'Kimi terug naar McLaren'

Er gaan in de paddock in de Formule 1 geruchten dat Fernando Alonso naar McLaren gaat, maar ook de terugkeer van Kimi Räikkönen op het oude nest is een mogelijkheid.

Alonso zou voor 2010 een contract bij Ferrari getekend hebben en omdat zowel Räikkönen als Felipe Massa vastliggen bij de renstal voor volgend jaar zal een van de coureurs op zoek moeten naar een ander stoeltje. Ferrari wil drie auto's inzetten om ook Michael Schumacher terug te laten keren in de sport, maar waarschijnlijk zullen er maar twee scharlakenrode bolides mogen starten.

Daarom zwollen afgelopen weekend de geruchten aan dat Ferrari een ander stoeltje voor Räikkönen zoekt. Het zou voor The Iceman niet verkeerd uit kunnen pakken, want Ferrari zal of zijn salaris door moeten betalen of zijn contract af moeten kopen. Daarnaast kan de Fin dan bij zijn nieuwe werkgever wederom een flink salaris krijgen.

Teambaas van McLaren Martin Whitmarsh ontkent op dit moment de geruchten over de komst van Räikkönen. "We hebben nog niets besloten over de rijders en we moeten het dus nog bekendmaken. Dat kan ik er over zeggen." Mocht Räikkönen bij Ferrari moeten vertrekken, dan is McLaren voor hem de beste optie om nog lange tijd in de Formule 1 te kunnen verblijven.

De Fin kwam eerder al uit voor het team uit Woking. In 2002 kwam The Iceman naar McLaren en hij pakte in zijn jaren bij de Britse renstal negen overwinningen en was verschillende malen dicht bij het kampioenschap. Een mislukt jaar 2006 zorgde er voor dat hij de overstap naar Ferrari maakte waar hij een jaar later prompt wereldkampioen werd.