FC Groningen huurt ervaren spits Nordstrand

Niels (DerMeister)
Het duurde eventjes, maar FC Groningen heeft een nieuwe spits. De ploeg van Ron Jans huurt Morten Nordstrand van FC Kopenhagen en heeft tevens een optie tot koop bedongen, zo meldt de club op zijn eigen website.

De 26-jarige Nordstrand is achtvoudig Deens international en heeft drie interlanddoelpunten achter zijn naam staan. Hij heeft in 99 competitiewedstrijden in Denemarken 45 doelpunten gemaakt.

Met Nordstrand heeft Groningen de zo gewenste opvolger van Marcus Berg eindelijk binnen. FC Groningen volgt Nordstrand al vier jaar, zo laat de club weten in de verklaring. "We zagen hem in 2005 voor het eerst in actie bij zijn eerste profclub Lyngby, toen uitkomend in de tweede divisie", aldus manager technische zaken Henk Veldmate.

"Deze zomer hebben wij opnieuw geprobeerd hem naar de Euroborg te halen, maar dat was onhaalbaar. Totdat we vorige week signalen kregen dat er wel over een transfer te praten was, nadat FC Kopenhagen zich niet wist te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Daar zijn we direct op ingesprongen en dat heeft nu tot deze overgang geleid", aldus Veldmate.

"We kennen hem heel goed. Nordstrand is een jongen die in zijn spel altijd in de richting van het vijandelijke doel handelt. Hij weet goed positie te kiezen in het strafschopgebied en is altijd op zoek naar het doel. Hij is een jongen die bewezen heeft dat hij doelpunten kan maken."

"Ik weet dat de club me al jaren volgt en dat streelt me", is de eerste reactie van de speler zelf. "Ik ken Nicklas Pedersen en ook Oluwafemi Ajilore, die beiden in Denemarken speelden. Ik beschouw mijn overgang als een stap omhoog. Ik denk dat de Eredivisie van een hoger niveau is dan de Deense competitie. In Nederland wordt technisch verzorgd voetbal gespeeld en daar denk ik prima in te passen en goed tot mijn recht te komen."