Bruma naar Willem II

Marciano Bruma zal tot 2010 uitkomen voor Willem II. De 25-jarige Rotterdammer heeft een contract getekend voor één jaar met een optie voor een extra jaar.

De medische keuring zal aanstaande donderdag plaatsvinden. De 25-jarige speler is al op velden in Tilburg te vinden sinds 18 augustus en heeft in deze periode een goede indruk gemaakt op de technische staf.

"Marciano is inzetbaar als vleugelverdediger en middenvelder. Ik ken hem nog uit zijn Sparta-periode. Hij is een complete speler, technisch vaardig en sterk in duels. Met de ervaring die hij in Engeland heeft opgedaan is hij een welkome versterking", aldus trainer Fons Groenendijk.

Bruma heeft in de jeugd van Feyenoord gespeeld alvorens hij in 2004 de overstap naar Sparta maakte. Vanaf het seizoen 2007/2008 maakte de speler deel uit van de selectie van Barnsley FC dat uitkomt in het Engelse Championship.

De Tilburgse club zet alles op alles om de speler tijdig over te kunnen schrijven waardoor de speler aanstaande zaterdag tegen AZ al speelgerechtigd zal zijn.