Karadzic woonde en werkte in Belgrado

De afgelopen jaren woonde en werkte Radovan Karadzic in Belgrado. Hij werkte in een alternatieve artsenpraktijk en huurde er een flat. Hij maakte gebruik van een valse identiteit en had een lange baard laten groeien. Dat maakten Servische aanklagers vandaag bekend.

De operatie om Karadzic te arresteren begon gistermiddag, in de avond werd hij opgepakt terwijl hij onderweg was. Hij was op dat moment niet op de vlucht. De arrestatie werd mogelijk door recent verkregen nieuwe informatie, aldus de aanklagers.

Volgens het conservatieve dagblad Politika was de door het Joegoslavië-Tribunaal gezochte ex-politicus Radovan Karadzic bij zijn arrestatie vermomd. Hij had een lange baard en zijn haar was geverfd, berichtte de krant vandaag. Hij zou zijn aangehouden in een bus die op weg was van westelijk Belgrado naar het voorstadje Batajnica.

Media in Belgrado hebben overigens verschillende lezingen over Karadzic' arrestatie. Sommige kranten stellen dat hij in een appartement in het centrum van Belgrado is opgepakt.