EA: Duitse ratings-systeem is pure censuur

Omdat er in games nog wel eens aanstootgevende beelden kunnen zitten of thema's die niet geschikt zijn voor kinderen, heeft de industrie verschillende rating-systemen in gebruik. Deze vertellen de gebruiker onder andere voor wat voor leeftijd de game geschikt is om te spelen. De Duitse ratings-bond, de Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) staat erom bekend nogal streng te zijn. Volgens Electronic Arts is dit een slechte zaak en eist dat Duitsland overstapt op het veel gebruikte PEGI-systeem.

Volgens Electronic Arts Vice President Gerhard Florin is de Duitse ratingsbond pure censuur. Door het strenge systeem zijn bijvoorbeeld games waarin bloed voorkomt niet te koop in Duitsland. Electronic Arts is hier dus absoluut niet blij mee.

What we're doing here [with USK rating] is censorship. And no one complains. When we talk about games here it's about violence or their alleged addictiveness, and not about their cultural status. The few good studios are asking themselves why they should stay here anyway.

Volgens de USK zijn zij het probleem niet maar is het de Duitse overheid die games verbied als ze schadelijk kunnen zijn voor jongere personen. Deze zouden al besluiten dat een game verboden moet worden voordat de game bij de USK aankomt.