Raúl wil terug in Spaans national elftal

Maikel (WeebI)
Nu de Europees Kampioen Spanje bondscoach Luis Aragonés heeft vervangen door Vicente del Bosque hoopt voormalig aanvoerder Raúl op een terugkeer. De spits van Real Madrid werd gepasseerd voor het EK.

Aragonés selecteerde Raúl na het Wereldkampioenschap in Duitsland niet meer, ondanks het goede spel van de aanvaller van Real Madrid. De 31-jarige Spanjaard hoopt dat de aanstelling van Del Bosque als bondscoach hem weer terug kan brengen in het elftal. Raúl werkte bij Real Madrid eerder met Del Bosque, en samen wonnen zij twee titels en tweemaal de Champions League.

"Mijn doel is goed spelen en zo mijn plaats bij de nationale selectie trug te verdienen", meldde Raúl. "Als de mogelijkheid zich voordoet ben ik dolblij. Zoniet, dan blijf ik werken om het alsnog te bewerkstelligen. De komst van Vicente is geweldig, vind ik. Hij krijgt de kans die hij heeft verdiend door zijn jaren bij Real Madrid. Hij is een persoon die het werk van de afgelopen jaren kan voortzetten."

Raúl beweert ook dat hij niet verbitterd was dat Spanje Europees Kampioen werd zonder hem. "Wie denkt dat ik niet blij was, kent me niet. Het was een EK waar we allemaal van genoten, en Luis Aragonés en zijn spelers hebben het Spaanse voetbal naar het hoogst mogelijke niveau gebracht. Spanje was het beste team, ze verdienden de winst omdat ze het beste spel leverden."