Wildplassende militair opgepakt in Roosendaal

Een beschonken 23-jarige militair is zondagochtend aangehouden toen hij stond te plassen bij een fontein in Roosendaal. Eerder op de nacht had hij zich volgens de politie al recalcitrant gedragen bij de arrestatie van zijn zes jaar oudere broer. Toen agenten de jongste van de twee zagen wateren op de Markt was de maat vol, omdat zij hem hadden gesommeerd het centrum te verlaten.

Aan de aanhouding van de militair, die na uitreiking van een proces-verbaal is overgedragen aan de marechaussee, ging de arrestatie van zijn broer uit Roosendaal vooraf. Na niet nader toegelicht wangedrag hadden portiers hem rond middernacht uit een café gegooid. Via de achterdeur ging hij weer naar binnen om er opnieuw uitgezet te worden.

Rond 04.00 uur dook hij voor de derde keer op in het café en werd hij agressief toen hij door personeel werd aangesproken. Dat resulteerde in duw- en trekwerk, een scheldtirade en uiteindelijk in een proces-verbaal voor lokaalvredebreuk. De Brabander wist namelijk dat hij zijn gezicht niet meer mocht laten zien in de kroeg.