GP Duitsland onzeker voor 2010

Peterselieman
De Grand Prix van Duitsland is onzeker voor volgend jaar. De race zou gehouden worden op Hockenheim, maar dat circuit kampt met financiële problemen. De Nürburgring is niet bereid om het gat dat er valt op te gaan vullen.

Het plan was om de Grand Prix van Duitsland het ene jaar op Hockenheim en het andere jaar op de Nürburgring te houden. Zo kon het voor beide banen te betalen blijven. Echter kan Hockenheim het bedrag voor de Grand Prix niet meer opbrengen en weigert de overheid bij te springen. De premier van Baden-Wurttemberg Gunther Oettinger zou er een gesprek met Bernie Ecclestone over hebben, maar de uitlatingen over Hitler hebben er voor gezorgd dat dit niet door ging.

Daarom wordt de hoop nu op de Nürburgring gevestigd. "We zijn niet beschikbaar voor volgend jaar; we plannen het voor 2011," zei circuitbaas Walter Kafitz die zei dat hij zijn besluit zou heroverwegen als de betaling voor volgend seizoen een stuk lager zal worden. "Bernie kan er voor zorgen, maar ik kan me niet voorstellen dat hij mijn wens zal accepteren."

"Ik kan me niet voorstellen dat de F1 Duitsland een jaar niet aan doet. Ik ben optimistisch dat we een oplossing zullen vinden voor elk jaar."