Goedemorgen!

Iedere ochtend houdt Driek Oplopers het nieuws onder de loep, en stelt hij een lastige vraag. Vandaag over agressie in de bus. Misschien hebben reizigers in sommige  gevallen gewoon gelijk, als ze de chauffeur een klap voor zijn harses verkopen:

Er moet absoluut iets gedaan worden tegen de mishandeling van buschauffeurs. Dit weekend werd een chauffeur in Limburg door een reiziger het ziekenhuis in geslagen. En dat soort narigheid komt overal in ons land voor. Er wordt nagedacht over allerlei methodes om de mishandelingen tegen te gaan. Extra personeel op de bus bij Veolia. Spuugkits bij Arriva, waarmee het DNA van mensen die een chauffeur bespugen kan worden geanalyseerd. Meer bewapende vrijwillige politiemensen.

Hartstikke goed. Maar de directie van busonderneming Connexxion hoor ik niet over dit onderwerp. De N228 in Oudewater is wegens werkzaamheden gestremd. Buspassagiers moeten daar nu 500 meter lopen. Dus: bus uit, stukkie lopen, andere bus weer in. Lastig, maar er zit niets anders op. Maar de bus aan de andere kant van die 500 meter rijdt steeds weg als de passagiers nog in aantocht zijn. Die moeten dan een half uur extra wachten. Maar ja: dienstregeling hè…

Kan de Connexxion-directie mij even laten weten waarom ze zo angstvallig stil zijn over de bestrijding van agressie tegen chauffeurs? Of komt dat doordat ze eigenlijk best snappen dat een kwaaie reiziger in Oudewater de chauffeur best graag een hengst voor zijn kop zou willen geven?