Boter in strijd tegen suïcidaaltjes

In China hebben ze geen psychiater nodig om zelfmoord tegen te gaan. Het aloude pakje boter is daar namelijk het nieuwste wapen in de strijd tegen suïcidale springers. Ambtenaren hebben aan gemeentewerkers de opdracht gegeven om een enorme brug met boter in te smeren.

Een enorme brug in Guangzhou, een stad in het zuidoosten van China, is een ware trekpleister voor een ieder die zich van kant wil maken. Vanaf de hoge brug springt men een wisse dood tegemoet. 

Omdat iedere springer weer enkele uren file oplevert, besloot de gemeente er iets aan te doen. Shiu Liang, een regeringswoordvoerder, zegt dat ze al van alles hebben geprobeerd. "We bedachten eerst aan beide kanten van de 300 meter lange brug een opzichter neer te zetten, maar dat hielp niet. Ook hoge hekken en waarschuwingsborden werkten niet. Nu hebben we de brug ingesmeerd met boter, en dat werkt wel."

"Het boter maakt het geraamte en de reling glad. Dit maakt het uiterst moeilijk om erin te klimmen. Het is dan een koud kunstje hen op te pakken",  laat brugwachter Wong Man weten. "Bij iedere zelfmoordpoging van een aandachtszoeker stonden er weer urenlange files en waren er veel klachten. Sinds we boter gebruiken, hebben we geen last meer van aandachttrekkers."