Noodweer treft Noord-Limburg en Gelderland

Venlo en omgeving is vanmiddag vlak na vijf uur getroffen door een hevig noodweer. De brandweer krijgt talloze meldingen van ondergelopen kelders uit Blerick, Venlo en Tegelen. Straten staan blank en putdeksels komen omhoog, liet de brandweer weten.

De brandweer heeft groot alarm geslagen. Ziekenhuis Vie Curi in Venlo is vanmiddag afgesloten voor alle bezoek. Er kan niemand meer in of uit, ook is er geen toevoer van nieuwe patiënten meer.

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is de Maas buiten zijn oevers getreden en in het aan de rivier gelegen ziekenhuis binnengelopen. Volgens de brandweer zijn in het ziekenhuis diverse lekkages. Een ontruiming wordt overwogen.

Hevige regenval zorgt ook in Nijmegen, Arnhem en enkele andere Gelderse plaatsen voor zeer veel wateroverlast. Bij de brandweer in Nijmegen kwamen zeker 150 telefoontjes binnen, aldus de woordvoerster.

Het water staat in sommige delen van de stad tot boven de enkels. Enkele spoorbomen werken niet meer vanwege problemen in de bedieningskasten. Auto's liepen schade op door het hoge water in de straten.

In Arnhem, Elst en Barneveld kwamen putdeksels omhoog door het vele water en liepen ook kelders vol.