Di Montezemolo: "Stop met politiek in F1"

Peterselieman
Ferrari-teambaas Luca di Montezemolo heeft opgeroepen om per direct een einde te maken aan het politieke gekrakeel dat de sport teistert. De Italiaan is van mening dat de fans er moe van worden.

FIA-president Max Mosley gooide olie op het vuur door te zeggen dat de teams morrelen aan het afgelopen woensdag gesloten contract en teruggaan naar een verkeerd uitgangspunt. Di Montezemolo ziet het niet op die manier en wil dat de focus zich verplaatst naar het beter maken van de sport in plaats van de ruzie.

"Ik ben blij met wat er afgesproken is en ik ben niet verbaasd om te horen dat de fans schoon genoeg hebben van die politieke spelletjes, de persberichten en de onduidelijke regels en regels die elke zes maanden veranderen," zei Di Montezemolo op de Ferrari-site.

"We hebben stabiliteit, vrede en transparantie nodig. We houden van de Formule 1 en we willen een extreme sport met extreem in de vorm van technologie en competitie. De beste rijders, teams en auto's dat is wat we willen bereiken. Daarom ben ik blij met het resultaat en ook met de goede sfeer die er was met de World Motor Sport Council van de FIA. Dus ik denk dat we met de FIA een goed akkoord bereikt hebben kijkend naar de toekomst."

"Dus stop met die politieke spelletjes, omdat wij van de Formule 1 houden. We willen er niet aan bijdragen om de charme en de unieke elementen van de F1 te laten verdwijnen. We hebben drie belangrijke dingen bereikt en dat zijn: stabiliteit, lagere kosten en dat de Formule 1 F1 blijft en niet verwordt tot een F3. Dat is belangrijk voor ons."