de vernietiging van miljoenen joden in de Tweede Wereldoorlog.

De VN-organisatie verzorgt onderwijs voor circa 200.000 kinderen in de Gazastrook. Unrwa-woordvoerder Adnan Abu Hasna zei gisteren in een reactie dat de geschiedenisboeken die nu worden gebruikt, geen melding maken van de Holocaust. Op de vraag of de VN-organisatie daarin verandering gaat brengen, wilde de zegsman geen antwoord geven.

Palestijnen verafschuwen de reactie van de overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog op de Holocaust. De creatie van de staat Israël in 1948 had als bijeffect dat de helft van de Arabische bevolking van het toenmalige Britse Palestina als vluchteling belandde in de Gazastrook, op de Westelijke Jordaanoever en in andere landen, zoals Jordanië.

Israël is op haar beurt woedend over ontkenningen van de Holocaust. In het Midden-Oosten maken veel partijen en landen zich daaraan schuldig.

Koetsen botsen bij tuinfeest Belgische koning

Vier mensen zijn gewond geraakt door een aanrijding tussen twee koetsen bij een tuinfeest van de Belgische koninklijke familie. Een van de gewonden ligt op de afdeling intensive care, meldde een woordvoerder van de familie gisteren.

De aanrijding ontstond toen paarden van een van de koetsen op hol sloegen. De koets botste op een andere koets en de inzittenden werden eruit geslingerd.

De Koninklijke familie leeft mee met de gewonden, meldde de woordvoerder nog. Het feest ging overigens gewoon verder na het ongeval.

Uitslagen Frankrijk speelronde 4

Dit weekend was er een heuse topper in de Franse Ligue 1, Olympique de Marseille - Girondins de Bordeaux. In het Stade Vélodrome scoorden beide teams niet: 0-0. De rest van de uitslagen uit de hoogste competitie van Frankrijk lees je hieronder.

Lisandro Lopez opnieuw belangrijk voor Olympique Lyon
Lisandro Lopez was een flinke investering, 24 miljoen euro, voor Olympique Lyon, maar hij lijkt zijn geld nu al waard. De eerste goal liet op zich wachten, Lyon kwam na 37 minuten spelen op voorsprong via het Franse talent Bafétimbi Gomis. Vlak na rust ging Lyon verder waar het gebleven was: 2-0 via Lisandro Lopez. Youssouf Hadji bracht AS Nancy nog op 2-1, maar zij konden geen potten meer breken. Het wachten was op een doelpunt van Lyon, en die kwam er. In de 68e minuut tikte de Braziliaan Michel Bastos binnen. De wedstrijd eindigde in 3-1.

Olympique de Marseille – Girondins de Bordeaux eindigt in de remise
Bordeaux was voorafgaand aan de topper in Marseille nog zonder puntenverlies. De gastheren zelf hadden al één keer gelijk gespeeld. Tijdens het duel was echter maar sporadisch te zien waarom Bordeaux vorig seizoen kampioen is geworden. Er waren een aantal kansen van beide kanten, maar geen van allen waren raak.

Bordeaux leek er toch nog met de zege vandoor te gaan toen Wendel een hoekschop in de 90ste minuut binnen knikte. De arbiter besloot echter om raadselachtige redenen het doelpunt af te keuren, waardoor beide ploegen met gemengde gevoelens het duel afsloten. Voor Bordeaux is het de eerste keer in veertien duels dat er niet gewonnen werd.


Uitslagen speelronde 4:

ThuisUitUitslag
US BoulogneAJ Auxerre0-0
RC LensStade Rennais2-2
FC LorientLe Mans1-0
Olympique NiceMontpellier HSC0-3
AS Saint-EtienneGrenoble1-0
FC SochauxAS Monaco1-0
Olympique LyonAS Nancy3-1
Paris Saint-GermainLille OSC3-0
Toulouse FCValenciennes0-1
Olympique de MarseilleGirondins de Bordeaux0-0

Stand na speelronde 4:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Girondins de Bordeaux43101011-3
2Paris Saint-Germain43101010-4
3Olympique Lyon4310109-3
4Montpellier HSC422088-3
5Olympique de Marseille422074-1
6RC Lens421177-7
7FC Lorient421175-5
8US Boulogne421173-4
9AS Nancy420269-6
10Stade Rennais413067-4
11FC Sochaux420264-5
12AS Monaco420263-5
13Toulouse FC411244-4
14Le Mans411245-7
15Olympique Nice411243-8
16Valenciennes410334-7
17AS Saint-Etienne410332-6
18Lille OSC401312-7
19AJ Auxerre401310-6
20Grenoble400402-7

Topscorers:

NaamClubDoelpunten
Yoann GourcuffGirondins de Bordeaux4
Marouane ChamakhGirondins de Bordeaux3
Christophe JalletParis Saint-Germain2

Schema speelronde 5:

DatumThuisUit
za 12/9Le MansOlympique de Marseille
za 12/9Lille OSCFC Sochaux
za 12/9Montpellier HSCRC Lens
za 12/9Olympique LyonFC Lorient
za 12/9Stade RennaisAS Saint-Etienne
za 12/9ValenciennesBoulogne
za 12/9AJ AuxerreOlympique Nice
za 12/9AS MonacoParis Saint-Germain
za 12/9AS NancyToulouse FC
za 12/9Girondins de BordeauxGrenoble
Laatste reviews en specials
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
©FOK.nl e.a.