Dost toch naar Heracles

Bas Dost vertrekt per direct naar Eredivisie-club Heracles Almelo. De FC-Emmenspits tekent een contract voor drie jaar met een optie voor nog een jaar.

De 19-jarige Coevordenaar brak vorig jaar door bij FC Emmen, waar hij als A-junior 23 keer in actie kwam voor de hoofdmacht en hij wist zes goals te maken. Vooral de wedstrijden tegen Zwolle en Veendam waren een goede manier om de aandacht op zich te vestigen. Ook sc Heerenveen had belangstelling voor de spits, maar uiteindelijk koos de Drent toch voor Heracles. Al was de onderhandeling niet makkelijk.

"Dat ik naar een Eredivisie-club ga, geeft me een heerlijk gevoel. Bovendien ben ik blij dat er na een periode van onzekerheid nu duidelijkheid is. Onbewust ben je er toch mee bezig. Dat kon je gisteren ook zien, ik miste vier opgelegde kansen," aldus de jongeling. "Ik weet eerlijk gezegd nog weinig van de club. Ja, ik ken een paar mensen van het bestuur, ik weet dat ze op kunstgras spelen en ook de trainer ken ik goed."

De bewuste trainer, Gert Heerkes, had een behoorlijke invloed op Dosts keuze. "Als een trainer je koste wat het kost wil hebben, dan is dat een heel lekker gevoel en wordt de keuze een stuk makkelijker", aldus een heel bewuste Dost, die weloverwogen de keuze voor een contract voor drie seizoenen maakte. "Klopt, in het eerste jaar wil ik gewoon wennen aan het niveau. Dat kun je vergelijken met het afgelopen seizoen bij FC Emmen. Ik probeer zoveel mogelijk te spelen en het tweede jaar wil ik er gewoon staan, dat is duidelijk."