Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws en stelt een lastige vraag. Vandaag kunnen de heren Bos en Van der Laan inpakken en wegwezen:

De huizenprijzen zijn in ons land veel te hoog. Ook in de ‘Sociale Sector’ zijn huren de laatste jaren fors gestegen. “Maar dat geeft niet,” heet het, “want voor mensen die de huur niet kunnen betalen, is er de huurtoeslag.” Maar helaas wordt die huurtoeslag volgend jaar verlaagd. Met dank aan minister Van der Laan worden uitgerekend de mensen die het toch al niet breed hebben, extra  de dupe van het al decennia lang falend volkshuisvestingsbeleid in ons land. Maar ja, het kabinet zit krap bij kas…

Niet alleen het kabinet zit krap bij kas. De ABN-AMRO is ook weer eens nagenoeg blut. Maar gelukkig springt minister Bos even bij. Hij trekt opnieuw een forse bom duiten uit om die zieltogende mislukte fusiebank overeind te houden. Twee en een half miljard, dit keer. Vijfentwintighonderd miljoen, dus.

Vreemd dat ons kabinet wél krap bij kas zit als het om arbeidersgezinnen gaat die buiten hun schuld veel te veel moeten betalen voor hun huurwoninkje, maar opeens poen zat heeft om een bank te beschermen tegen de gevolgen diens van jarenlang mismanagement.

Kunnen de PvdA-ministers Van der Laan en Bos mij even laten weten, per wanneer zij hun portefeuille ter beschikking stellen? Ze hebben het socialistische gedachtegoed nu wel genoeg te grabbel gegooid, dunkt me.