Yahoo! wijst nieuwe overnamepoging Microsoft af

Redactie
Internetbedrijf Yahoo! heeft een vijandige overnamepoging door Microsoft en de activistische investeerder Carl Icahn afgewezen.

Microsoft, dat al langer zijn zinnen heeft op Yahoo!, en Icahn wilden het bestuur van Yahoo! vervangen en de internetzoekactiviteiten van het bedrijf kopen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times vandaag. Microsoft en Icahn stuurden afgelopen vrijdag hun voorstel naar Yahoo!. Volgens het internetbedrijf kreeg het 24 uur om te reageren en waren Microsoft en Icahn niet bereid tot onderhandelen. Hun bod was volgens Yahoo! niet in het beste belang van de aandeelhouders.

Yahoo! heeft een aanbod herhaald om het hele bedrijf aan Microsoft te verkopen voor ten minste 33 dollar per aandeel, zo meldt de Britse krant. Yahoo! zou ook hebben willen onderhandelen over een verkoop van alleen de internetzoekmachine, maar Microsoft zou beide voorstellen hebben afgewezen. Microsoft en Icahn waren nog niet bereikbaar voor commentaar.

Begin deze maand werd bekend dat Microsoft partners zocht om een nieuwe poging te doen tot een overname van Yahoo!. Een en ander zou kunnen leiden tot het opbreken van de internetonderneming. Yahoo! zelf zou ook verscheidene bedrijven hebben benaderd om sterker te staan ten opzichte van Microsoft. Microsoft trok in mei een overnamebod op Yahoo! in. Het internetbedrijf had een overnamebod van in totaal zo'n 47,5 miljard dollar afgewezen.