Faillissement dreigt voor 'FOK! meet-camping'

De camping waar zaterdag de 10 jaar meeting van FOK! staat gepland, wordt gedreigd met sluiting, nog voor het weekend. De meet, waarmee FOK! het 10-jarige bestaan viert, staat gepland voor zaterdag. Organisatoren en FOK!kers Remlof en Biogarde waren vanmiddag toevallig op de camping in Utrecht en hoorden het slechte nieuws van de man die op dit moment de camping beheert in opdracht van de curator.

De curator is van plan de camping deze week nog te sluiten, waardoor het feest van FOK! niet door kan gaan. "Ik heb begrepen dat de curator het vrijdag dicht wil gooien, een dag voor de meet", aldus Remlof. "Als dat daadwerkelijk gaat gebeuren moeten we goed gaan nadenken wat we gaan doen. Want er hebben al heel wat mensen betaald." Pas in de loop van de week komt er duidelijkheid over of het wel of niet open blijft. Voor FOK! is die onzekerheid te groot. Er is inmiddels besloten de meet zaterdag niet op camping de Berekuil te organiseren. Er wordt naar een alternatief gezocht om het 10-jarig bestaan alsnog elders te vieren.

Er zijn al jaren problemen met de Berekuil in Utrecht. In 2007 was de camping ook al een maand dicht. De huidige eigenaar verhuurde de camping aan een beleggingsmaatschappij, maar dat liep niet goed. Daarna wilde hij de camping verkopen aan een projectontwikkelaar, maar de bewoners van de vakantiehuisjes protesteerden daartegen. Als oplossing heeft die eigenaar nu bedacht dat hij de boel failliet laat gaan. De beheerder wil alles overnemen, maar als dat doorgaat kan dat pas per 1 oktober. "En een maand sluiting is funest", aldus de beheerder. De beheerder baalt, ook voor FOK!. Het veld waar FOK! het feest moet houden zou worden afgezet en er zijn familieleden ingehuurd om alles in goede banen te laten lopen. FOK! is er dus erg welkom.

Door de problemen ligt het zwembad droog en is niet alles meer picobello aan de camping. "Toch is het nog prima om te meeten hoor", aldus Remlof. "Het ziet er nog evengoed uit als tijdens de 5 jaar meet." Maar voor de zekerheid wordt nu toch maar uitgeweken. De beheerder hoopt de zaak over te nemen en er weer de schouders onder te zetten.

Later in de week meer info over de meet.