Hond dierenbeschermingbaas gekookt in auto

In de stad Richmond in de Amerikaanse staat Virginia is ophef ontstaan rond de treurige dood van een hond. De hond werd letterlijk gekookt nadat hij was achtergelaten in een snikhete auto. Nu gebeuren deze dingen helaas wel vaker, maar dat de viervoeter toebehoort aan de voorzitter van de lokale dierenbescherming is nieuw.

De zestienjarige hond Louie overleed vorige week woensdag. Zijn baas, Robin Starr, is de voorzitter van de Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA), de Amerikaanse Dierenbescherming  in Richmond. De hond ging regelmatig met zijn baasje mee naar het kantoor van de SPCA.

Zo ook vorige week woensdag. Haar man Ed had de hond achterin de auto gezet, maar vergat dit aan zijn vrouw mee te delen. Starr reed naar haar werk maar bemerkte niet dat Louie achterin zat. Pas tegen lunchtijd, toen de buitentemperatuur al was opgelopen tot 32 graden Celsius, kreeg ze in de gaten dat ze haar hond was vergeten.

De hond had na vier uur in een hete auto last gekregen van een zonnesteek en werd snel het gebouw binnengedragen waar dierenartsen vochten voor Louies leven. Naar verluidt werd de hond later vervoerd naar een tweede kliniek waar de bejaarde hond die nacht is overleden.