Portiers willen ook rookvrije werkplek

Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek stelt de regering en zodoende is de rookvrije horeca twee weken geleden geïntroduceerd. Er is alleen een persoon de dupe van het rookverbod: de portier. Deze staat nu in de rook van mensen die voor de deur een sigaret opsteken. Ze willen dan ook een oplossing zodat ook zij een rookvrije werkplek hebben.

Het probleem volgens de portiers is dat ze nu continu in de sigarettenrook staan. Gasten komen massaal naar buiten omdat ze daar wel mogen roken. Dit doen ze echter meteen bij de deur. "Er is door de overheid iets besloten, maar er is totaal geen rekening gehouden met de problemen buiten", zegt een uitsmijter in Zwolle. "We staan in de rook, maar ook de agressie neemt toe. Mensen die wachten tot ze naar binnen mogen, gaan zich bemoeien met de rokers. Of voorbijgangers en mensen die de toegang geweigerd is. Wij hebben totaal geen overzicht meer, het wordt een chaos."

De uitbaters van verschillende kroegen proberen oplossingen te bedenken, zoals een asbak tegen de gevel een stuk verderop te monteren. Maar verwacht wordt dat men niet zover zal lopen, zeker niet als het straks kouder en natter wordt. Nu al worden peuken op de stoep uitgetrapt. Al met al geen pretje voor de portiers:  "Ik weet niet hoe lang ik dit nog ga volhouden, het is echt verschrikkelijk."De portiers en uitsmijters zijn wel klaar met het rookverbod.