Lesbische vrouwen winnen van Lesbos

Het moest maar eens afgelopen zijn met het gebruiken van woorden als 'lesbisch' en 'lesbienne', dachten de bewoners van het Griekse Lesbos. De eilandbewoners besloten er dan ook een rechtszaak van te maken. Bij de rechtbank kregen zij echter nul op het rekest.

Omdat de bewoners van het eilandje het alleenrecht op vervoegingen van het woord 'Lesbos' eisten, besloten ze zelfs de lesbiennes zelf voor het gerecht te slepen. De Grieken kregen echter geen steun van de rechter. Hij oordeelde dan ook dat homoseksuele vrouwen gewoon lesbiennes mogen blijven heten.

"Een geweldige beslissing voor lesbische vrouwen wereldwijd", vindt Vassilis Chirdaris, advocaat van de Griekse homobelangenvereniging. "Het zou ook te gek voor woorden zijn als een Griekse rechter zou bepalen dat homoseksuele vrouwen de term 'lesbisch' niet meer mogen voeren."

Ondanks dat de rechtszaak de Lesbos ieder al 230 euro heeft gekost, overwegen zij in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Volgens hen worden de vrouwelijke bewoners van het eiland namelijk vaak verward met vrouwen die op vrouwen vallen.