Hertenkop siert schouw Jan Smit

De nieuwe stek van Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen is in september bewoonbaar. Yolanthe is verantwoordelijk voor de inrichting, op een pronkstuk na: een hertenkop. "Ik zag hem hangen en ik vond hem echt zo mooi", stelt de 22-jarige Volendammer. Zijn vriendin had zo haar twijfels. "Ik wilde hem eigenlijk ergens ver weg stoppen."

Hoewel de 23-jarige actrice het dierenhoofd in eerste instantie niet in het huis wilde hebben, heeft ze de hand over haar hart gestreken. "Ik vind het toch wel leuk, omdat hij het zo leuk vindt", vertelt ze. De brunette heeft in de Volendamse woning een mooie plek voor het pronkstuk van Jan gereserveerd. "Hij komt boven de schouw te hangen."

Jan heeft niet veel kaas gegeten van interieurinrichting, onthult zijn vriendin. "Bovendien heeft hij een beetje dat ouderwetse, van 'dat doet de vrouw maar'." Het meest trots zijn de geliefden op hun kelder. "Daar hebben we een bar en een bioscoop. Dat is toch wel heel mooi geworden", vertelt Yolanthe.

De verhuizing laat niet lang meer op zich wachten. "De badkamer zit erin, het hout ligt op de bovenste verdieping en er is een voordeur", laat Yolanthe weten. "Iedereen heeft nu natuurlijk zomervakantie, maar over twee maanden kunnen we er hopelijk in."