Honden zorgen voor nieuwe zoektocht op IJsselmeer

De zoektocht naar het lichaam van een donderdag overboord geslagen zeiler op het IJsselmeer wordt maandagochtend voortgezet. De politie had aangegeven de zoekactie zaterdagmiddag definitief te staken, maar speciale speurhonden hebben dit weekeinde vanaf bootjes bij een aantal locaties aangegeven dat de drenkeling daar zou kunnen liggen, zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). "Het is de laatste poging."

De 50-jarige zeiler sloeg donderdagavond laat zo'n drie kilometer van de Afsluitdijk overboord. Hij zou problemen met zijn giek hebben gehad. Twee andere opvarenden zochten de man vergeefs. Een grootschalige zoekactie met zeven boten en twee helikopters werd op touw gezet, maar de man werd niet gevonden.

Intussen zoeken duikers zondagmiddag in de Rijn bij Arnhem naar de man die zaterdag vermist raakte na een aanvaring. Een zoektocht van de waterpolitie met boten, een helikopter en sonarapparatuur heeft tot dusver niets opgeleverd, zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Bij de aanvaring zaterdagmiddag sloegen de Arnhemmer en twee kinderen overboord. De twee kinderen konden worden gered en zijn ongedeerd. Een derde kind bleef achter in de boot, maar raakte wel gewond.