Team VVCS vijfde op FIFPro-toernooi

Team VVCS, het team voor werkloze profvoetballers, is op het FIFPro-toernooi in Frankrijk als vijfde geëindigd. De ploeg van Peter Boeve werd daarmee voorlaatste.

In de poulefase won Team VVCS met 1-0 van Zwitserland, maar verloor het met 2-0 van Denemarken. Omdat de Denen van de Zwitsers verloren, had iedereen drie punten. Op doelsaldo werd Team VVCS derde en dus laatste in de poule. In de wedstrijd om de vijfde plaats werd het 1-1 tegen Portugal. Daarna waren de Nederlanders de beste vanaf de stip en eindigden dus als vijfde.

Het toernooi werd gewonnen door gastland Frankrijk, dat na een 1-1 gelijkspel tegen Denemarken de strafschoppenserie won. De Fransman Nabil Berkak werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Namens Team VVCS kwamen de volgende spelers in actie: Barry Ditewig, Maarten Woudenberg, Robin Faber, Thomas Litjens, Lion Axwijk, Christy Bonevacia, Pascal Heije, Kiki Musampa, Rocky Siberie, Nordin Wooter, Erwin Koen, Roy Ouwerkerk, Howard Nedd, Geoffrey Verweij, Henk Baum, Yassine Assa, Marcio Junqueira, Urgel Wijnaldum en Jamal Dibi.