Johan stopt ermee

De Nederlandse rockband Johan stopt ermee. Het viertal maakt de geplande tournee in dit najaar nog af, maar houdt er daarna mee op. Dat heeft platenmaatschappij Excelsior vandaag bekend gemaakt, meldt 3VOOR12.

De beslissing om te stoppen komt van zanger en gitarist Jacco de Geeuw, zo laat drummer Jeroen Kleijn weten. "Niets is zo veranderlijk als de mens in het algemeen, en Jacco de Greeuw in het bijzonder. Voor hem was de koek op, de rek eruit. Hij wilde niet meer verder gaan met de band Johan. We hebben niet geprobeerd hem over te halen. Het kwam voor ons als een verrassing, maar het was wel meteen duidelijk."

De Geeuw volstaat met een schriftelijke verklaring: "Ik heb heel veel zin om deze tour nu te gaan doen en ook veel zin om er daarna mee te stoppen. En vervolgens ga ik me bezinnen op m'n toekomst in de muziek."

Johan werd in 1996 opgericht en maakte in dertien jaar tijd vier studioalbums. Het laatste album, met de toepasselijke naam 4, verscheen enkele maanden geleden. De band werd door critici alom geprezen om zijn fijnzinnige popgeluid en de sterke composities.

 

Johan stopt ermee  (foto: DAG)