'Bortolotti kandidaat als opvolger Badoer'

Jorn (existenz)
Volgens de Italiaanse media is Mirko Bortolotti één van de gegadigde om Luca Badoer op te volgen na de Grand Prix van België. Badoer reed afgelopen weekend voor het eerst in tien jaar weer een Formule 1-race, maar liet geen goede indruk achter.

De Italiaan spinde twee keer, kreeg een doorrijstraf en kwam als laatste aan de finish. Bortolotti rijdt momenteel in de Formule 2 en staat daar zesde in het kampioenschap. De Italiaan testte afgelopen winter al eens in de Formule 1-wagen van Ferrari op Fiorano. Deze test had de coureur gekregen vanwege zijn titel in de Italiaanse Formule 3. Tijdens deze test zette de 19-jarige coureur een nieuwe onofficieel ronderecord en was meer dan een seconde sneller dan de nummers twee en drie van het kampioenschap die ook deelnamen aan de test.

"Ik denk momenteel alleen aan het Formule 2-kampioenschap. We hebben nog een paar races te gaan en ik hoop nog te kunnen klimmen in het kampioenschap. Ik weet dat er momenteel druk gespeculeerd wordt over een mogelijke opvolging van Luca Badoer, maar persoonlijk denk ik dat hij gewoon wat meer tijd nodig heeft om een goed gevoel in de auto te krijgen. Hij zal in Spa zeker sneller zijn. Het is wel een eer om met Ferrari in verband gebracht te worden, maar momenteel focus ik mijzelf op de Formule 2", aldus de jeugdige coureur.

Bortolotti komt hiermee in goed gezelschap van coureurs die gelinkt worden aan het zitje van Badoer, coureurs als Giancarlo Fisichella, David Coulthard, Sébastien Bourdais, Nelson Piquet jr. en Anthony Davidson worden ook genoemd.