Celstraf voor seks met minderjarige meisjes

Twee mannen uit Zoetermeer zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens het misbruiken van vijf minderjarige zwakbegaafde meisjes.  De mannen (23 en 26 jaar) hadden via een website contact gelegd met de meisjes. Met een videocamera maakten ze bovendien opnamen van de seksspelletjes.

Volgens de twee deden de vijf meisjes met hun toestemming mee aan verschillende seksspelletjes, maar de Haagse rechtbank dacht daar toch anders over. De 23-jarige Zoetermeerder moet twee jaar de cel in, de 26-jarige een half jaar langer. De oudste kreeg dat half jaar extra omdat hij behalve het seksueel misbruiken van de minderjarige meisjes ook nog eens 3.600 xtc-pillen in bezit had.

De twee verdachten, tegen wie twee weken terug tot 4 jaar cel werd geëist, vonden dat ze ten onrechte voor de rechter moesten verschijnen. ''Een van die meisjes had eerder al seks met vier jongens tegelijk gehad. Zij zag mij gewoon als een seksspeeltje'', zo zei de 26-jarige bij de behandeling van de rechtszaak. Zijn advocaat  pleitte bij die gelegenheid voor een milde straf. De man zit al een half jaar in voorarrest, waardoor hij zijn baan en huis is kwijtgeraakt. Volgens de raadsman heeft zijn cliënt ''een andere seksuele moraal''. Hij veronderstelde dat de meisjes deze ook hadden. De rechter had er geen boodschap aan.