FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 juli 2008

Riccò: "Gedreven door woede"

Riccardo Riccò wist vandaag al zijn tweede rit in de Tour te winnen. De flamboyante Italiaan uit de Saunier Duval-ploeg ging er op de flanken van de Col d’Aspin vandoor en won op indrukwekkende wijze.

Riccò won al twee etappes deze Tour en kan voor meer zeges gaan: "Ach, we zien wel, maar ik ga wel alles geven tot Parijs. Ik ben al blij met wat ik heb. Ik had goeie benen vandaag en wou nog eens iets doen."

"Eigenlijk was het de bedoeling om Piepoli vandaag naar de ritzege te loodsen, maar dat is niet gelukt. Dat zullen we dan morgen opnieuw proberen. Dan zal ik alles doen voor Piepoli," aldus de Italiaan.

Riccò zei dat hij vandaag gedreven werd door woede. "Ik werd ook gedreven door woede, woede om de twijfels die er over mij waren. Ik twijfel niet aan mezelf. Ik heb twee keer gewonnen. En deze keer, al zeg ik het zelf, op indrukwekkende wijze."

Naam kind verkocht voor benzine

Net als in ons land, is ook de benzine in Amerika tegenwoordig schreeuwend duur. Een lokale radiozender in het Amerikaanse Florida bood dan voor honderd dollar benzine aan voor degene met het origineelste ruilobject. Een man zag er wel wat in, en verkocht de naam van zijn ongeboren kind.

David Partin nam contact op met de zender, omdat hij zijn tank wel eens gratis gevuld wil zien worden. En inderdaad, ook de dj's van het station vonden de actie wel origineel. Het kind, dat tegen de jaarwisseling zal worden geboren, zal de naam Dixon and Willoughby Partin gaan dragen. Vergeet vooral het woord 'and' niet, want de koter zal worden vernoemd naar twee dj's van de zender.

Partin mag de prijs pas in ontvangst nemen zodra hij de geboorteakte heeft overhandigd. Hoe duur de benzine dan is, en hoeveel liter je dan nog krijgt voor die honderd dollar, is nu nog niet bekend.

Met dank aan Wexy voor de submit.

Tourfavoriet Evans hard gevallen

In de negende etappe van de Tour de France is favoriet Cadel Evans hard onderuit gegaan. De Silence-Lotto-renner miste bij de bevoorrading een bocht en viel samen met ploeggenoot Wim Vansevenant en Euskatel-renner Gorka Verdugo.

De Australiër in Belgische dienst liep bij de valpartij schaafwonden op aan zijn linkerelleboog en aan zijn linkerheup. Ook was zijn shirt gescheurd en moest hij na de valpartij van fiets wisselen. Hij werd door ploeggenoten snel weer teruggebracht in het peloton.

Ploegleider Hendrik Redant over het voorval: "Cadel is toch serieus gevallen. In een bocht kon hij een Euskaltel-renner niet meer ontwijken en kwam hij aan de schaafwonden en zijn opengescheurd shirt te zien vrij zwaar ten val. Ook zijn helm kreeg een deuk. Hij klaagt niet over pijn maar het wordt toch afwachten op de eerste col. Gelukkig is Cadel een doorbijter."

Oproer bij oproerpolitie in Nepal

In Nepal zijn 500 agenten van de oproerpolitie gisteren zelf in opstand gekomen. De omgeving van het politiebureau in Nepalgunj is afgesloten door politiekorpsen uit de omgeving. Zeven hoofdagenten werden door de opstandelingen in gijzeling genomen. Bij de gijzeling zouden zes schoten zijn gelost.

De agenten protesteren met de actie voor een betere behandeling door hun superieuren en de aanpak van corruptie binnen het korps. Het hoofd van de Nepalese politie heeft van de minister van Binnenlandse Zaken opdracht gekregen hard op te treden tegen de rebellerende politiemannen. Daarnaast moet er voor gezorgd worden dat de hiërarchie en discipline binnen de politie bewaard blijven.

Nepal, een land in de Himalaya, werd recentelijk een republiek nadat het bergstaatje eeuwenlang een monarchie is geweest. Tot voor kort woedde er in het land een burgeroorlog tussen maoïstische rebellen en de democratische regering.

Ten Dam goed in eerste bergetappe

Rabo-renner Laurens ten Dam is de eerste pyreneeënrit goed doorgekomen. De 27-jarige debutant kwam binnen in de groep met favorieten en eindigde vandaag op de 38ste plaats.

Riccò kon hij vandaag niet bijhouden: "Die ging echt heel hard, hoor. Ik kon hem niet volgen, dat echt explosieve ligt me niet. Maar verder ging het goed. Op de Peyresourde ging ik met de eerste vijf omhoog, alleen vlak voor de top van de Aspin moest ik er nog even af. In de afdaling kreeg ik een steen op mijn oog, maar kwam ik toch terug bij de groep."

Ploegleider Erik Breukink is tevreden over Ten Dam die Denis Menchov moet ondersteunen in de bergen: "Dat is zo, maar ik had er altijd al vertrouwen in dat hij het zou kunnen. Vanochtend was Laurens wel nerveus, dat zag ik. Hij moest vandaag immers bij Menchov zien te blijven. Maar hij heeft het er heel goed van afgebracht."

Voor de Tour had Menchov aangegeven dat Ten Dam wat hem betreft ideaal van voor de bergen. "Denis vroeg voor de Ronde van Italië al waarom ik Laurens niet meenam, toen had Denis al vertrouwen in hem. Maar ik vond dat vanwege de Tour iets te veel van het goede. Dat Laurens dit werk aankan, wist ik al. Ik zei: Jij komt hier met de besten over de bergen heen. Ik denk dat hij vandaag zelfvertrouwen heeft gekregen. Voor mij is het zaak de druk niet zo ver op te voeren dat hij stijf staat van de zenuwen."

Ook blikten zowel Ten Dam als Breukink vooruit op de etappe van morgen: "Het zal vuurwerk worden," aldus Ten Dam. "Ik ben benieuwd naar wat ik in die etappe voor Denis kan betekenen." Breukink: "Alles hangt ervan af hoe ze de Tourmalet opgaan. Is het oorlog, dan zien we alleen de kopmannen aan het werk. Ons doel is na de Tourmalet nog zo veel mogelijk renners aan de kop te hebben. Op de laatste klim zit het werk erop, dan is het ieder voor zich."

Dronken Drent rijdt al 40 jaar zonder rijbewijs

De politie van het Drentse Emmen heeft gisteravond een 54-jarige man uit die plaats aangehouden. Toen de agenten om het rijbewijs van de man vroegen, antwoordde hij doodleuk dat hij al veertig jaar rondrijdt zonder het felbegeerde roze papiertje ooit te hebben gehaald.

Dit bleek niet het enige te zijn wat er loos was. De man bleek namelijk ook nog eens veel te diep in het glaasje te hebben gekeken. De Drent bleek namelijk een alcoholpromillage in het bloed te hebben van maar liefst 2,1 promille. 

Freire is groen weer kwijt

Rabo-renner Óscar Freire is na één dag zijn groene trui al weer kwijt. Voorafgaand aan de negende rit stond de Spanjaard in punten gelijk met de Luxemburger Kim Kirchen in de puntenstand. Freire wist deze rit geen punten te behalen, Kirchen deed dat met een twaalfde plaats wel.

Doordat Kirchen in Bagnères-de-Bigorre na een zware pyreneeënrit die gewonnen werd door Riccò wel punten behaalde voor de groene trui, heeft de renner van Team Columbia zowel de groene als de gele trui in bezit. Daardoor mag Freire maandag toch in het groen starten.

Gisteren gaf Freire aan dat wat hem betreft de groene trui in eerste instantie niet aan de orde is. "Ik ben naar de Tour gekomen om etappes te winnen. De groene trui wordt pas een doel als ik een ritwinst op mijn naam heb," aldus de Spanjaard.

In de door Mark Cavendish gewonnen etappe gaf hij aan dat hij steun van ploeggenoten in de finale miste. "Ik had al te veel energie verspeeld. Cavendish is best te kloppen. Maar omdat ik drie keer mijn positie verloor moest ik op eigen kracht terug naar het front komen. Alleen maak ik geen kans tegen de trein van Columbia."

Inhoud van Saint's Row 2 Collectors Edition onthuld

In oktober komt het tweede deel van de populaire game Saint's Row uit. THQ heeft bekend gemaakt dat er een Collectors Edition zal uitkomen naast de normale versie van de game. In Amerika zal de Collectors Edition voor 79.99 dollar over de toonbank gaan. Naast het spel zal de Collectors Edition de volgende spullen bevatten:

-Tinnen box
-Saint's Row 2 Exclusief art-boek
-Saint's Row 2 USB stick, in de vorm van een kogel
-Saint's Row 2 speelkaarten

29 Oktober kunnen Xbox 360 en PlayStation 3 de straten van Stillwater onveilig maken.Beckham: "Ronaldo moet naar Real"

De ster David Beckham heeft zich ook gemengd in de media-discussie die is ontstaan rondom Cristiano Ronaldo. De speler van LA Galaxy zei dat de Portugese wereldster deze transferperiode naar Real Madrid moet verkassen. Ronaldo zou een enorme aanwinst zijn voor Real en haar supporters.

Ronaldo heeft zelf wel aangegeven graag naar Madrid te verhuizen, maar omdat de ster terugkeert van een enkelblessure mengt hij zich niet in deze discussie. Tegenover News of the World zei Becks het volgende: "Als iemand mij zou vragen of Cristiano Ronaldo naar Madrid zou moeten vertrekken, zou ik die vraag zeker weten met 'ja' beantwoorden. Real is een droom voor elke speler, Ronaldo zou daar goed passen. Hij zou een geweldige aanwinst zijn voor de fans en de club zelf."

'Ronaldinho negeert Milan, kiest voor Man. City'

Volgens Televisio Catalunya en Sport kiest Ronaldinho voor Manchester City. De aanvaller zou geen trek meer hebben in AC Milan en de Engelse club verkiezen. Vanuit Italië is reeds gereageerd op dit gerucht en daar is de algemene opinie dat de Braziliaan gewoon naar Milan komt.

Gisteren nog kwamen El Mundo Deportivo en La Gazzetta dello Sport met het bericht dat Ronaldinho snel tot een akkoord zou komen met Milan. De 28-jarige aanvaller wordt al langer gelinkt aan een vertrek bij Barcelona, maar tot een transfer is het nog altijd niet gekomen.

Van de geïnteresseerde clubs is Chelsea inmiddels afgevallen, terwijl Dinho zelf al eerder aangaf geen trek te hebben in City. De Catalaanse TV en de grote sportkrant Sport berichten nu echter anders. In Italië is de opinie dat dit bericht enkel naar buiten is gebracht om de transfersom mogelijk naar boven toe bij te stellen.

Zaakwaarnemer: "Berra ziet Feyenoord wel zitten"

De zaakwaarnemer van Christophe Berra heeft aangegeven dat de verdediger een vertrek naar Feyenoord wel ziet zitten. ITV meldde dat de Rotterdammers serieuze interesse zouden hebben in de verdediger en diezelfde zender meldt nu ook dat Berra geïnteresseerd is in Feyenoord.

"Christophe heeft zich geweldig ontwikkeld. Zoals elke speler wil ook hij de volgende stap maken in zijn loopbaan.Feyenoord past prima in dat plaatje." De 23-jarige speler ligt bij Hearts nog vast tot medio 2011 en zou zo'n drie miljoen euro op moeten brengen.

Asteroïde morgen 'dichtbij' aarde

Morgen scheert de dubbel-asteroïde 2008 BT18 'rakelings' langs de aarde. De afstand bedraagt al snel zes maal de afstand van de aarde tot de maan, maar in kosmische termen vindt er op een haar na een botsing plaats. De rotsblokken met een diameter van 200 en 600 meter, vliegen met 45.000 kilometer per uur voorbij en bereiken rond 17.00 uur de korste afstand tot de aarde; 0,0153 astronomische eenheden, oftewel 2,29 miljoen kilometer.

Wetenschappers ontdekten de asteroïde afgelopen januari. Aanvankelijk dacht men dat het om een enkel object ging, maar vorige week werd duidelijk dat het een dubbele asteroïde betreft. Voor de sterrenkundigen is het goed nieuws dat de twee rotsblokken zo dichtbij komen, want dat geeft hen de mogelijkheid om ze beter te bestuderen. Daarbij wil men onder andere ideeën opdoen met betrekking tot het kunnen afweren van objecten die te dicht bij de aarde in de buurt komen of mogelijk op ramkoers liggen. Met behulp van radiotelescopen zal de massa en het materiaal waaruit de asteroïden bestaan in kaart brengen.

Een op de zes asteroïden die dicht langs de aarde scheert, is een zogenamde dubbel-asteroïde. Bijna altijd gaat het om een groot object met een kleine begeleider. Onlangs hebben wetenschappers een theorie ontwikkeld hoe dubbele asteroïden kunnen ontstaan. De straling van de zon zou een grote rol spelen bij het opsplitsen van één grote asteroïde in twee kleinere. Het constante opwarmen en afkoelen zou uiteindelijk leiden tot de opdeling.

Bekijk hier hoe dicht de asteroïden langs de aarde zullen scheren.

Scolari sluit transfer Arshavin naar Chelsea uit

Andrei Arshavin lijkt een transfer naar Chelsea te kunnen vergeten. Trainer Luiz Felipe Scolari heeft tegenover de Sunday Express aangegeven geen behoefte te hebben aan de mogelijke komst van de Russische spelmaker.

"Arshavin komt niet naar Chelsea. De berichten dat hij in Londen zou zijn geweest om te onderhandelen kloppen niet. Ik heb hem bovendien niet nodig." Daarbij lijken Barcelona en Arsenal de meest concrete clubs, die nog in de race zijn voor de 27-jarige Rus.

Arshavin is op dit moment nog eigendom van Zenit St. Petersburg, dat zo'n dertig miljoen euro zou willen vangen voor de uitblinker van het EK.

Nieuw fotoschandaal Disneyactrice (15)

De vijftienjarige Miley Cyrus leert het nooit. Kwam ze onlangs al in opspraak door een foto voor te laten maken voor de Vanity Fair waar ze suggereerde topless te zijn, nu is de telefoon van de actrice die schittert in talloze Disneyproducties gehackt.

En laten op dat toestel nu pikante foto's van het meisje staan. (Linkje + linkje naar Perez Hilton) Cyrus is hier te zien onder de douche in een nat t-shirt en met ontblote buik. De hacker genaamd 'Digital Gangster' is naar verluidt aan het shoppen om de boel aan de hoogste bieder te verkopen. Roddelnicht Perez Hilton houdt nog een slag om de arm en twijfelt of de foto's echt zijn. Hij heeft gezegd dat als de foto's echt zijn hij ze meteen zal verwijderen. Uiteraard zijn tegen die tijd de foto's op vele HD's in de wereld opgeslagen.Naast actrice is Miley ook zangeres.

Arsenal laat vraagprijs Adebayor ver zakken

Een vertrek van Emmanuel Adebayor naar AC Milan lijkt steeds dichterbij te komen. De Londense club wil de Togolees voor zo'n 24 miljoen euro laten gaan. Veel minder dan het bedrag van 45 miljoen euro waar eerder over werd gerept in de Engelse media.

De 24-jarige spits wordt de laatste weken gelinkt aan Barcelona, maar met name AC Milan.De nummer vijf van het afgelopen seizoen in Italië wil de selectie versterken met één spits en voorzitter Galliani heeft al eerder aangegeven dat Adebayor daarvoor de enige optie is.

De vraagrpijs van Arsenal leek in eerste instantie echter te hoog voor Milan, maar volgens The Daily Mail mogen de Rossoneri nu meer hoop hebben. De Afrikaanse aanvaller mag volgens de Engelse krant voor zo'n 24 miljoen euro vertrekken uit Londen.

'Feyenoord huurt Coentrao'

Volgens het Portugese A Bola heeft Feyenoord een akkoord bereikt met Benfica over de huur van Fabio Coentrao. De Rotterdamse club zou tevens een optie tot koop hebben bedongen op de 20-jarige aanvaller, die het afgelopen seizoen werd verhuurd aan Nacional.

Feyenoord zou de linksbuiten dankzij de optie voor een bedrag van vijf miljoen euro kunnen open. Zaterdag zou de speler afwezig zijn geweest op de training van Benfica om de deal in orde te maken. De aanvaller begon zijn loopbaan overigens bij Rio Ave, dat hem in 2007 verkocht aan Benfica.

Feyenoord is al langer op zoek naar een aanvallende versterking voor op de flanken en hoopt deze met Coentrao te hebben gevonden.

Juventus nog niet uitgewinkeld

Doordat Juventus in plaats van Xabi Alonso het goedkopere alternatief Poulsen heeft binnengehaald is er nog geld beschikbaar voor verdere versterkingen. De ploeg uit Turijn wil er graag nog een verdediger en een middenvelder bij hebben.

De Italiaanse topclub denkt er nog altijd over om de Servier Dejan Stankovic over te nemen van rivaal Inter. De middenvelder moet circa acht miljoen euro kosten. Mocht Juventus erin slagen om Tiago of Almiron van de hand te doen dan is zelfs Xabi Alonso weer in beeld.

Voor de verdediging is de Oude Dame op zoek naar een vervanger voor Andrade. De Portugees brak onlangs voor de tweede keer zijn knieschijf en komt naar verwachting dit seizoen niet meer in actie.

De gewenste opvolger is Branislav Ivanovic. De jonge Servier werd vorig seizoen voor zestien miljoen euro door Chelsea overgenomen van Lokomotiv Moskou, maar wacht nog altijd op zijn debuut voor the Blues. Juventus hoopt de verdediger voor een seizoen te kunnen huren van de Engelse grootmacht.

Ajax meldt zich officieel voor Aissati

Ajax heeft zich vanavond officieel gemeld bij PSV voor middenvelder Ismaïl Aissati. Dit heeft algemeen directeur Jan Reker bevestigd tegenover het Eindhovens Dagblad. De Amsterdammers toonden eerder in de winterstop al belangstelling in de creatieveling.

Aissati leek bij PSV zijn verbintenis te verlengen afgelopen voorjaar, maar deed dat niet. De jeugdinternational zou ook in de belangstelling staan van FC Utrecht en FC Twente, maar lijkt alleen voor de echte top uit te willen komen.

Nieuwbakken PSV-trainer Huub Stevens gaf eerder nog aan de jongeling zeker een kans te geven in de voorbereiding. De Eindhovenaren hebben daarbij ook aangegeven 'in principe' niet mee te willen werken aan een verkoop aan Ajax.

Balkenende spreekt Jordaanse premier over Fitna

Premier Jan Peter Balkenende heeft vandaag in de marge van de mediterrane top in Parijs met de Jordaanse premier Nader Dhahabi gesproken over de nasleep van de film Fitna van Geert Wilders.

De woordvoerder van de premier zei na afloop dat Balkenende "de Nederlandse positie heeft uiteengezet". Meer details wilde hij niet geven. Balkenenende had zich eerder verbaasd getoond over de toon die Wilders aansloeg tegenover Jordanië. "Dit dient de zaak niet", zei de premier twee weken geleden.

Hij doelde toen op uitlatingen van Wilders, die de Jordaanse koning Abdullah II een (verlicht) despoot had genoemd. Ook stelde de PVV-leider dat de "bananenrepubliek" Jordanië en zijn koningshuis de politieke en democratische fase van de Neanderthalers nog niet zijn ontstegen. Wilders pleitte ervoor dat Nederland de banden met Jordanië verbreekt, ook die tussen de beide koningshuizen, als het land blijft aandringen op zijn uitlevering.

Wilders was zo kwaad, omdat justitie in Jordanië hem wil vervolgen wegens haat tegen moslims, vanwege het uitbrengen van zijn film Fitna.

Dubbeldam niet naar Olympische Spelen

Jeroen Dubbeldam zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen.

Dubbeldam is zelf net op tijd hersteld van een knie- en kuitbeenbreuk, zijn paard BMC Up & Down is echter nog niet volledig fit. Die verrekte twee weken geleden een spier tijdens een misstap in de training. De Spelen, waarvan de paardensportonderdelen in Hongkong worden gehouden, komen voor de combinatie te vroeg.

"Het heeft geen zin de onzekerheid nog langer te laten duren. Het belang van mijn paard staat voorop", aldus Dubbeldam, die in 2000 bij Spelen in Sydney nog goud won. De afmelding van Dubbeldam is een nieuwe tegenvaller voor de Nederlandse ploeg. Eerder deze week brak Albert Zoer al zijn been bij een val en het is zeer onzeker hij in Hongkong aanwezig kan zijn.

Dikkerds moeten dagboek bijhouden

Vele diëten ten spijt, slagen de meesten er maar niet in om het afslanken vol te houden. Maar nu blijkt er een manier te zijn om wel de dalende lijn voort te zetten. Het bijhouden van een dagboek zou namelijk het ei van Columbus zijn.

In de kaskraker 'Bridget Jones's Diary' hield de mollige Bridget al een dagboek bij over onder andere haar eetgewoonten. Elke taartpunt en iedere glas wijn werd beschreven. Ze kreeg met dit overdreven gedoe de lachers op de hand, maar nu blijkt er zeker een kern van waarheid in te zitten. Wetenschappers, verbonden aan het Kaiser Permanente Center for Health Research in Portland, in de Amerikaanse staat Oregon, hebben namelijk ontdekt dat het opschrijven van de tafelmanieren daadwerkelijk tot mindering leidt.

Tientallen proefpersonen werden het afgelopen halfjaar door de onderzoekers gevolgd. Hun werd gevraagd die hele periode minder vet te eten, maar juist veel groenten en fruit. Ook moesten de arme proefkonijnen elke week drie uur bewegen. Na die zes maanden afzien bleken zij ruim vijf kilo te zijn afgevallen.

Het opmerkelijke vonden de onderzoekers dat dit gewicht niet gelijkmatig was verdeeld. Deelnemers die zich namelijk uitsluitend aan het dieet hielden, waren nog geen vier kilo kwijtgeraakt. De proefpersonen die op verzoek van de wetenschappers ook een soort voedseldagboek hadden bijgehouden, bleken maar liefst tweemaal zoveel te zijn afgevallen.

Onderzoeksleider dr. Victor Stevens vindt het "opschrijven van alles wat je eet en drinkt inderdaad een zeer krachtige techniek bij de strijd tegen overgewicht. Het helpt mensen om te zien waar de extra calorieën vandaan komen."

 

Dik wijf in lingerie
Wie schrijft, die blijft...

 

 

 

NAC treft Rosenborg in Intertoto

NAC Breda moet het in de derde ronde van de Intertoto opnemen tegen Rosenborg BK uit Noorwegen.

Rosenborg plaatste zich probleemloos voor de derde ronde. Het klopte Ekranas uit Litouwen thuis met 4-0. Eerder werd de uitwedstrijd al met 3-1 gewonnen. NAC speelt op 19 juli eerst thuis, op 27 juli is de return. De winnaar van het duel plaatst zich voor de voorronde van de UEFA Cup.

Gewonden bij schietpartij Groningen

Vanmiddag zijn voor een Groningse woning aan de Lijsterbeslaan twee mannen, 38 en 40 jaar oud, neergeschoten. Beide mannen zijn zwaargewond en worden in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. De dader is nog voortvluchtig, maar is wel bij de politie bekend.

Wat de aanleiding voor de schietpartij is, die plaatsvond voor de woning van de 38-jarige man, is nog niet bekend. De 40-jarige man komt uit dezelfde buurt. De technische recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht. De politie heeft familie en buurtbewoners opgevangen.

Met dank aan Wexy voor de submit

Sato zou aanbiedingen afslaan

Takuma Sato zou heel graag weer terug in de Formule 1 willen. Eventuele aanbiedingen uit andere raceklasses moeten maar even wachten.

De Japanner kwam na het faillissement van Super Aguri op straat te staan, hij is volgens zichzelf nog lang niet klaar in de F1. Tegenover Autosport zei Sato: "Op dit moment zijn we druk bezig met het verkrijgen van een race-stoeltje. Dat is ons voornaamste doel, maar we zouden ook een testzitje kunnen overwegen als alle andere opties uitgesloten zijn. Dat laatste is iets waar ik nog niet mee bezig ben, ik wil eerst wachten. We zijn met een aantal teams de onderhandelingen begonnen, maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen."

""Mocht er een kans komen om dit jaar te rijden, dan zou dat een bonus zijn. Ik ben nog lang niet klaar met de Formule 1 en ik geef pas op als er echt geen enkele kans meer is om iets voor elkaar te krijgen. We hebben een aantal aanbiedingen gekregen vanuit de Verenigde Staten en dat is vleiend en we houden onze opties open. We hebben echter wel verteld dat onze prioriteiten bij de Formule 1 liggen."

Zware Amerikaanse verliezen in Afghanistan

Zeker acht Amerikaanse militairen zijn omgekomen tijdens gevechten met de Taliban in het noordoosten van Afghanistan. Dat meldde de BBC vanavond op gezag van de Amerikaanse commandant Daniel Dwyer.

Het gaat om een van de zwaarste Amerikaanse verliezen op één dag sinds de door Amerikanen geleide invasie van Afghanistan in 2001.

De NAVO meldde eerder dat een kleine Amerikaanse gevechtseenheid nabij het dorp Wanat in de provincie Kunar zondagochtend onder zwaar vijandelijk vuur kwam. Opstandelingen zouden met onder meer machinegeweren en raketgranaten op de Amerikanen hebben geschoten. Lokale functionarissen meldden dat ook Afghaanse burgers en militanten zijn omgekomen.

Honden zorgen voor nieuwe zoektocht op IJsselmeer

De zoektocht naar het lichaam van een donderdag overboord geslagen zeiler op het IJsselmeer wordt maandagochtend voortgezet. De politie had aangegeven de zoekactie zaterdagmiddag definitief te staken, maar speciale speurhonden hebben dit weekeinde vanaf bootjes bij een aantal locaties aangegeven dat de drenkeling daar zou kunnen liggen, zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). "Het is de laatste poging."

De 50-jarige zeiler sloeg donderdagavond laat zo'n drie kilometer van de Afsluitdijk overboord. Hij zou problemen met zijn giek hebben gehad. Twee andere opvarenden zochten de man vergeefs. Een grootschalige zoekactie met zeven boten en twee helikopters werd op touw gezet, maar de man werd niet gevonden.

Intussen zoeken duikers zondagmiddag in de Rijn bij Arnhem naar de man die zaterdag vermist raakte na een aanvaring. Een zoektocht van de waterpolitie met boten, een helikopter en sonarapparatuur heeft tot dusver niets opgeleverd, zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Bij de aanvaring zaterdagmiddag sloegen de Arnhemmer en twee kinderen overboord. De twee kinderen konden worden gered en zijn ongedeerd. Een derde kind bleef achter in de boot, maar raakte wel gewond.

Dost toch naar Heracles

Bas Dost vertrekt per direct naar Eredivisie-club Heracles Almelo. De FC-Emmenspits tekent een contract voor drie jaar met een optie voor nog een jaar.

De 19-jarige Coevordenaar brak vorig jaar door bij FC Emmen, waar hij als A-junior 23 keer in actie kwam voor de hoofdmacht en hij wist zes goals te maken. Vooral de wedstrijden tegen Zwolle en Veendam waren een goede manier om de aandacht op zich te vestigen. Ook sc Heerenveen had belangstelling voor de spits, maar uiteindelijk koos de Drent toch voor Heracles. Al was de onderhandeling niet makkelijk.

"Dat ik naar een Eredivisie-club ga, geeft me een heerlijk gevoel. Bovendien ben ik blij dat er na een periode van onzekerheid nu duidelijkheid is. Onbewust ben je er toch mee bezig. Dat kon je gisteren ook zien, ik miste vier opgelegde kansen," aldus de jongeling. "Ik weet eerlijk gezegd nog weinig van de club. Ja, ik ken een paar mensen van het bestuur, ik weet dat ze op kunstgras spelen en ook de trainer ken ik goed."

De bewuste trainer, Gert Heerkes, had een behoorlijke invloed op Dosts keuze. "Als een trainer je koste wat het kost wil hebben, dan is dat een heel lekker gevoel en wordt de keuze een stuk makkelijker", aldus een heel bewuste Dost, die weloverwogen de keuze voor een contract voor drie seizoenen maakte. "Klopt, in het eerste jaar wil ik gewoon wennen aan het niveau. Dat kun je vergelijken met het afgelopen seizoen bij FC Emmen. Ik probeer zoveel mogelijk te spelen en het tweede jaar wil ik er gewoon staan, dat is duidelijk."

Belg vermoordt twee kinderen en pleegt zelfmoord

Een 36-jarige man uit het Oost-Vlaamse Temse heeft vermoedelijk zijn twee kinderen omgebracht en daarna zelfmoord gepleegd. Dat heeft de Belgische justitie in Dendermonde gemeld.

De politie vond vandaag het levenloze lichaam van de man, die waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd. Toen bleek dat hij in een echtscheidingsprocedure verwikkeld was en hij dit weekeinde zijn kinderen had, werd meteen begonnen met een zoektocht naar het jongetje van drie en het meisje van vijf jaar oud.

De politie trof de twee dode kinderen aan op het huisadres van de man. Volgens justitie zijn ze door hun vader vermoord.

VEB wil onderzoek AFM naar 'misleiding' Fortis

De Autoriteit Financiële Markten moet onderzoeken of Fortis zijn aandeelhouders heeft misleid. Dat wil de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De bank maakte eind vorige maand een aantal noodmaatregelen bekend, waardoor Fortis-beleggers volgens de vereniging volslagen verrast waren.

De veronderstelde misleiding zou een negatieve invloed hebben op de stabiliteit van de Nederlandse financiële markt en het vertrouwen van beleggers in Fortis, dat onlangs ABN Amro overnam. De VEB wil dat de AFM de eerste onderzoeksresultaten voor 4 augustus bekendmaakt.

Fortis kondigde op 26 juni aan dat het acht miljard euro aan nieuw kapitaal nodig had en gaf nieuwe aandelen ter waarde van anderhalf miljard euro uit. Fortis had het volgens de VEB steeds doen voorkomen alsof er geen problemen waren met de kapitaalpositie en het uitbetalen van dividend. De VEB vindt het 'onwaarschijnlijk' dat de bestuursleden van Fortis niet eerder wisten dat de financiële positie moest worden verbeterd. De AFM moet van de VEB onderzoeken of dit niet eerder had moeten worden gemeld.

De topman van Fortis Jean-Paul Votron maakte vrijdag bekend op te stappen. Hij lag hevig onder vuur door de plotselinge noodmaatregelen. Volgens de VEB gaf hij geen realistisch beeld van de werkelijkheid, omdat hij eind april in een interview met de VEB zei dat de balans absoluut in orde was. De VEB wil dat de waakhond ook Votrons rol onderzoekt.

[MotoGP] Stoner wint ook in Duitsland

Casey Stoner heeft de Grand Prix van Duitsland in de MotoGP klasse gewonnen. Hij was de sterkste op het kletsnatte circuit van de Sachsenring.

Wk-leider Dani Pedrosa lag in het begin van de wedstrijd aan de leiding, maar nadat de Spanjaard onderuit ging nam Stoner de leiding van de race over. Hij stond deze vervolgens de rest van de race niet meer af. Valentino Rossi eindigde als tweede en neemt de leiding in het WK over van Pedrosa.

Tour: Demarrage op Aspin levert Riccò de winst op

De Italiaan Riccardo Riccò heeft zijn tweede etappe deze tour gewonnen. In de eerste rit door de Pyreneeën plaatste de jonge renner van Saunier Duval een imposante demarrage op de Aspin.

Al vroeg in de etappe ontsnapten drie renners uit het peloton. Sebastian Lang van Gerolsteiner, Nicolas Jalabert van AG2R en Aliaksandr Koetsjinski van Liquigas kregen een maximale voorsprong van een kwartier.

In het peloton was inmiddels een valpartij geweest, waarbij Cadel Evans betrokken was. Hij ging hard tegen de grond en hield aan de valpartij enkele flinke schaafplekken over. Na afloop van de etappe zou hij in het ziekenhuis verder worden onderzocht.

Op de top van de Peyresourde was het Lang die alleen boven kwam, voor Koetsjinski en Jalabert. De Duitser daalde goed af, maar de beklimming van de Aspin direct daarna was wat teveel van het goede.

In het peloton reed de ploeg van Euskatel steeds op kop. Veel renners moesten lossen, maar echt gekoerst werd er niet. Ricardo Riccò demarreerde op de flanken van de Aspin en had op de top de stilgevallen Lang al lang en breed ingehaald. De Cobra, zoals hij zichzelf noemt, had een voorsprong op het peloton van meer dan een minuut en gaf deze niet meer uit handen. In Bagneres-de-Bigorre was het Riccò die als eerste over de streep kwam, gevolgd door de ontsnapte Efimkin. Het peloton, met daarin onder andere Menchov, Evans en Valverde kwam 77 seconden later over de streep.

Voor de volledige uitslag kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!

 

[Special] De Tour van Jan Janssen

Twee keer is een Nederlander erin geslaagd de Tour de France te winnen. In 1980 Joop Zoetemelk en precies 40 jaar geleden, in 1968, Jan Janssen. Een terugblik in die voor Nederland historische Tour vind je hieronder.

Een jaar eerder, in 1967, verliep de Tour dramatisch. De Brit Tommy Simpson overleed op de flanken van de Mont Ventoux, mede onder invloed van amfetaminen. Daarom werden er voor 1968 strengere dopingmaatregelen genomen. De eerste drie van elke etappe moesten voortaan een dopingcontrole ondergaan net als drie renners die door loting werden aangewezen. Veel favorieten ontbraken in 1968. Felipe Gimondi moest door problemen in Italië blijven, Anquetil was in zijn nadagen en voor de jonge Mercx was de Tour te zwaar. Favorieten waren de Fransen Pengeon en Poulidor, de Belg Herman van Springel en de Nederlander Jan Janssen. Ondanks dat er destijds al commerciële ploegen waren, werd de Tour verreden met landenploegen. De Nederlandse ploeg werd geheel samengesteld rond Janssen, waar niet iedereen zich in kon vinden. Sommige renners, waaronder Rini Wagtmans, weigerden zelfs deel te nemen. De Nederlanders waren altijd vrijbuiters en velen zagen in Janssen geen potentiële Tourwinnaar, getuige de uitspraak van de legendarische oud-ploegleider Kees Pellenaars: "Als Janssen de Tour kan winnen kan mijn schoonmoeder het ook."

Met de debuterende ploegleider Ab Geldermans begon de Nederlandse ploeg aan de Tour, maar de eerste dagen verliepen zeer teleurstellend. Janssen hoopte na de proloog meteen de gele trui aan te mogen trekken, maar werd daarin nipt geklopt door Charly Grosskost. Al in de eerste etappe moest Jos van der Vleuten ziek opgeven. Bovendien verloor Janssen in de eerste etappe 58 seconden op de Belg Van Springel, die mee was in de goede ontsnapping. Twee dagen later stond er een ploegentijdrit op programma. De Belgen waren oppermachtig en Van Springel mocht de gele trui aantrekken. Voor Nederland verliep die teleurstellend. Tijdens de ploegentijdrit bleken verschillende renners het tempo van Janssen niet aan te kunnen. Nederland werd slechts zesde.

De dagen daarna gingen de Nederlanders op jacht naar ritzeges, maar waren er vooral tegenslagen. In het tweede gedeelte van de derde etappe werd Janssen in de sprint in Roubaix geklopt door Walter Godefroot. Een dag later verloor de Nederlandse ploeg een tweede renner. Huub Zilverberg kwam te laat binnen. In de vijfde etappe was er voor Nederland weer een tweede plaats, ditmaal voor Arie den Hartog. Hij werd geklopt door André Desvages. Op de eerste rustdag was de sfeer in de Nederlandse ploeg slecht. Er waren geen successen, sommige renners reden tegen de afspraken in voor eigen kansen en er was bijna geen geld verdiend. De tiende etappe naar Bayonne eindigde in een overwinning voor Gilbert Belonne. Jan Janssen won de sprint het peloton om de tweede plaats en maakte een klassieke fout, hij had niet in de gaten dat er nog iemand voor reed en kwam zodoende juichend over de streep.

De twee etappes in de Pyreneeën verliepen dramatisch voor Nederland. Wim Scheepens viel in de eerste na een aanrijding met een volgauto en kwam samen met Gerard van Vianen te laat binnen. Scheepens kreeg clementie van de wedstrijdjury, maar Vianen kon naar huis. Een dag later stapte Scheepens alsnog af, net als Harm Ottenbros en Henk Nijdam. De Nederlandse ploeg bestond daardoor na een week slechts uit vier renners. De eerste Pyreneeënrit verliep ook voor Janssen moeizaam, hij had een slechte dag en probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken. Hij werd 26e op 2,5 minuut van de winnaar. Een dag later werd Janssen zevende, Herman van Springel won de etappe.

In de veertiende etappe naar Canet-Plage was er dan eindelijk Nederlands succes. Janssen ontsnapte in de laatste paar honderd meter uit het peloton en won zo de etappe. Na de tweede rustdag ging de vijftiende etappe naar Albi. De Fransen besloten ten aanval te trekken en met een solo van 192 kilometer ging de zege naar Roger Pingeon. Zijn tijdwinst viel tegen, slechts 2 minuut 15. Een andere tegenslag voor de Fransen was er voor Raymond Poulidor, hij kwam ten val nadat hij op een stilstaande motor reed en verloor nog een minuut extra. Een dag later was er een verraderlijke etappe naar Auriac. Toppers als San Miguel, Van Springel en Janssen ontsnapten en Pingeon kreeg de rekening gepresenteerd voor zijn solo een dag eerder. Hij verspeelde ruim negen minuten, evenals Poulidor, die daarna besluit af te stappen.

Daarna ging het peloton de Alpen in. Pingeon won de rit, maar de overige favorieten lieten hem niet teveel uitlopen. Janssen werd derde, de Spanjaard San Miguel werd de nieuwe leider. De tweede Alpenetappe werd gewonnen door Barry Hoban. Voor het klassement wint Van Springel een paar seconden op Janssen en is de nieuwe drager van de gele trui. Het verschil is echter zeer klein. De nummer twee San Miguel was tweede op twaalf seconden, Janssen was derde op zestien seconden. De beslissing viel in de afsluitende tijdrit. Heel Nederland geloofde in een eerste Nederlandse Tourzege, al was Van Springel normaal gesproken de betere tijdrijder.

Janssen reed de tijdrit van zijn leven en had, in tegenstelling tot Van Springel, een speciale tijdritfiets. Onderweg bleek dat Janssen sneller is dan Van Springel, en dat het een secondespel ging worden. Op de wielerbaan in Parijs bleek Janssen 54 seconden sneller te zijn dan Van Springel, waarmee Jan Janssen de Tour won met 38 seconden voorsprong. Nog nooit was het verschil in de Tour de France zo klein. Dit record bleef staan tot 1989, toen Greg Lemond de Tour won met acht seconden voorsprong op Laurent Fignon.

Riccò wint eerste Pyreneeënrit

De Italiaan Riccardo Riccò heeft zijn tweede etappe deze tour gewonnen. In de eerste rit door de Pyreneeën plaatste de jonge renner van Saunier Duval een imposante demarrage op de Aspin.

Al vroeg in de etappe ontsnapten drie renners uit het peloton. Sebastian Lang van Gerolsteiner, Nicolas Jalabert van AG2R en Aliaksandr Koetsjinski van Liquigas kregen een maximale voorsprong van een kwartier.

In het peloton was inmiddels een valpartij geweest, waarbij Cadel Evans betrokken was. Hij ging hard tegen de grond en hield aan de valpartij enkele flinke schaafplekken over. Na afloop van de etappe zou hij in het ziekenhuis verder worden onderzocht.

Op de top van de Peyresourde was het Lang die alleen boven kwam, voor Koetsjinski en Jalabert. De Duitser daalde goed af, maar de beklimming van de Aspin direct daarna was wat teveel van het goede.

In het peloton reed de ploeg van Euskatel steeds op kop. Veel renners moesten lossen, maar echt gekoerst werd er niet. Riccardo Riccò demarreerde op de flanken van de Aspin en had op de top de stilgevallen Lang al lang en breed ingehaald. De Cobra, zoals hij zichzelf noemt, had een voorsprong op het peloton van meer dan een minuut en gaf deze niet meer uit handen. In Bagneres-de-Bigorre was het Riccò die als eerste over de streep kwam, gevolgd door de ontsnapte Efimkin. Het peloton, met daarin onder andere Menchov, Evans en Valverde kwam 77 seconden later over de streep.

Uitslag negende etappe

#NaamPloegTijd
1Riccardo RiccòSaunier Duval5:39.28
2Vladimir EfimkinAG2R+ 1.04
3Cyril DesselAG2R+ 1.17
4Dmitri FofonovCrédit Agricole+ 1.17
5Christian KneesMilram+ 1.17
6Maxime MonfortCofidis+ 1.17
7Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne+ 1.17
8Roman KreuzigerLiquigas+ 1.17
9Damiano CunegoLampre+ 1.17
10Jaroslav PopovychSilence-Lotto+ 1.17

Klassement na negende etappe

#NaamPloegTijd
1Kim KirchenTeam Columbia38:07.19
2Cadel EvansSilence-Lotto+ 0.06
3Christian VandeveldeGarmin-Chipotle+ 0.44
4Stefan SchumacherGerolsteiner+ 0.56
5Denis MenchovRabobank+ 1.03
6Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne+ 1.12
7Stijn DevolderQuickStep+ 1.21
8Óscar Pereiro SioCaisse d'Epargne+ 1.21
9Samuel SánchezEuskatel+ 1.27
10Carlos SastreCSC+ 1.34

Tour: Riccò heeft 'verdachte waarden'

Riccardo Riccò, renner van Saunier Duval, zou een van de renners zijn met 'verdachte waarden die tegen de limiet liggen' en een brief hebben gekregen van het Franse antidopingagentschap AFLD.

Het team van de Italiaan ontkent echter dat dat zo is, en Riccò zelf maakt zich weinig zorgen. "Het is bekend dat ik van nature gemiddeld een hematocriet heb van 51. Ik ben er gerust op", aldus de winnaar van de zesde etappe naar Super-Besse. Hij werd al vijf keer gecontroleerd tijdens deze Ronde van Frankrijk.

Zoals Le Monde eerder meldde zijn er niet tien tot twintig renners die verdachte waarden lieten optekenen, maar slechts vijf: twee personen met verhoogde hematocrietwaarden en drie met andere verdachte bloedwaarden. Eén daarvan is wellicht al naar huis: Manuel Beltran.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Varaan Tiel maandag terug naar eigenaar

De varaan die gisteren in Tiel werd gevangen, gaat morgen terug naar de eigenaar. Dat meldde de dierenambulance in Tiel vandaag. De eigenaar is een Tielenaar die het dier thuis hield. De man was op vakantie toen de hagedis uit zijn kooi wist te ontsnappen. Het dier werd vervolgens in park Hertenkamp in Tiel gesignaleerd. De varaan trok er veel bekijks.

Medewerkers van de dierenambulance probeerden het dier met vlees en geursporen naar een kooi te lokken. Een omstander wist de bijna een meter lange hagedis gisteren echter met blote handen te vangen. Er meldden zich meerdere mensen die vertelden eigenaar van het dier te zijn, aldus een woordvoerster van de dierenambulance. Onderzoek wees uit dat de Tielenaar de rechtmatige eigenaar is.

Bredase horeca protesteert tegen regelzucht

Horecaondernemers in Breda hebben vanmiddag geprotesteerd tegen betutteling door de gemeente. De ondernemers trokken in een tocht door de binnenstad en verzamelden zich bij café 't Tapperijke.

Het café kreeg afgelopen tijd landelijke bekendheid omdat eigenaar Ger Couvreur vanwege geluidsoverlast niet meer mag 'drummen' op de flessen boven de bar van zijn kroeg.

De horecaondernemers hadden met opzet geen vergunning voor de demonstratie aangevraagd. "Wij doen wat wij willen", sprak restauranthouder Victor Rietveld opstandig. Volgens hem sloten zich vijfhonderd mensen aan bij de optocht.

Rietveld zelf is boos omdat de gemeente zijn nieuwe witte terrasstoelen afkeurde. Breda is volgens hem finaal doorgeschoten. "We worden uitgenodigd om mee te praten over het verminderen van het aantal regeltjes, maar voor elke regel die verdwijnt komen er vijf bij." Bij het café waren optredens, de deelnemers maakten lawaai op flessen.

Mediterrane Unie opgericht in Parijs

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zondagmiddag in Parijs de oprichtingsvergadering geopend van de Mediterrane Unie, een samenwerkingsverband van 43 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Sarkozy riep de landen rond de Middellandse Zee op vrede te stichten, net zoals Europese landen dat deden door de Europese Unie op te richten.

"Het is niet Noord tegen Zuid, niet Europa tegen de rest maar allen één", aldus Sarkozy. Het deed de Franse president zoals hij zei deugd dat Arabische landen én Israël, Turkije én Griekenland en Algerije én Marokko de top bijwonen. De aanwezigheid van Algerije vormde voor de Marokkaanse koning Mohammed VI echter aanleiding om op het laatste moment af te zeggen. Hij stuurde zijn broer prins Moulay Rachid naar Parijs.

Woensdag gevangenenruil Israël-Hezbollah

Een gevangenenruil waar Israël en de Libanese beweging Hezbollah het onlangs over eens zijn geworden, vindt woensdag plaats. Dat heeft de Israëlische gevangenisautoriteit vandaag laten weten. Een woordvoerder weigerde te zeggen waar de ruil plaatsheeft.

Hezbollah draagt twee militairen of hun stoffelijke overschotten over aan Israël. De twee zijn vermoedelijk overleden. Hun gevangenname in juli 2006 leidde tot een Israëlische aanval op Hezbollah in Libanon.

Israël overhandigt op zijn beurt vijf gevangenen aan Hezbollah. Hezbollah ontvangt ook de stoffelijke overschotten van ongeveer tweehonderd omgekomen strijders.

Organisatie North Sea Jazz vooral blij met zaterdag

De organisatie van North Sea Jazz is tevreden over het verloop van het festival tot nu toe. Vooral de zaterdag, toen ruim 23 duizend bezoekers in Ahoy te vinden waren, stemde de organisatie positief.

"Het algemene gevoel is erg goed en de reacties van het publiek zijn enthousiast. Overal zie je echte liefhebbers van de muziek en de zalen zaten overvol", zegt een woordvoerder van het muziekfestival, dat voor de derde keer in Rotterdam wordt georganiseerd. "Natuurlijk zijn er altijd wat kleine dingen die we graag anders hadden gezien of willen meenemen als verandering voor volgend jaar."

Grote namen als Herbie Hancock, George Benson en Al Jarreau trokken zoals verwacht volle zalen. Fans van soulmuziek konden tijdens de 33e editie van North Sea Jazz hun hart ophalen met sterren als Jill Scott, Angie Stone en Chaka Khan. Ook een minder bekende artiest als Laura Izibor werd door het publiek warm onthaald. "Haar cd is nog niet eens uit, maar de hele zaal stond vol en iedereen zong mee", stelt de woordvoerder.

Zondag verwacht de organisatie nog eens zo'n twintigduizend tot 23 duizend bezoekers. "We willen de toon van de afgelopen dagen uiteraard vasthouden. Het weer is lekker en we hebben een jonge programmering." Naast grote namen als Alicia Keys en Mark Ronson staan zondag ook Pete Philly & Perquisite en C-Mon en Kypski op de buhne.

Wildplassende militair opgepakt in Roosendaal

Een beschonken 23-jarige militair is zondagochtend aangehouden toen hij stond te plassen bij een fontein in Roosendaal. Eerder op de nacht had hij zich volgens de politie al recalcitrant gedragen bij de arrestatie van zijn zes jaar oudere broer. Toen agenten de jongste van de twee zagen wateren op de Markt was de maat vol, omdat zij hem hadden gesommeerd het centrum te verlaten.

Aan de aanhouding van de militair, die na uitreiking van een proces-verbaal is overgedragen aan de marechaussee, ging de arrestatie van zijn broer uit Roosendaal vooraf. Na niet nader toegelicht wangedrag hadden portiers hem rond middernacht uit een café gegooid. Via de achterdeur ging hij weer naar binnen om er opnieuw uitgezet te worden.

Rond 04.00 uur dook hij voor de derde keer op in het café en werd hij agressief toen hij door personeel werd aangesproken. Dat resulteerde in duw- en trekwerk, een scheldtirade en uiteindelijk in een proces-verbaal voor lokaalvredebreuk. De Brabander wist namelijk dat hij zijn gezicht niet meer mocht laten zien in de kroeg.

Tiener blijft agenten voor homo uitmaken

Een 17-jarige Brabander is zaterdagochtend in Veghel aangehouden omdat hij agenten voor homo bleef uitschelden. Ook in het bijzijn van zijn door de politie opgetrommelde ouders wist de jongen van geen ophouden. Dat ging gepaard met het non-stop opsteken van zijn middelvingers.

De volgens de politie dronken jongen kreeg een lift naar huis en toen was het gedaan met de coulance van de agenten. Thuis werd de onverminderd scheldende jongen voor de tweede keer aangehouden en kreeg gratis een lift terug naar het bureau.

Het opsteken van middelvingers en het uitschelden van agenten begon zaterdagochtend vroeg in de Hoofdstraat. Twee surveillerende agenten knepen eerst nog een oogje dicht, maar toen de jongen pal voor hun auto tekeerging konden ze naar eigen zeggen niet meer om hem heen en hielden hem aan.

Op het bureau werden zijn ouders erbij gehaald, waarna twee andere agenten de tiener naar huis brachten. Ook zij moesten het ontgelden, wat het totaal aantal agenten dat zich beledigd voelde, op vier bracht.

Boonen wint slotrit Ronde van Oostenrijk

Tom Boonen wist de slotetappe van de Ronde van Oostenrijk te winnen, in een massasprint. De Belg bleef Roberto Ferrari van LPR Brakes en René Weissinger van Volksbank voor.

Het eindklassement in de ronde was voor de Oostenrijker Thomas Rohregger, die zijn voorsprong behield op achtervolgers Vladimir Gusev en Ruslan Pidgornyy. De laatste rit kende een aantal groepjes dat weg probeerde te komen, maar geen enkele groep slaagde erin een grote voorsprong te krijgen. Dat leidde in Wenen tot een massasprint.

De opvallende naam onder de aanvallers was Vladimir Gusev, die nog probeerde in de slotfase het eindklassement naar zich toe te trekken.

Yahoo! wijst nieuwe overnamepoging Microsoft af

Internetbedrijf Yahoo! heeft een vijandige overnamepoging door Microsoft en de activistische investeerder Carl Icahn afgewezen.

Microsoft, dat al langer zijn zinnen heeft op Yahoo!, en Icahn wilden het bestuur van Yahoo! vervangen en de internetzoekactiviteiten van het bedrijf kopen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times vandaag. Microsoft en Icahn stuurden afgelopen vrijdag hun voorstel naar Yahoo!. Volgens het internetbedrijf kreeg het 24 uur om te reageren en waren Microsoft en Icahn niet bereid tot onderhandelen. Hun bod was volgens Yahoo! niet in het beste belang van de aandeelhouders.

Yahoo! heeft een aanbod herhaald om het hele bedrijf aan Microsoft te verkopen voor ten minste 33 dollar per aandeel, zo meldt de Britse krant. Yahoo! zou ook hebben willen onderhandelen over een verkoop van alleen de internetzoekmachine, maar Microsoft zou beide voorstellen hebben afgewezen. Microsoft en Icahn waren nog niet bereikbaar voor commentaar.

Begin deze maand werd bekend dat Microsoft partners zocht om een nieuwe poging te doen tot een overname van Yahoo!. Een en ander zou kunnen leiden tot het opbreken van de internetonderneming. Yahoo! zelf zou ook verscheidene bedrijven hebben benaderd om sterker te staan ten opzichte van Microsoft. Microsoft trok in mei een overnamebod op Yahoo! in. Het internetbedrijf had een overnamebod van in totaal zo'n 47,5 miljard dollar afgewezen.

Tientallen opstandelingen gedood in Helmand

Internationale en Afghaanse troepen hebben zeker veertig opstandelingen gedood tijdens een nog lopende operatie in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan. Dat heeft de door Amerikanen geleide coalitiemacht in Afghanistan vandaag laten weten.

De gevechten begonnen gisteren toen rebellen een patrouille met buitenlandse en Afghaanse militairen in het district Sangin in een hinderlaag lokten. De onder vuur genomen troepen schoten terug en vroegen om luchtsteun. Tijdens de gevechten zijn ook meer dan dertig vijandelijke boten vernietigd op de nabijgelegen Helmand-rivier en ook verscheidene bruggen, aldus de coalitiemacht.

Helmand is een van de gewelddadigste provincies van Afghanistan. Radicaalislamitische Talibanstrijders plegen er regelmatig aanslagen en voeren aanvallen uit op Afghaanse en buitenlandse doelen.

Veel wandelaars naar Nijmegen voor startkaart

In Nijmegen hebben veel deelnemers aan de Vierdaagse vandaag al hun startkaart afgehaald. Dat meldde de organisatie van het wandelevenement vanmiddag.

Het is voor het eerst dat deelnemers op zondag hun startbewijs kunnen afhalen. Voorheen kon dat alleen op de maandag voor de start, wat altijd voor grote drukte en flinke files in de omgeving van Nijmegen zorgde. Voor de 92e editie van de Vierdaagse schreven zich 44.031 wandelaars in.

"We kunnen nu al zeggen dat deze maatregel succesvol is. Ook de politie is enthousiast", zegt een Vierdaagsewoordvoerder. De verwachting is dat de drukte rond Nijmegen morgen meevalt.

De Vierdaagse wordt vanavond officieel ingeluid met de Vlaggenparade in het Goffertstadion. De parade werd in het verleden altijd op maandagavond gehouden. Er is nu voor zondagavond gekozen, omdat dan meer deelnemers het evenement kunnen bijwonen. Het wandellegioen gaat dinsdagochtend in alle vroegte op pad voor de eerste kilometers.

Nieuwsposters gezocht!

Heb je een goede taalbeheersing en lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die iedere maand door bijna een miljoen unieke gebruikers gelezen wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk nieuwsposters om de nieuwe Frontpage iedere dag van het meest opmerkelijke en ook serieus nieuws te voorzien.

Vind je het leuk om iets met journalistiek te doen of krijg je een harde plasser of tepels van een flinke dosis aandacht? Ben jij een echte teamplayer en vind je het leuk om met je collega's te overleggen? Kan je daarnaast ook goed met feedback en kritiek omgaan? Dan bieden wij een groot platform waarop je stukken gelezen worden. En je maakt ook nog eens deel uit van een gezellige groep crewleden die bestaat uit 250 mannen en vrouwen. Het enige wat wij je niet kunnen bieden is geld, je werkt dus mee op vrijwillige basis. Natuurlijk ben jij je er van bewust dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid betekent.

We zoeken mensen voor alle tijdstippen van de dag. Het maakt niet uit of je bijvoorbeeld alleen in de ochtend of avond nieuws kan posten, al heeft de ochtend de voorkeur. Verder weet je dat FOK! groot is geworden met opmerkelijke- en showbizznieuwtjes. Maar ook het normale harde nieuws staat op de FP. Kortom: lijkt het jou leuk om nieuwsposter op FOK! te worden?

Stuur dan voor 19 juli om 23.59 uur een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, in welke categorie(ën) je nieuws wilt plaatsen, de uren van de dag dat je (over het algemeen) beschikbaar bent en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten over het algemeen herschreven moeten worden).

Riccò heeft 'verdachte waarden'

Riccardo Riccò, renner van Saunier Duval, zou een van de renners zijn met 'verdachte waarden die tegen de limiet liggen' en een brief hebben gekregen van het Franse antidopingagentschap AFLD.

Het team van de Italiaan ontkent echter dat dat zo is, en Riccò zelf maakt zich weinig zorgen. "Het is bekend dat ik van nature gemiddeld een hematocriet heb van 51. Ik ben er gerust op," volgens de winnaar van de zesde etappe naar Super-Besse. Hij werd al vijf keer gecontroleerd tijdens deze Ronde van Frankrijk.

Zoals Le Monde eerder meldde zijn er niet tien tot twintig renners die verdachte waarden lieten optekenen, maar slechts vijf: twee personen met verhoogde hematocrietwaarden en drie met andere verdachte bloedwaarden. Eén daarvan is wellicht al naar huis: Manuel Beltran.

Beltran: "Ik ben onschuldig"

Spanjaard Manuel Beltran werd vrijdag betrapt op het gebruik van epo tijdens de controle van de eerste etappe in de Tour de France. Hij ontkent echter alles.

De renner van Liquigas werd diezelfde dag nog uit de koers gehaald, en werd afgevoerd geboeid als een crimineel door de Franse politie. Ook het hotel van de ploeg werd ondersteboven gekeerd op zoek naar bewijs. De ploegleider Roberto Amadio zei geschokt te zijn dat een renner in zijn ploeg doping gebruikt zou hebben.

Beltran ontkent echter alle beschuldigingen en vraagt het publiek niet te snel te oordelen over hem: "Wacht tot de contra-expertise is gedaan. Ik ben onschuldig en heb alle hoop dat dit aangetoond gaat worden. Ik hoop dat mijn ploeg en sponsor niet worden aangepakt om deze affaire."

Het team van Liquigas dreigt echter uitgesloten te worden van het meedoen aan de Vuelta. Het B-staal van Beltran moet nog onderzocht worden maar als ook die positief wordt bevonden, moet de ploeg thuisblijven voor de Ronde van Spanje.

'Aimar naar Benfica'

Diverse Spaanse media geven aan dat Benfica en Real Zaragoza een overeenstemming hebben bereikt over de transfer van Pablo Aimar. Benfica zou voor zo'n zevenhalf miljoen euro verkassen naar Lissabon.

Helemaal rond zijn de clubs nog niet, over de wijze van de betaling zou nog onderhandeld moeten worden. Eerder deze transferperiodode zou Aimar ook in de belangstelling hebben gestaan van Ajax, maar Aimar zou geen trek hebben gehad in de club uit Amsterdam.

Robinho geen trek in spelersruil

Robinho (24) heeft aangegeven dat hij geen deel wil uitmaken van een eventuele spelersruil. De Braziliaan wordt genoemd als de speler die deel uit moet maken van een ruil tussen Real Madrid en Manchester United.

De Koninklijke wil, door Robinho als ruilobject aan te bieden, inclusief een zak vol geld, Cristiano Ronaldo naar de hoofdstad van Spanje halen. Ook Chelsea zou interesse hebben in de flegmatieke speler. Robinho heeft echter ook die interesse afgewimpeld. "Hetgeen dat ik aan mijn hoofd heb, is Real Madrid. Ik wil geen deel uitmaken van wat voor een spelersruil dan ook," zei Robinho tegenover AS. "Ik verwacht dat ik blijf bij Real Madrid."

'Eto'o plus geldbedrag voor Adebayor'

Barcelona zou volgens het Spaanse Sport een bod voorbereiden op Emmanuel Adebayor. De Spaanse club gaat volgens het Spaanse medium tien miljoen euro plus hun eigen speler Samuel Eto'o bieden op Adebayor, om eindelijk een transfer te forceren.

De marktwaarde van Eto'o ligt volgens Barcelona om en nabij de dertig miljoen euro. Samen met de zak vol geld zou dit overeenkomen met de vraagprijs van Adebayor, namelijk veertig miljoen euro.

Barcelona-trainer Pep Guardiola wil zijn selectie graag versterken met een sterke spits. Aangezien Eto'o volgens de trainer niet in dit geschetste plaatje past, zou Adebayor een aangename versterking zijn voor de oefenmeester. De verschillende geruchten die de revue passeren maken echter niet duidelijk wat de speler zelf wil.

Lokhoff twijfelt over huur Feyenoorder

Ton Lokhoff, trainer van Excelsior, twijfelt over Hanne Hagary. De speler van Feyenoord zou eventueel aan de selectie toegevoegd kunnen worden, maar Lokhoff wil, alvorens hij een beslissing neemt, het talent eerst een aantal keer zien trainen.

"Ik ga mij beraden of hij een directe versterking is voor onze ploeg. Voetballen kan die jongen wel, maar ik wil hem nog een paar keer zien trainen. Het is toch anders als je tegen amateurs speelt, waarbij je meer ruimte krijgt dan normaal," aldus een voorzichtige Lokhoff tegenover ELF Voetbal.

Erwin Mulder (doelman) en Jeffrey Altheer (verdediger) worden volgend seizoen sowieso gehuurd van Feyenoord. Hagary zou het drietal huurlingen kunnen completeren.

RKC test De Wulf af

RKC biedt Jimmy de Wulf (28) geen contract aan. De Belgische verdediger was de afgelopen dagen op proef, maar wist op de technische staf niet genoeg indruk te maken, zo bericht Omroep Brabant.

In een oefenduel van RKC, vrijdagavond, deed de verdediger mee. Tegen het VVCS-team wist de Waalwijkse ploeg met 2-1 te winnen. De Wulf veroorzaakte een strafschop, waardoor de enige tegentreffer viel. Eerder was de Belg aanvoerder van Cercle Brugge. In het voorbije seizoen kwam hij echter amper in actie voor Cercle.

Den Ouden geeft woensdag uitsluitsel

De Graafschap zal woensdag van Geert den Ouden te horen krijgen of hij bij de club uit Doetinchem gaat spelen. De 'Superboeren' hebben de spits een aanbieding gedaan, maar vooralsnog heeft Den Ouden daar niet op gereageerd. Woensdag laat hij weten of hij ingaat op de aanbieding, zo meldt RTV Rijnmond.

Een club uit Cyprus heeft ook interesse in de transfervrije Den Ouden. De aanvaller zou, mits hij niet voor De Graafschap kiest, bij die betreffende club gaan spelen. De 31-jarige spits kan transfervrij vertrekken bij zijn oude club Excelsior, omdat de Rotterdammers afgelopen seizoen degradeerden.

Flinke dosis race-actie in BAJA: Edge of Control screenshots

Uitgever THQ heeft een flinke lading screenshots vrijgegeven van de Xbox 360-versie van de off-road racegame Baja: Edge of Control. De game wordt ontwikkeld door bedenkers van de MX vs. ATV-serie, en de makers hebben dus al wat ervaring met racen door de modder. Je krijgt in de game 100 vierkante mijl aan terrein om te verkennen en je zult je eigen voertuig tot in detail kunnen ontwerpen.

BAJA: Edge of Controle komt op 12 september uit op de Xbox 360 en PlayStation 3.
Huta Galung wint Siemens Open

Jesse Huta Galung heeft het Siemens Open, de challenger van Scheveningen, gewonnen. De Argentijn Diego Hartfield werd in twee sets van de baan gespeeld: 6-3 en 6-4.

Huta Galung mag hierdoor 12.250 euro en 80 punten voor de wereldranglijst mee naar huis nemen. Komende week is Huta Galung weer in Nederland te bewonderen. De nummer 171 van de wereld speelt namelijk op het overigens zwak bezette ATP-toernooi van Amersfoort, net zoals de landgenoten Thiemo de Bakker en Martin Verkerk. Ook Igor Sijsling en eventueel Thomas Schoorel hebben zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi.

Dames, doe zelf de bril maar omlaag (en groepsschijten)

Wat de FOK! is dat toch met vrouwen die vinden dat je als heer zijnde de bril omhoog moet doen als je moet pissen en weer omlaag moet doen als je klaar bent?  Zijn ze zelf te lui om even de bril omlaag te doen als ze moeten pissen?  Waarom moeten wij mannen de bril én omhoog, én weer omlaag doen?  Waarom laten wij de bril niet gewoon omhoog staan en verplichten wij de vrouw de bril omlaag te doen en weer omhoog te zetten als ze klaar zijn?

Pepperspray stopt grasracer bij Dance Valley

Een 45-jarige Haarlemmer is zaterdag tijdens Dance Valley in Spaarnwoude aangehouden toen hij na afloop het wachten in de file op de Amsterdamseweg zat was en over het gras wegreed. Een verkeersregelaar kon nog net op tijd wegspringen. Bij zijn aanhouding ging de man door het lint en moest de politie pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen.

De Haarlemmer was een van de zestien feestgangers die zijn aangehouden tijdens de veertiende editie van Dance Valley. Tien waren in het bezit van drugs of handelden daarin en drie verdachten zijn aangehouden voor diefstal en vernieling. Twee anderen zijn volgens de politie aangehouden voor 'futiliteiten'. De politie spreekt van een 'zeer rustig verlopen dansfestijn', waar zo'n vijftigduizend mensen op afkwamen. De grasracer heeft een proces-verbaal gekregen.

'Amy Winehouse stopt met optreden wegens longschade'

Amy Winehouse stopt binnenkort voor onbepaalde tijd met optreden om aan te sterken en te werken aan een nieuw album. "Ze heeft ernstige gezondheidsproblemen", vertelde haar vader Mitch dit weekeinde tegenover de Britse tv-zender Sky News. Onlangs maakte hij al bekend dat zijn dochter aan longemfyseem lijdt.

Mitch Winehouse vreest voor het leven van zijn 23-jarige dochter. "Mijn grootste angst is dat ze sterft door longemfyseem. Dat zou een langzame en pijnlijke dood zijn, happend naar adem." Volgens Mitch is onlangs vastgesteld dat een klein stukje boven aan haar longen is aangetast. "Ik wil mensen duidelijk maken dat als ze haar een sigaret geven, ze haar gezondheid schade toebrengen."

Na 6 september doet Winehouse volgens haar vader een stapje terug. Ze heeft tot die tijd nog contractuele verplichtingen voor vijf optredens, zei hij. Winehouse, die bekendstaat om haar drank- en drugsgebruik, werd vorige maand in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze in haar woning in Londen in elkaar was gezakt.

Overvallers schieten Duivenaar in hoofd

Een 59-jarige inwoner van Duiven is zaterdagavond in zijn hoofd geschoten door twee mannen, die hem geld probeerden af te troggelen. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht en is volgens een woordvoerder van de politie aanspreekbaar. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Rond 20.45 uur drong het tweetal de woning aan De Fanfare binnen. Zij vroegen onder dreiging van een vuurwapen geld aan de Duivenaar. Die gaf hen een onbekend geldbedrag, maar kreeg toch een kogel in zijn hoofd. De overvallers gingen ervandoor richting het centrum van de Gelderse plaats.

Zoekactie Arnhem duurt voort

De zoekactie naar een man die gisteren te water raakte op de Rijn bij Arnhem, duurt voort. Dat meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vandaag. Vaartuigen van het KLPD zoeken onder meer met sonarapparatuur naar de man. Vanmiddag worden ook nog duikers ingezet, aldus een politiewoordvoerder.

De man raakte gisteren te water na een aanvaring tussen een motorbootje en een zeiljacht. Ook twee kinderen vielen in de Rijn, maar zij mankeren weinig, aldus de politie. Een derde kind, dat ook in het motorbootje zat, kwam met de schrik vrij.

Uitslagen oefenduels 12 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Zwolle
Van Polen, Oliver
FC Twente
Arnautovic (2), Huysegems
2-3
FC Dordrecht
Meulens, Auassar, Sardar
Haarlem 3-0
FC Eindhoven
Caracciolo, Cansizlar
Willem II
Josimar Lima
2-1
TKA AGOVV Apeldoorn
Medjedovic (4), N'Toko, Denis Mamudov, Mertens
0-7
Flakkees Elftal Excelsior
Voskamp, Braber, Korf, Alisic, Hagary, Mossaouri
0-6
Noordster BV Veendam
Veldmate (5), Vd Velden (3), Koster (2), Bizimana (2), Buurmeijer, Dompig
1-14
Laakkwartier ADO Den Haag
Van de Haar (2), Verhoek, De Meersman
0-4
VV CEC FC Emmen
Stroeve (6), Krohne (2), Dost, Pannekoek, Friis, Little
0-12
Oirschot Vooruit Feyenoord
Biseswar (3), Bruins (2), De Guzman, Landzaat, Hofs, Janota
1-9
FC Den Bosch
El Idrissi, Scheimann, El Makrini, Van Moorsel
Nulandia 4-0
VVV-Venlo
Kantelberg
FC Vaslui (Roe) 1-3
VV Zundert NAC Breda
Idabdelhay (2), Kramer (2), Pollack (2), Amoah, Lurling
0-8
GSV'28 Fortuna Sittard
Boymans, Facenna
1-2
VV Noordwijk AZ
El Hamdaoui, Poulsen, Pellè
0-3
SC Kootstertille SC Cambuur-L.
El Khalifi (2), Ter Heide, Van der Heide, Beekmans, A. Jansen, Brack, Mboa
0-8
Standard Luik (Bel) MVV
Sébastien
3-1
Litex Lovech (Bul) GA Eagles 1-0
't Fean '58 SC Heerenveen
Matusiak (2), Poulsen (2), Prager, Paulo Henrique, Grindheim, Armenteros
0-8
Helderse Selectie Telstar
Holwijn (2), Bossman, Zoontjes
0-4

Man belt taxi om aan politie te ontkomen

Terwijl de politie met een vliegtuig en honden naar hem zocht, belde een 29-jarige Amerikaan tijdens zijn vlucht een taxi om weg te komen. Het heeft hem niet veel geholpen, gister werd hij alsnog gearresteerd, nadat hij zijn vrijheid met enige dagen had gerekt.

De man, Andrew Gerrish, brak samen met een 17-jarige vriend in bij een golfwinkel. Daarbij zetten zij een stil alarm in werking, waardoor de politie al snel ter plekke was. De minderjarige kon worden opgepakt, terwijl Gerrish wist te ontkomen. Toen de grond hem door de massaal toegestroomde politie te heet onder de voeten werd, belde hij een taxi die hem keurig thuis afleverde. Op aanwijzingen van zijn medeverdachte kon hij enige dagen later alsnog worden ingerekend.

Wakker Dier maakt parodie op kipreclame

In de strijd tegen de bioindustrie zet de stichting Wakker Dier vanaf morgen een nieuw reclamespotje in, onder de slogan 'Kip! Het meest mishandelde stukje vlees!'. Het gaat om een parodie op de welbekende campagneleus 'Kip! Het meest veelzijdige stukje vlees!' van de vleessector.

Wakker Dier benadrukt het feit dat de eigen campagne het zonder subsidie moet stellen, dit in tegenstelling tot de 'omstreden' campagne van de vleessector.

In radiospots legt Wakker Dier uit dat een kip "in de oven meer ruimte heeft, dan zij tijdens haar leven ooit heeft gehad". Gelijktijdig dient de organisatie een klacht in bij de Europese Commissie en bij de Dienst Regelingen van het ministerie van Landbouw in Nederland. De laatste instantie ziet toe op de besteding van Europese subsidies.

"Wakker Dier wil dat de 3 miljoen euro die de vleessector aan EU-subsidie kreeg, wordt teruggevorderd", aldus de stichting. "De Europese Commissie verstrekte subsidie voor een informatiecampagne over dierenwelzijn en voedselveiligheid, maar de vleessector misbruikt het geld voor een platte campagne die voornamelijk bestaat uit het geven van kiprecepten."

Nederland is volgens Wakker Dier het meest pluimveedichte land ter wereld. "400 miljoen kippen worden jaarlijks vetgemest: in zes weken tijd en op minder dan een A4'tje leefruimte. Deze jonge kuikens groeien zo snel dat meer dan 15 miljoen kuikens jaarlijks doodgroeien. Een groot deel van de kuikens heeft loopproblemen door overgewicht."

Coutinho naar ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft doelman Gino Coutinho aangetrokken. De 25-jarige Bosschenaar zat sinds zijn vertrek bij FC Den Bosch zonder club.

Coutinho keepte in het verleden nog voor nationale jeugdelftallen, maar brak nimmer echt door. Namens PSV, FC Den Bosch, NAC Breda, Vitesse en wederom FC Den Bosch kwam Coutinho in acht seizoenen slechts tot 23 competitiewedstrijden.

In Den Haag moet Coutinho met Robert Zwinkels en een nog aan te trekken doelman gaan strijden om de plaats onder de lat. De promovendus test Rodney Ubbergen van RBC Roosendaal en de Hongaar Szabolcs Kemenes.

'Doelman Pietersma naar Willem II'

Willem II heeft de 21-jarige doelman Ariën Pietersma een contract aangeboden. De keeper uit Dinteloord speelde vorig seizoen op huurbasis bij RBC Roosendaal, maar stond onder contract bij NAC Breda.

Pietersma kwam door een zware blessure, die hij vroeg in het seizoen opliep, niet in actie in Roosendaal. NAC wilde zijn aflopende contract niet verlengen. Daarop vroeg Pietersma overschrijving aan naar zaterdaghoofdklasser ASWH. Na een stage bij Willem II besloten de Tilburgers echter om hem een contract als derde doelman aan te bieden, zodat Pietersma zijn loopbaan als profvoetballer kan voortzetten.

[DTM] Uitslag Zandvoort

Mattias Ekström heeft de DTM-race op het Circuit Park Zandvoort gewonnen. Audi domineerde in Nederland; het voltallige team van Abt Sportsline bezette de eerste vier posities.

Bij de start had Martin Tomczyk een geweldige start, en voegde zich bij zijn Audi-collega's in de top vier. Voor Christijan Albers was zijn thuisrace snel voorbij. De Nederlander raakte van de baan en kwam tegen de muur, waardoor zijn Audi niet meer verder kon. Bij de eerste serie pitstops ging er nergens echt iets fout, al kon Jamie Green door een snelle stop een plaats opschuiven ten koste van Paul di Resta. De Schot zou bij de tweede pitstop kostbare tijd verliezen omdat zijn achterwiel niet goed vast zat.

Alexandre Prémat zou ook de vlag niet halen. De Fransman spinde op het Scheivlak van de baan, belandde in de grindbak en kon zich hier niet meer uit werken. Leider Ekström had de gehele race teamgenoot Timo Scheider achter zich, maar hoefde nooit echt een aanval af te slaan. De Zweed reed derhalve onbedreigd naar de finish, gevolgd door al zijn teamgenoten; Scheider, Tom Kristensen en Tomczyk. Mercedes kwam met Bruno Spengler en Green niet verder dan de vijfde en zesde plaatsen. In de laatste ronde was het nog knokken om plaats acht. Mike Rockenfeller en Bernd Schneider gunden elkaar het licht in de ogen niet, en terwijl de twee deur aan deur streden ging Markus Winkelhock er buitenom alsnog met het laatste punt vandoor.

Uitslag Zandvoort:

#RijderTeamAutoTijd
1Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM1:01:03.298
2Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM+0.270
3Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM+6.760
4Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM+10.183
5Bruno SpenglerHWA GmbHMercedes C-Klasse+21.919
6Jamie GreenHWA GmbHMercedes C-Klasse+23.079
7Paul di RestaHWA GmbHMercedes C-Klasse+45.910
8Markus WinkelhockTeam RosbergAudi A4 (2007)+49.564
9Bernd SchneiderHWA GmbHMercedes C-Klasse+50.576
10Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 (2007)+53.394
11Gary PaffettPersson MotorsportMercedes C-Klasse (2007)+1:14.680
12Ralf SchumacherMücke MotorsportMercedes C-Klasse (2007)+1:22.425
13Mathias LaudaPersson MotorsportMercedes C-Klasse (2007)+1:25.631
14Maro EngelMücke MotorsportMercedes C-Klasse (2007)+1:29.071
15Susie StoddartPersson MotorsportMercedes C-Klasse (2007)+1 ronde
16Katherine LeggeFuturecom TMEAudi A4 (2006)DNF
17Oliver JarvisTeam PhoenixAudi A4 (2007)DNF
18Alexandre PrématTeam PhoenixAudi A4 (2007)DNF
19Christijan AlbersFuturecom TMEAudi A4 (2006)DNF

Amerikaanse missie in Teheran welkom

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft er niets op tegen dat de Verenigde Staten een vertegenwoordiging in Teheran openen. "Iran zal positief reageren op ieder verzoek dat tot doel heeft de betrekkingen tussen beide volken te verbeteren", zei Ahmadinejad vandaag.

Sommige Amerikaanse media berichtten afgelopen maand dat de Amerikaanse regering overweegt een vertegenwoordiging in Teheran te openen zonder formeel de diplomatieke betrekkingen te herstellen. Die werden in 1980 verbroken nadat de pro-Amerikaanse shah van Iran was verdreven en Iraanse studenten het Amerikaanse ambassadepersoneel in gijzeling hadden genomen.

Ahmadinejad vertelt in een gisteren verschenen Iraanse krant dat hij in maart tijdens zijn bezoek aan Irak twee Amerikaanse militaire commandanten heeft ontmoet. De twee hebben als aandenken foto's gemaakt, aldus de Iraanse president.

De Iraanse president Ahmadinejad
De Iraanse president Ahmadinejad

ADO: geen Gerets, wel drie versterkingen

Proefspeler Johan Gerets is door ADO Den Haag afgetest. De zoon van ex-international Eric Gerets krijgt geen contract aangeboden van ADO Den Haag.

Hierdoor zal de 26-jarige speler, die afgelopen seizoen voor FCV Dender EH speelde op zoek moeten naar een andere club. Van 2001 tot 2004 speelde Gerets voor MVV.

ADO-trainer André Wetzel gaf tegenover het Algemeen Dagblad aan dat hij nog drie versterkingen wenst. "De selectie die er nu staat zou zich ook kunnen handhaven in de Eredivisie, maar zou het heel moeilijk krijgen. We zoeken nog een keeper, een centrale verdediger en een spits."[

"Doordat ADO laat gepromoveerd is en ook pas heel laat bekend is geworden dat er wat geld is, is het niet meer zo eenvoudig om goede spelers te halen."

Olmert: vrede Palestijnen nooit eerder zo dichtbij

Israël en de Palestijnen waren nooit eerder zo dicht bij vrede als momenteel. Dat zei de Israëlische premier Ehud Olmert vandaag in Parijs na een gesprek met de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Franse president Nicolas Sarkozy.

Het gesprek ging vooraf aan de topontmoeting van leiders van 44 landen uit de Europese Unie en rond de Middellandse Zee, die vandaag om 15.30 begint in het Grand Palais in Parijs.

Sarkozy is erin geslaagd aartsvijanden aan dezelfde tafel te krijgen tijdens de oprichting van de Mediterrane Unie. Olmert sprak zich uit voor directe vredesgesprekken met Syrië. Het is nog onduidelijk of hij zondag een ontmoeting zal hebben met de Syrische president Bashar al-Assad.

President Sarkozy, gastheer van de top, zei dat het doel van de bijeenkomst is "te leren hoe we van elkaar kunnen houden in het gebied rond de Middellandse Zee, in plaats van door te gaan met haat en oorlog".

'Ronaldo naar Flamengo'

Marcio Braga, voorzitter van de Braziliaanse voetbalclub Flamengo, beweert dat zij de papieren hebben om Ronaldo vast te leggen.

"In principe zijn we het met elkaar eens," zegt Braga. Momenteel herstelt de 31-jarige Ronaldo van een zware knieblessure. Begin dit jaar scheurde Ronaldo een pees in zijn knie. Hij verwacht aan het einde van dit jaar terug te keren op de velden.

Braga: "We praten verder over het contract als hij helemaal fit is," dat kan dus nog wel even duren. Het contract van Ronalde bij AC Milan liep vorige maand af. Flamengo wil hem terughalen naar zijn geboorteland.

Politie schiet Vlissingse vechtersbaas in been

De Zeeuwse politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man in zijn been geschoten in een horecagelegenheid in Renesse. De man uit Vlissingen wilde een 41-jarige Hagenaar te lijf gaan met een mes. Tijdens het incident waren geen klanten meer aanwezig in de kroeg. Beide vechtersbazen zijn aangehouden, meldt de politie.

De 38-jarige man kreeg rond middernacht ruzie met de 41-jarige man. Toen de gealarmeerde politie binnenkwam, wilde de Zeeuw de Hagenaar steken. Dit leidde volgens de politie tot een zodanig dreigende situatie dat een agent de man met een schot in zijn been uitschakelde. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident, zoals altijd wanneer een agent zijn dienstwapen gebruikt.

Eerste 25 minuten gameplay S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky

Een paar jaar geleden was S.T.A.L.K.E.R. daar 'opeens'. De game had een lange ontwikkeltijd maar werd redelijk ontvangen, de game kreeg van ons een 76%, voornamelijk zo laag omdat de game nogal wat bugs had. GSC Gameworld werkt nu aan een prequel van deze game, die gedeeltelijk uit oude gebieden en gedeeltelijk uit nieuwe gebieden bestaat. De eerste 25 minuten gameplay zijn hieronder te zien, maar bevatten natuurlijk spoilers.

'Dinamo Boekarest wil Mitea'

Nadat gisteren een Roemeense website al wist te melden dat hij aan het onderhandelen zou zijn, nu hebben ook de Roemeense media het opgepikt. Een Roemeense krant weet te melden dat Dinamo Boekarest interesse heeft voor Ajacied Nicolae Mitea.

De 23-jarige Roemeen heeft een contract tot 2009 maar maakt geen deel uit van de plannen van Marco van Basten. Hierdoor lijkt een transfer aanstaande, zo weet de krant Gazeta Sporturilor.

Vanwege blessureleed kwam Mitea het afgelopen seizoen niet in actie. Mocht hij terugkeren dan zal hij herenigd worden met de club waar hij in het seizoen 2002/2003 speelde, waarna Ajax hem op stage liet en de Roemeen blijven mocht.

Väyrynen niet naar Club Brugge

Club Brugge zal niet in zee gaan met Mika Väyrynen. De Fin, die bij PSV mag vertrekken, stond de afgelopen periode in verregaande belangstelling van de Belgische club. De speler zelf wil graag vertrekken bij de regerend landskampioen.

Väyrynen heeft bij PSV een doorlopend contact, maar mag vertrekken voor een klein bedrag. De Belgische club heeft echter nooit aan de eisen van de Eindhovense club willen voldoen.

Club Brugge zal haar vizier nu richten op een aanvaller. Dit om de leegte op te vullen welke de onlangs overleden aanvaller François Sterchele achter heeft gelaten. De club zou enkele spelers uit Denemarken, Noorwegen en Zuid-Amerika op haar lijstje hebben staan.

ADO in zee met verdediger Faber

Robin Faber zal vanaf het aankomende seizoen de clubkleuren van ADO Den Haag gaan verdedigen.

De verdediger komt over van Jong Vitesse en tekent binnenkort een contract bij de Hagenezen. Zaterdag kwamen beide partijen tot een akkoord met elkaar. Voor hoeveel jaar Faber bij de promovendus zal gaan tekenen is vooralsnog niet bekend.

De geboren Doetinchemmer speelde bij de club uit zijn geboorteplaats, De Graafschap, en ook in het elftal van Jong PSV. Eerder heeft de verdediger ook bij het Nederlands elftal onder 17 zijn kunsten mogen vertonen. Nadat hij met Vitesse Delft uit de zaterdaghoofdklasse was gedegradeerd keerde Faber in de zomer van 2007 terug in het betaald voetbal. In Arnhem speelde hij echter nooit.

Cunego kiest voor de aanval

Damiano Cunego heeft laten weten zondag, tijdens de eerste Tour-rit door de Pyreneeën, aan te gaan vallen. De Italiaan heeft zichzelf een podiumplaats in Parijs als doel gesteld, maar staat momenteel op de zeventiende plaats in het algemeen klassement.

De renner van Lampre is ervan overtuigd dat hij aan zal moeten vallen om zijn klassering te verbeteren. "Ik moet wel. De etappe van zondag is al een ideale gelegenheid. En de regen zal me niet deren. Ik heb in slecht weer ook de zwaarste rit in de Ronde van Baskenland gewonnen. Maar de afdalingen zullen met regen gevaarlijk zijn. Ook dan zal ik mijn slag moeten slaan."

Team CSC opent jacht op Evans

Team CSC zal er zondag alles aan doen om de druk op Cadel Evans zo ver mogelijk op te voeren. De renner van Silence-Lotto staat momenteel tweede in het algemeen klassement en heeft slechts zes seconden achterstand op leider Kim Kirchen.

Bjarne Riis, die Carlos Sastre en de gebroeders Schleck als kanshebbers binnen de gelederen heeft, liet weten dat de jacht op Evans nu echt gaat beginnen. "We gaan de sterkte van de ploeg van Evans (Silence-Lotto, red.) eens testen om te zien of we hem kunnen isoleren."

De ploegleider van Team CSC besloot met de woorden: "Ik denk, dat wij daarvoor de kwaliteit en kracht hebben. Evans zal moeten beseffen dat de Tour nu echt gaat beginnen. We zullen hem uitdagen en bestoken van alle kanten. En dan zien we wel wie er met ons wil meedoen."

Hongaarse doelman op proef in Den Haag

De Hongaarse doelman Szabolcs Kemenes is tot dinsdag op proef bij ADO Den Haag.

De doelman, die eerder uitkwam voor onder andere Crystal Palace, Charlton Athletic en Ferencvaros, heeft tot dinsdag de tijd om de staf van de Hagenezen te overtuigen van zijn kunnen.

André Wetzel zal zich na die deadline met zijn staf gaan beraden of hij een toegevoegde waarde heeft. Mits dat laatste het geval is, is de kans aanwezig dat Kemenes volgend seizoen in de residentiestad als doelman fungeert.

900 euro boete voor dronken Pool

Een 52-jarige Pool heeft een flinke financiële kater overgehouden aan een met drank overgoten avond. Tijdens een alcoholcontrole in Lelystad bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag dat hij een promillage had van 2,49.

De bijbehorende boete van 900 euro kon hij niet direct betalen, waarop hij werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.

De afgelopen twee nachten controleerde de politie in Almere en Lelystad. In totaal werden 26 mensen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Vijf van hen waren beginnend bestuurder.

Barcelona zou voor Pavlyuchenko gaan

Roman Pavlyuchenko staat volop in de belangstelling van Barcelona, zo weet Sport.

De spits, die op het afgelopen EK in het elftal van Guus Hiddink uitblonk, zou naar Barcelona moeten komen als de overgang van Emmanuel Adebayor geen doorgang vindt. De aanvaller van Arsenal lijkt onbetaalbaar. The Gunners zouden maar liefst 35 miljoen euro vangen voor hun spits.

Naar aanleiding van die vraagprijs zou Barcelona-trainer Josep Guardiola zijn interesse verleggen naar de Rus. De vraagprijs van Pavlyuchenko zou rond de vijftien miljoen euro liggen, een stuk aantrekkelijker dan de 35 miljoen die Arsenal voor Adebayor vraagt.

Barcelona moet echter wel zien te concurreren met Manchester United, AC Milan en AS Roma. Deze clubs zouden ook hengelen naar de diensten van de speler van Spartak Moskou. AC Milan zou het meest serieus zijn. "We volgen hem op de voet," zo zei Milans vice-voorzitter Adriano Galliani.

'Lurling blijft NAC Breda trouw'

De verwachting is dat Anthony Lurling binnenkort een vernieuwd contract bij NAC Breda zal tekenen. De aanvaller zou namelijk besloten hebben om de Bredase formatie trouw te blijven. Dit betekent ook dat SC Heerenveen niet op de komst van de speler hoeft te rekenen.

Lurling zou bij NAC Breda een verbintenis tot de zomer van 2012 kunnen tekenen. Het oude contract van de 31-jarige speler liep nog door tot medio 2009. Diverse bronnen binnen de club willen echter nog niet te bevestigen of de voetballer zijn handtekening ook daadwerkelijk zal zetten.

SC Heerenveen wilde Lurling binnen halen om het vertrek van Miralem Sulejmani op te vangen. De Friese formatie heeft inmiddels een goed gevulde bankrekening, maar vooralsnog werden er nog geen grote aankopen voor het nieuwe seizoen gedaan.

Blom nog altijd niet naar Spelen

Het is nog maar de vraag of Rens Blom in augustus kan deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking. De polsstokhoogspringer slaagde er afgelopen zaterdag wederom niet in om de gestelde limiet te bereiken.

Blom kwam tot een hoogte van 5,40 meter en faalde vervolgens op 5,60 meter. De limiet voor deelname aan de Spelen ligt nog tien centimeter hoger, namelijk op 5,70 meter.

Ook Arnoud Okken slaagde er niet in om de limiet te bereiken. De Europees kampioen indoor liep op de 1500 meter een tijd van 3:41,47. Dit was ruim onder de gestelde eis van 3:35,70.

Laporta: "Deco bracht het minst"

Joan Laporta is niet rouwig om het vertrek van Deco. De voorzitter van FC Barcelona is zelfs van mening dat de ploeg goede zaken heeft gedaan door de middenvelder voor een slordige tien miljoen euro van de hand te doen.

"Deco verdient het niet om als een idool te worden afgeschilderd," liet Laporta in de Spaanse media weten. "De voorbije twee seizoenen was Deco, om wat voor reden dan ook, een van de spelers die het minste heeft gebracht."

Een aantal blessures en een handvol relletjes hebben ervoor gezorgd dat Deco deze zomer weg mag bij FC Barcelona. Tijdens zijn periode bij de Catalaanse club pakte hij twee keer de Spaanse titel en won hij de Champions League.

De Graafshap hengelt naar Thiebaut

De Graafschap is geïntereseerd in de diensten van Gunter Thiebaut. De club uit Doetinchem zou zich zelfs al bij MVV, de huidige werkgever van de aanvaller, hebben gemeld. In mei gaf de speler ook al aan graag terug te willen keren op het hoogste niveau.

"Ik word volgend jaar 32 en gezien mijn leeftijd is dit dus een mooie kans. Maar ik hoef niet per se weg", liet Thiebaut in een reactie weten. De Belg zou overigens ook in de belangstelling van Heracles Almelo en NAC Breda staan.

Bindingsangst (column over trouwen)

Ik heb altijd geroepen: trouwen is voor mietjes. Ik herinner me dat ik tien jaar oud was en op het schoolplein het zinnetje hoorde: verliefd, verloofd, verloren. Dat gevoel ben ik nooit kwijtgeraakt. En als ik dan weer een stelletje zie op het gemeentehuis, zij een verdwaasde blik van gelukzaligheid, hij in een apenpak met een blik van ‘voor mij had dit allemaal niet gehoeven’, dan roep ik het weer. Maar op de een of andere manier ben ik afgelopen week in het Trouwtopic op het Forum beland

[E3 2008] Explosief geweld in Dawn of War II trailer

Voor de naderende E3 heeft THQ alvast een korte trailer vrijgegeven van het vervolg op de populaire RTS Warhammer 40.000: Dawn of War. Fans kunnen uitkijken naar een hoop snelle en explosieve gevechten in een strijd voor overleving.

Warhammer 40.000: Dawn of War II staat gepland voor het eerste kwartaal van 2009.

Dawn of War II neemt ons mee naar het 41e millenium, naar de sub-sector Aurelia, ergens aan de rand van de melkweg. Een aantal oeroude rassen staat daar op het punt een oorlog uit te vechten, niet alleen voor territorium, maar voor het voortbestaan van hun soort. De game krijgt een niet-lineaire singleplayer campaign, waarbij je de stats van je soldaten langzaam kunt verbeteren. Je kunt er ook voor kiezen om samen met een vriend de campaign af te werken.

Varkens schieten in ArmA II: Armed Assault screenshots

Vorig jaar kondigde in Leipzig ontwikkelaar Bohemia Interactive het vervolg aan op hun oorlogssimulatie ArmA: Armed Assault. Sindsdien is het vrij stil geweest rond de game. Vandaag hebben we weer een lading screenshots voor jullie.

ArmA II staat gepland voor een release dit jaar op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.ArmA 2 is een oorlogs-game en speelt zich af in de nabije toekomst in 2009. De game vindt plaats in Chernarus, een land afgescheiden van de voormalig Sovjet Unie. Jij moet als US-soldier meer slachtoffers zien te voorkomen in het gebied en de stabiliteit te bewaren. Arma 2 zal grote werelden bevatten, met daarin gedetailleerde wapens, voertuigen en omgevingen. De game zal te spelen zijn in singleplayer en multiplayer.

Bejaarde man overlijdt na discussie

Een 83-jarige man is vrijdagavond in Oud-Beijerland op straat in elkaar gezakt en overleden na een woordenwisseling met een groep jongeren. Het is volgens de politie niet duidelijk of er een verband bestaat tussen de discussie en het overlijden van de man.

De bejaarde man sprak de jongeren op straat aan. Na het ruzietje liep de man naar zijn woning in de Johannes Poststraat. Hij zakte voor zijn huis plotseling in elkaar en verloor het bewustzijn. Reanimatie door agenten mocht niet baten.

De politie heeft niet bekendgemaakt waar het gesprek over ging.

'China helpt Sudan aan wapens'

De Chinezen steunen de Sudanese overheid op militair gebied. Een journalist van de Britse zender BBC trof in de door burgeroorlog verscheurde regio Darfur wapens van Chinese makelij aan, die in 2005 naar Sudan waren verscheept. Dat blijkt vandaag uit het televisieprogramma Panorama.

Tegen Sudan geldt een wapenembargo van de Verenigde Naties. Dat houdt in dat alle VN-landen moeten zorgen dat hun wapens niet in handen van Sudan vallen. De twee met wapens gevulde trucks die de BBC heeft gesignaleerd, zijn door de rebellen van de Sudanese overheid gestolen.

De vrachtwagens maken deel uit van een konvooi van 212 legerwagens dat al eerder vanuit China Sudan binnengesmokkeld was. De VN probeerde de wagens te vinden, maar kon deze niet traceren.

Volgens de BBC levert China ook gevechtsvliegtuigen aan de Sudanese regering. Deze zouden in 2003 zijn afgeleverd, voor het ingaan van het wapenembargo. Volgens een bron van de Britse zender zou China nog steeds Sudanezen trainen om de vliegtuigen te kunnen besturen. Dat zou wel een overtreding van het embargo inhouden.

China wilde niet reageren op het verhaal van de BBC. Eerder beschuldigde mensenrechtenorganisatie Amnesty China ook van het leveren van wapens aan Sudan.

Lesvliegtuig maakt noodlanding bij Lekkerkerk

Een lesvliegtuig van een vliegclub uit Rotterdam heeft zaterdagavond bij Lekkerkerk een noodlanding in een weiland moeten maken. De instructeur en de twee leerlingen bleven ongedeerd. Het toestel raakte wel beschadigd bij de landing in de greppel van een weiland.

De instructeur vloog in een zogenoemd laagvlieggebied om de aspirant-piloten uit te leggen hoe zij een noodlanding moesten maken, meldt een politiewoordvoerder. Toen het besturingssysteem van de motor uitviel en ook het reservesysteem niet meer functioneerde, kon hij het ook in praktijk laten zien.

Jolie bevalt van tweeling

Angelina Jolie is zaterdagavond bevallen van een jongen en een meisje. De tweeling, Knox Leon en Vivienne Marcheline, kwam met een keizersnee ter wereld. Het hele gezin maakt het goed. Dit meldt een Franse lokale krant in Nice, de plaats waar Jolie in het ziekenhuis is bevallen.

Het jongetje weegt ruim vijf pond en zijn zusje weegt precies vijf pond. Met de tweeling hebben de 33-jarige Jolie en haar echtgenoot Brad Pitt (44) nu samen zes kinderen. De eerste foto van de pasgeboren baby's volgens de krant voor een bedrag van bijna 7 miljoen euro verkocht aan een Amerikaanse krant.

Knox Leon en Vivienne Marcheline maken het goed.

UFO Detector...

Vliegende schotels, marsmannetjes.... Bestaan ze wel, bestaan ze niet. We weten het nog steeds niet helemaal zeker. Zulke filmpjes maken het geheel al niet geloofwaardiger, dus hoe kunnen we er dan achter komen?

Nou heel simpel eigenlijk: met de UFO Detector. Te koop voor maar $94,95 bij Amazon.com.

The UFO detector continually monitors its surrounding area for any magnetic and electromagnetic anomalies.

Ruim 160 arrestaties bij Sensation Black

Bij het dancefeest Sensation Black zijn zaterdagnacht 163 mensen gearresteerd. Vier van hen waren stewards die ingenomen toegangskaarten opnieuw verkochten. Elf mensen zitten nog vast, meldt de Amsterdamse politie zondag.

Het merendeel van de aangehouden bezoekers van het feest in de Amsterdam Arena werd aangehouden in verband met drugs. Ze kwamen niet door de toegangscontrole wegens de inzet van drugshonden. Zeven van hen werden als dealer aangemerkt

De vier aangehouden stewards voorkwamen dat een aantal toegangskaarten bij binnenkomst werd gescand. Vervolgens verhandelden ze de kaarten voor het stadion. Ze zijn aangehouden voor oplichting.

Vorig weekeinde werden 89 bezoekers opgepakt bij Sensation White wegens drugsbezit, venten, flyeren, illegale kaartverkoop, verdenking van drugshandel, het verstoren van de openbare orde en mishandeling. Eén persoon raakte lichtgewond.

'China executeert Oejgoerse terroristen'

De Chinese autoriteiten hebben twee Oejgoeren terechtgesteld omdat ze terroristen zouden zijn. Vijftien Oejgoeren zijn gevangengezet. Dat heeft de door de Verenigde Staten gefinancierde radiozender Free Asia zaterdag gemeld.

De islamitische Oejgoeren wonen in het westen van China. Een klein aantal Oejgoeren, verenigd in ETIM, strijdt al decennia tegen de Chinese overheersing. Volgens Free Asia waren de mannen aangeklaagd omdat ze lid zouden zijn van de beweging.

De Chinese staatsmedia meldden vorige week dat de politie vijf veronderstelde ETIM-leden doodschoot die een 'heilige oorlog' wilden beginnen.Twee ETIM-leden raakten dinsdag gewond bij een politie-inval en acht anderen werden opgepakt, aldus het persbureau Xinhua.

China claimt dat terroristen de grootste bedreiging vormen voor de Olympische Spelen van volgende maand in Beijing. Rond de stad worden volgende week honderden controleposten opgericht.

Hertenkop siert schouw Jan Smit

De nieuwe stek van Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen is in september bewoonbaar. Yolanthe is verantwoordelijk voor de inrichting, op een pronkstuk na: een hertenkop. "Ik zag hem hangen en ik vond hem echt zo mooi", stelt de 22-jarige Volendammer. Zijn vriendin had zo haar twijfels. "Ik wilde hem eigenlijk ergens ver weg stoppen."

Hoewel de 23-jarige actrice het dierenhoofd in eerste instantie niet in het huis wilde hebben, heeft ze de hand over haar hart gestreken. "Ik vind het toch wel leuk, omdat hij het zo leuk vindt", vertelt ze. De brunette heeft in de Volendamse woning een mooie plek voor het pronkstuk van Jan gereserveerd. "Hij komt boven de schouw te hangen."

Jan heeft niet veel kaas gegeten van interieurinrichting, onthult zijn vriendin. "Bovendien heeft hij een beetje dat ouderwetse, van 'dat doet de vrouw maar'." Het meest trots zijn de geliefden op hun kelder. "Daar hebben we een bar en een bioscoop. Dat is toch wel heel mooi geworden", vertelt Yolanthe.

De verhuizing laat niet lang meer op zich wachten. "De badkamer zit erin, het hout ligt op de bovenste verdieping en er is een voordeur", laat Yolanthe weten. "Iedereen heeft nu natuurlijk zomervakantie, maar over twee maanden kunnen we er hopelijk in."

Verpleegkundigen ontslagen om dragen Klan-kleding

Een Amerikaans ziekenhuis heeft drie verpleegkundigen ontslagen omdat zij rondliepen in witte lakens, kleding die geassocieerd wordt met de racistische Ku Klux Klan. Dat heeft The New York Times zondag gemeld.

Het universiteitsziekenhuis van New Jersey besloot het drietal te ontslaan toen foto's gemaakt met een mobiele telefoon naar buiten kwamen. Daarop was een van de verpleegkundigen zelfs te zien met een houten kruis in zijn hand.

Het ziekenhuis liet in een verklaring weten niet geassocieerd te willen worden met de Ku Klux Klan. "Wij zullen nooit gedrag tolereren dat discriminerend is voor welke bevolkingsgroep dan ook", aldus het universiteitsziekenhuis.

Flamengo wil Ronaldo vastleggen

De Braziliaanse voetbalclub Flamengo heeft de beste papieren om Ronaldo vast te leggen. Dat beweerde Marcio Braga, de voorzitter van de club, gistergavond. "In principe zijn we het met elkaar eens."

"We praten verder over het contract als hij helemaal fit is", aldus de preses van Flamengo. De 31-jarige Ronaldo, drievoudig wereldvoetballer van het jaar, herstelt momenteel van een zware knieblessure. De spits scheurde begin dit jaar in een wedstrijd van AC Milan een pees in zijn knie. De voormalige speler van PSV, FC Barcelona en Internazionale verwacht eind dit jaar terug te keren op het veld.

Het contract van Ronaldo bij AC Milan liep vorige maand af. Flamengo hoopt daarvan te kunnen profiteren en de Braziliaan terug naar zijn geboorteland te halen. Ronaldo werd in 1994 en 2002 wereldkampioen met de nationale ploeg.

Voor meer voetbal kijk je natuurlijk op sport.fok.

Verliezen NAVO in Afghanistan

De door de NAVO aangevoerde troepenmacht in Afghanistan heeft vanochtend verliezen geleden in het bergachtige noordoosten van het land. "De gevechten begonnen vroeg op de dag en duren voort. Wij hebben verliezen geleden", aldus een zegsman van de ISAF, kapitein Mike Finney.

De gevechten zijn in de omgeving van een basis van de ISAF in Wanat in de provincie Kunar. Gisteren woedden in deze grensstreek ook uren lang gevechten tussen strijders van de Taliban en de militairen van de ISAF en het Afghaanse regeringsleger. De aanvallers kwamen van over de grens in Pakistan, aldus zegslieden van ISAF.

Nederlandse verongelukt in Slovenië

Een 50-jarige Nederlandse vrouw is gisteren door een ongeval in het Triglavski Narodni Park in Slovenië om het leven gekomen. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft dat bevestigd.

Tijdens een wandeling in het Vrata-dal was de vrouw met haar man bij een waterval omhoog geklommen, uitgegleden en van 50 meter hoogte naar beneden gevallen. Ze is aan haar verwondingen overleden. Het gezin verbleef met drie kinderen op een naburige camping. De kinderen waren op de camping achtergebleven.

60 GB Xbox 360 vervangt Premium

Microsoft is sinds de launch van de Xbox 360 druk bezig om verschillende versies op de markt te brengen. Er gaan al een tijd geruchten dat Microsoft gaat komen met een 60 GB Xbox 360. Nu lijkt het erop dat deze versie de huidige Premium Xbox 360 moet gaan vervangen.

De versie met 60 GB krijgt een prijskaartje van $349; de prijs van de huidige Premium versie dus. Voor deze prijs krijgt men dus meer ruimte voor muziek, tv shows, gamecontent en meer. De Premium 360 zakt $50 in prijs, naar $299. Albert Penello, Xbox director van product management bij Microsoft meldt hier het volgende over:

"We know consumers need more and more space to store the amazing digital content Xbox 360 offers, and we're giving it to them at no extra charge. No one device offers the depth and breadth of entertainment that Xbox 360 can deliver, and now you'll have three times the storage to manage all that great content."

Wanneer deze versie in Europa uitkomt is niet bekend.

Prince of Persia toont artwork van de Hunter

Eerder zagen we al trailers waarin razendsnel artworks werden gemaakt van de prins en zijn vrouwelijke hulpje; Elika. Vandaag heeft de artworker weer een prachtig stukje afgeleverd in de vorm van de Hunter.

De Hunter, een diener van "the god of darkness", is één van de vijanden die de prins zal moeten bevechten. Deze keer lukt het de tekenaar om zijn artwork binnen 25 minuten af te krijgen. Als de ontwikkeling van Prince of Persia spoedig verloopt, klauteren we nog dit jaar met hem rond.

Konami wil geld zien van MTV en Harmonix

Ooit, lang geleden, in een land hier ver vandaan heeft Konami de rhythm-games uitgevonden. Lang waren ze hierin de alleen heerser met Dance Dance-revolution. Helaas zijn ze niet meer de enige en het meest succesvol in dit genre want Rock Band en Guitar Hero hebben de markt op dit moment in hun greep.

Konami heeft nu Harmonix en MTV aangeklaagd. Ze zijn van mening dat Rock Band inbreuk maakt op één van hun patenten. Dit patent uit 2002 en 2003 gaat namelijk over "musical rhythm-matching game" en instrumenten als peripherals. Konami wil nu geld zien van Harmonix en MTV.

Weer nieuwe presidentskandidaat VS

Barack Obama en John McCain krijgen er weer een concurrent bij. Cynthia McKinney doet namelijk ook mee aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze is kandidaat voor De Groene Partij. De journaliste en activiste Rosa Clemente is de running mate van de 53-jarige.

McKinney zat een paar jaar in het Huis van Afgevaardigden voor de Democratische Partij. Die verliet ze vorig jaar om zich voor de groenen verkiesbaar te stellen. Opmerkelijk is dat ze een zwarte vrouw is.

In het verleden heeft De Groene Partij niet veel stemmen gehaald, al trok Ralph Nader in 2000 nog 2,7 procent van de stemmen. Volgens analisten haalde hij kiezers weg bij Al Gore, die de verkiezingen daardoor nipt verloor.

[E3 2008] Een date met destiny in Project Origin trailer

Fear is al wat jaartjes oud. De game werd geprezen om zijn goede gameplay en de geweldige AI. De makers van Fear hebben aan de fans gevraagd om een goede naam voor het tweede deel te verzinnen. Die kwamen met Project Origin.

In Project Origin zal je weer veel gore en enge kleine meisjes tegenkomen. Daarnaast zal dit deel zich afspelen in een stad en kan je in een Mech plaatsnemen. In onderstaande trailer kunnen we zien hoe de enge sfeer, het mysterieuze verhaal en de actie tot hun recht komen in Project Origin.

'Douane checkt weinig internetaankopen'

Uit een onderzoek van De Telegraaf blijkt dat de douane slechts in tien procent van de gevallen internetaankopen uit Amerika controleert. Dat houdt in dat er geen invoerrechten en btw worden betaald in dat geval.

Verslaggevers van de krant kochten dertig artikelen, die allemaal een waarde van meer dan 22 euro hadden. Boven dit bedrag moeten invoerrechten en btw worden betaald. Er werd onder andere kleding, zonnenbrillen en fotoapparatuur gekocht met een gemiddeld bedrag van 250 dollar, inclusief vervoerskosten. Bij aankomst in Nederland controleerde de douane slechts drie pakketjes.

Internetbedrijven bevestigen dat ongeveer tien procent van de zendingen wordt gecontroleerd. Peter van der Harg, directeur van een internetbedrijf onderschrijft dit nogmaals. "Onze ervaring is dat in tien procent van de gevallen de pakketjes van onze klanten door de douane worden 'onderschept'. Producten met een waarde boven circa 700 dollar worden altijd gecontroleerd, dus het is verstandig niet alle aankopen in een grote doos te laten verpakken."

Portiers willen ook rookvrije werkplek

Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek stelt de regering en zodoende is de rookvrije horeca twee weken geleden geïntroduceerd. Er is alleen een persoon de dupe van het rookverbod: de portier. Deze staat nu in de rook van mensen die voor de deur een sigaret opsteken. Ze willen dan ook een oplossing zodat ook zij een rookvrije werkplek hebben.

Het probleem volgens de portiers is dat ze nu continu in de sigarettenrook staan. Gasten komen massaal naar buiten omdat ze daar wel mogen roken. Dit doen ze echter meteen bij de deur. "Er is door de overheid iets besloten, maar er is totaal geen rekening gehouden met de problemen buiten", zegt een uitsmijter in Zwolle. "We staan in de rook, maar ook de agressie neemt toe. Mensen die wachten tot ze naar binnen mogen, gaan zich bemoeien met de rokers. Of voorbijgangers en mensen die de toegang geweigerd is. Wij hebben totaal geen overzicht meer, het wordt een chaos."

De uitbaters van verschillende kroegen proberen oplossingen te bedenken, zoals een asbak tegen de gevel een stuk verderop te monteren. Maar verwacht wordt dat men niet zover zal lopen, zeker niet als het straks kouder en natter wordt. Nu al worden peuken op de stoep uitgetrapt. Al met al geen pretje voor de portiers:  "Ik weet niet hoe lang ik dit nog ga volhouden, het is echt verschrikkelijk."De portiers en uitsmijters zijn wel klaar met het rookverbod.

Imam wil geld van Wilders om Fitna

Sheikh imam Fawaz Jneid van de As-Soennah moskee in Den Haag wil geld zien van Wilders. Hij heeft een claim van maar liefst  55.000 euro neergelegd bij de blonde politicus vanwege Fitna. De geestelijke kwam namelijk voorbij in de Anti-koranfilm.

Fawaz Jneid stelt dat zijn goede naam en eer door het slijk is gehaald en wil hiervoor gecompenseerd worden. Zoals valt te verwachten zal Wilders dit niet doen. Sterker nog, hij is totaal niet onder de indruk van de claim. "Maar het is wel vervelend dat ik nu opnieuw m'n advocaat moet inschakelen", zegt Wilders. "Iedere procedure kost me een hoop aan advocatenkosten."


Braziliaans talent voor Feyenoord

Feyenoord heeft de gelederen versterkt met de Braziliaan David Henrique dos Santos 'Manteiga'. De achttienjarige middenvelder geldt als een groot talent en is afkomstig van Sociedade Esportiva do Gama, dat uitkomt in de Série B van Brazilië. De officiële website van de Rotterdammers maakt ook melding van de transfer.

Feyenoord zal de jongeling voor drie seizoenen vastleggen. In het contract zit een optie om die periode met nog eens twee jaar te verlengen. Manteiga wacht in zijn vaderland momenteel alleen nog op zijn werkvergunning.

"Met het aantrekken van Manteiga anticiperen we op de toekomst," zei technisch directeur Peter Bosz. "Hij zal nog moeten rijpen, maar een dergelijk talent is op latere leeftijd voor ons niet meer haalbaar. Onze scouting heeft dan ook uitstekend werk geleverd."

Sneek wint eerste wedstrijd skûtsjesilen

De eerste wedstrijd van het skûtsjesilen van 63e kampioenschap is gewonnen door de regerend kampioen Sneek. In Grou wist de Sneker Pan in de laatste ronde nog het skûtsje van Joure te passeren en zodoende de winst te pakken. Derde in de wedstrijd op en rond het Pikmeer werd Heerenveen.

De beste start van de wedstrijd was voor het skûtsje van Joure dat meteen een enorme voorsprong nam. Daarachter streden Bolsward, Heerenveen en Sneek om de tweede plaats, waarbij de laatste de winnaar van die strijd werd. Thuisskûtsje Grou kwam er niet aan te pas en werd achtste. In de achterhoede was het de Súdwesthoek (Stavoren) die een aanvaring had met Leeuwarden en het wedstrijdwater verliet. Na een protest van de Leeuwarders liep het skûtsje 14 strafpunten op.

In de laatste ronde lag Joure in gewonnen positie, maar verzuimde te reageren op acties van Sneek en Heerenveen achter hem. Sneek wist door goed zeilen op het laatste moment Joure nog te achterhalen en als eerste over de finish te gaan. Heerenveen kwam net te kort om Joure ook nog te passeren. Maandag wordt er verder gezeild in De Veenhoop.

Uitslag:

Pos.Schipper Plaats Pt.
1 Douwe Visser Jzn. Sneek 0.9
2 Dirk Jan Reijenga Joure 2
3 Pieter Sietseszn. Brouwer Heerenveen 3
4 Pieter Eldertszn. Meeter Bolsward 4
5 Ale Zwerver Lemmer 5
6 Gerhard Pietersma Earnewâld 6
7 Jitze Mink Drachten 7
8 Douwe Azn Visser Grou 8
9 Albert Visser Jzn. Drachten 9
10 Anne Tjerkstra Langweer 10
11 Jappie Meeter Leeuwarden 11
12 Ype van der Meulen Woudsend 12
13 Lodewijk Eildertszn Meeter Huizum 13
14 Auke de Groot Stavoren 14 Straf
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.