'Toekomst Piquet jr. aan zijden draadje'

Peterselieman
De toekomst van Nelson Piquet jr. bij Renault hangt aan een zijden draadje nadat teambaas Flavio Briatore in een interview niet kon zeggen wie de tweede auto in Hongarije zou gaan besturen. Rond de Grand Prix van Duitsland doken er al geruchten op dat de Braziliaan moest scoren om te mogen blijven.

"Ik weet het niet," zei Briatore op de vraag wie er in Hongarije naast Fernando Alonso in de tweede Renault plaats gaat nemen. "Misschien ben ik het zelf wel ..." grapte de Italiaan. De vervanger van Piquet jr. is hoogstwaarschijnlijk Romain Grosjean, maar de Fransman lijkt na de race in Monaco niet langer in vorm te zijn. Een andere kandidaat is Lucas di Grassi, maar de Braziliaan heeft al aangegeven het liefst het seizoen in de GP2 af te maken en de titel op zijn naam schrijven.

Piquet jr. zelf liet op zijn Twitterpagina weten dat er niets aan de hand is. Hij zegt dat in Hongarije zijn auto voorzien zal zijn van dezelfde updates die Alonso al in Duitsland had. "Het team heeft me beloofd dat Fernando en ik dezelfde auto hebben voor de volgende race."