Drenthe verhuurd aan Fiorentina

Royston Drenthe speelt komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid op huurbasis voor het Italiaanse Fiorentina. Technisch directeur van de Florentijnen Pantaleo Corvino maakte dit vrijdag bekend.

"We hebben met Real Madrid gesproken en we zijn het eens met elkaar. Zij stemmen in met ons voorstel voor een verhuur," vertelde Corvino aan Sky Sport Italia. Op de website van Viola worden de uitspraken van Corvino bevestigd. "De speler is op de hoogte en heeft geen nee gezegd."

Drenthe zal het komende seizoen op huurbasis uitkomen voor Fiorentina. Mocht de linkspoot voldoen, dan heeft de club uit Florence de eerste optie tot koop op de voormalig speler van Feyenoord. "Wij proberen nu nog de vraagprijs omlaag te krijgen. Hopelijk ronden we de transfer volgende week af," aldus Corvino.

Real Madrid nam Drenthe in 2007 over van Feyenoord, maar in de Spaanse hoofdstad wist hij nog geen basisplaats af te dwingen. De afgelopen twee seizoenen kwam Drenthe in 38 competitieduels in actie en scoorde hij twee keer.