Zeventienjarige in brommobiel op snelweg

Je ziet ze steeds vaker: de brommobiel. Dat er met deze voertuigen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, is menig keer gebleken. 

Zo werd gisteren een 17–jarige jongen op de A28 aangehouden. Deze knaap reed daar in zo'n vierwielig ’bromfietsautootje’ samen met een leeftijdsgenoot. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) verraste hem met een boete van 240 euro.

Met de knipperlichten in werking reden de jongens over de vluchtstrook ter hoogte van de IJsselbrug. De bestuurder verklaarde dat hij niet in de gaten had dat hij de snelweg was opgereden. Daar eenmaal aangekomen bemerkte hij zijn fout en wilde met de knipperlichten aan zo snel mogelijk de racebaan weer verlaten.

Volgens de woordvoerder van het KLPD zijn deze vervoersmiddelen een hype onder jongeren: "Ze zijn er zelfs in cabrio–uitvoering".

Dat niet alleen jongeren gevaarlijke capriolen kunnen halen, bleek later. Even later op dezelfde dag op dezelfde weg trof de politie een 70–jarige spookrijder aan. De man werd tot stoppen gedwongen door een medewerker van Rijkswaterstaat. Deze man was zo slim om de sleutel uit het contact te halen.

De spookrijder verklaarde dat hij een afslag had gemist en daardoor de weg was kwijtgeraakt. Daarom was hij maar gekeerd om over de vluchtstrook tegen de richting in naar het laatste herkenningspunt terug te keren.

De politie beloonde de man door zijn rijbewijs in te nemen.

Met dank aan fen0x voor de submit!