Maar één Playstation 3 "Wand" nodig om games te spelen

Kevin (KoosyNL)
Op de E3 kondigde Sony de Playstation 3 Motion Controller aan die op het internet de naam "Wand" heeft gekregen. De Wand werkt door middel van een gekleurde bol aan de bovenkant van de controller zit. Deze wordt herkent door de Playstation Eye-camera en kan zo de bewegingen in de ruimte registreren. Op de E3 werd er verteld dat het mogelijk is om met twee controllers in twee handen te spelen. Toch zul je er maar één nodig hebben.

Sony heeft namelijk laten weten dat alle games met één zo'n controller te spelen zullen zijn. Volgens Sony zul je de ultieme ervaring krijgen als je beschikking hebt over meerdere controllers maar dat het niet nodig zal zijn.

The ultimate goal or wish for us is if you have two controllers, like we demoed at E3, we can do something really amazing. It's like putting your arms into the TV, like a gaming space, and you have total control of the 3D space in front of you.
But because of cost-of-goods and, you know, people have to have the PlayStation Eye camera as well, we are approaching the launch by making sure that all games that we create can be played with one controller and the camera.

Om de kosten laag te houden zullen alle games dus te spelen zijn met één controller. Er zullen wel speciale opties in games zitten mocht je de beschikking hebben over meer controllers. De Playstation Eye heeft de mogelijkheid om vier Wands tegelijk te herkennen en te volgen.

Daarnaast liet Sony weten nog druk met de ontwikkeling van de controller bezig te zijn. Volgende maand op de Tokyo Game Show zal de wand uitgebreid te zien zijn en dan horen we hopelijk snel meer.