Cabaretière aangeklaagd om schoonmoedergrappen

Schoonmoeders zijn een dankbaar onderwerp voor cabaretiers. Zo vult Youp van't Hek al decennialang complete shows met grappen over zijn schoonmoeder. De schoonmoeder van de Amerikaanse cabaretière Sunda Croonquist wil daar nu graag een eind aan maken, en heeft samen met haar echtgenoot en dochter een rechtszaak tegen Sunda aangespannen.

Zij klagen de comediènne aan voor het verspreiden van leugens en laster. Dankzij haar schoonmoedergrappen tijdens shows in nachtclubs en op onder andere Comedy Central heeft Croonquist haar schoonfamilie in een kwaad daglicht gesteld.

Een van de vele grappen die schoonmoeder Ruth niet kan waarderen, is het volgende: "Toen ik mijn schoonmoeder voor het eerst ontmoette, zei ik 'dankjewel dat je me wil ontvangen, Ruthie'. Waarop zij zei: 'Het genoegen is geheel aan mijn kant, ga zitten' en vervolgens tegen de huishoudster fluisterde 'Leg mijn portemonnee even opzij'.'"

Sunda heeft in elk geval geen dure advocaat. De cabaretière, die in Beverly Hills woont, wordt namelijk vertegenwoordigd door het advocatenkantoor van haar echtgenoot.


Je moet er van houden...