Facebook nu 6,5 miljard dollar waard

Het Russische Digital Sky Technologies heeft opnieuw een stukje gekocht van de populaire netwerksite Facebook. De Russen legden 14,77 dollar per aandeel neer voor nog eens 1,5 procent van de Facebook-aandelen. Hiermee komt de totale waarde van de netwerksite nu neer op zo'n 6,5 miljard dollar.

Hoewel dit een fors bedrag is, is Facebook wel eens meer waard geweest. Hetzelfde Russische bedrijf betaalde recentelijk namelijk nog 200 miljoen voor 1,96 procent van de aandelen, wat Facebook 10 miljard waard maakte. In 2007 betaalde Microsoft zelfs 240 miljoen dollar voor een belang van slechts 1,6 procent in het sociale netwerk. Op basis van die aankoop zou Facebook 15 miljard dollar waard zijn.

Analisten noemden laatstgenoemde waarde in 2007 echter al sterk overdreven en ook over de huidige waarde verschillen de kenners van mening. Analisten op Wall Street schatten in dat Facebook zo'n 5 miljard dollar waard is. Omdat het bedrijf niet beursgenoteerd is, is de exacte waarde echter nooit te achterhalen.


Facebook nu 6.5 miljard dollar waard  (foto: DAG)