Hoop voor lelijke vrouwen

Uit onderzoek blijkt dat mannen opgewonden raken van iedere vrouw.

"Als vrouw kun je alle mannen het hoofd op hol brengen, hoe je er ook uit ziet." Veel onzekere vrouwen zullen die opmerking onmiddellijk wegwuiven en zeggen dat ze er helemaal niets van geloven. "Mannen vallen toch alleen voor mooie vrouwen." Toch heeft onderzoek nu echt uitgewezen dat deze gedachte helemaal niet klopt.

In een experiment met 63 mannelijke studenten werd het testosterongehalte gemeten. Ze werden alleen in een kamer gezet en na enige tijd kwam er een vrouw binnen. Het effect van het vrouwelijke bezoek was al snel duidelijk. Binnen 300 seconden steeg het testosteronniveau met acht procent.

Dit is op zich niet verrassend. Het resultaat is echter wel noemenswaardig als er wordt gekeken naar het type vrouw dat binnen liep. Een mooie vrouw zorgde namelijk niet voor meer stijging van het testosteron dan de relatief lelijke meisjes. De verklaring ligt, volgens de onderzoekers, in een puur evolutionair mechanisme. Mannen worden door hun eigen hormonen voorbereid op de paring, op het moment dat ze contact hebben met een vrouw. Welke vrouw dat is, maakt dus helemaal niets uit.

Zie ook:

Wie flirt, wordt geschoren

Meer opvallend nieuws