Webber wil andere safety carregels

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Mark Webber heeft laten weten dat hij de safety carregels erg slecht vindt. Het is niet de eerste keer dat de Red Bull-coureur zich negatief over de regels uitlaat.

Webber schrijft in zijn column voor de BBC dat hij het raar vind dat Nelson Piquet op het podium kwam afgelopen zondag. "Door de safety car hebben we een bizar raceresultaat gekregen. Ik vind de regels voor de safety car een grap. Ik ben blij voor Nelson Piquet dat hij tweede is geworden, gezien het moeilijke begin van zijn seizoen, maar de Formule 1 heeft betere regels voor de safety car nodig. Het staat erg amateuristisch als iemand die van de zeventiende plek start en in de hele race maar één wagen inhaalt (de gespinde Nakajima, red.) bijna de race kan winnen."

Verder zei de 31-jarige Australiër, die zelf uitviel, dat er nog aan een oplossing voor de regels gewerkt word. "Nelson zou de eerste zijn om toe te geven dat zijn tweede plaats niet echt verdiend was. Geen van de coureurs is dol op het huidige systeem. We houden niet van vertekende uitslagen. De teams en de FIA werken nog aan betere safety carregels, maar ze maken het zichzelf nogal moeilijk."