Natal zal deze generatie de beslissende factor zijn

Kevin (KoosyNL)
De drie console-boeren doen er op dit moment alles aan om maar meer producten te verkopen en de vraag is nog steeds: Wie zal er winnen? De Wii loopt op dit moment voorop met de Xbox 360 en de Playstation 3 ver achter zich. Het kunstje wat Nintendo met de Wii heeft geflikt, namelijk de non-gamers aan het gamen krijgen, is iets wat Microsoft van plan is met Natal.

Volgens Microsoft hebben ze deze generatie nog niet gewonnen maar zal dat wel gaan gebeuren als Natal op de markt komt. Volgens Microsoft is Natal geen reactie op wat Nintendo moet maar iets wat ver voorbij de motion-controllers van Sony en Nintendo gaat.

This is about unlocking the potential and breaking down all the barriers that remain that prevent people who are intimidated or feel awkward with a controller in their hand - anything that prevents them from jumping in and having a great time with Xbox 360 and Xbox Live.

Microsoft wil dus met Natal de casual gamer aanspreken. Het zou vooral een prima manier zijn mensen aan te spreken die zich door de bestaande controllers ongemakkelijk zouden voelen. De toekomst zal uitwijzen of Microsoft met Natal deze generatie echt zal gaan winnen.